Rostad Delicata Squash är en utsökt vintersquash som är enkel att tillaga och perfekt till nästan vilken måltid som helst!
Att göra ugnsbakad squash är så mycket mer smakrik än att koka eller ånga och rester är fantastiska i sallader eller soppor.
Vad är Delicata Squash?
Delicata squash är en variant av vintersquash. Den har en lång cylinderform med känslig hud.
Vi älskar det eftersom det tunna skalet gör det lätt att skära och förbereda och det har en rik squashsmak.
Ingredienser för bakad squash
Denna squash är väldigt smakrik så vi har hållit kryddorna enkla men har även inkluderat några läckra varianter nedan.
DELICATA SQUASH: Detta recept kräver Delicata Squash men är ett enkelt sätt att rosta alla typer av vintersquash. Prova butternut squash, ekollon squash, eller till och med pumpa (tillagningstiden kan variera något).
KRYDDA: Håll det enkelt med vitlök och salvia eller ändra saker med en italiensk kryddblandning eller färsk basilika och oregano direkt från trädgården!
Om du föredrar en sötare squash, tillsätt farinsocker och lite kanel- eller pumpapajkrydda.
OLJA: Olivolja är det perfekta paret för detta recept. Du kan byta ut den mot vegetabilisk olja eller rapsolja.
PROFFSTIPS: Skopa ur och rosta fröna på samma sätt som pumpafrön rostas för ett smaskigt mellanmål!
Hur man skär Delicata Squash
Det här receptet kräver skivad squash men Delicata är också bra för tärning eller mosning! Den tunna huden gör det lätt att skära.
- Dela squashen på mitten på längden.
- Skopa ur fröna med en stor sked.
- Skiva i ½” skivor.
Hur man rostar Delicata Squash
Delicata Squash är ett nyttigt och gott tillbehör som är klart i 3 enkla steg!
- FÖRBEREDELSE: Skiva squashen i ½” skivor (enligt receptet nedan).
- SÄSONG: Blanda med olja och kryddor.
- BAKA: Rosta tills det är lätt att genomborra med en gaffel.
Servera tillsammans med ugnsstekt kyckling och en skiva hembakat focacciabröd! Eller släng i din favoritsoppa för ett näringsrikt tillskott!
Lagring
DISKEN: Okokt hel delicata squash håller i upp till 4 veckor på disken.
KYLSKÅP: Förvara rester i kylen i upp till 3-4 dagar i en lufttät behållare.
FRYS: Denna squash håller sig 3-4 månader i frysen.
FÖRVARINGSTIPS: Eftersom Delicata Squash kommer att mjukna när den är upptinad, är den utmärkt att använda till soppor, puréer eller att lägga till mac och ost efter att ha frysts!
Fler squashrecept vi älskar
Har du gjort denna Roasted Delicata Squash? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Rostad Delicata Squash
Rostad Delicata Squash är naturligt söt i smaken och kryddad med salta kryddor, rostad tills den är mjuk!
-
Värm ugnen till 400°F och klä en plåt med bakplåtspapper.
-
Skär squashen på mitten på längden och använd en stor sked för att skrapa ut eventuella frön.
-
Skär i ½” skivor och blanda med resten av ingredienserna.
-
Lägg squash på den förberedda pannan och rosta 15 minuter. Vänd squashen och rosta ytterligare 10-15 minuter.
Värm igen under broilern tills den är genomvärmd och krispig.
Kalorier: 217 | Kolhydrater: 39g | Protein: 4g | Fett: 8g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Natrium: 309mg | Kalium: 1590mg | Fiber: 7g | Socker: 10g | Vitamin A: 6193IU | C-vitamin: 56mg | Kalcium: 129mg | Järn: 3mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.