Namnet säger allt. Acorn squash skivas i klyftor, ringla med olivolja och lönnsirap och rostas. En enkel, söt, vågar vi säga elegant tillbehör för kallt väder.

Denna enkla grönsaksrätt är höst på en tallrik. Sockret i squashen karamelliseras, skapar djupa jordnära smaker, och lönnsirapen blir en godisliknande beläggning. Den är jättegod direkt ur ugnen, men lika gudomligt kall dagen efter!– Hoppas Cohen

VAD ÄR DET BÄSTA SÄTTET ATT SKÄRA UPP EN SQUASH?

Fortsätt med försiktighet när du gör denna härliga rostade ekollon squash med lönnsirap. Inte för att dess godisliknande sötma får dig att glömma alla andra recept på ekollon squash. (Det kommer det.) Inte för att det är särskilt komplicerat. (Det är det inte.) Och inte för att vi tror att kräsna gommar vid ditt bord kommer att dra upp näsan åt det här riffet på en klassiker. (Det kommer de inte.) Fortsätt med försiktighet eftersom detta recept innebär att man använder en ganska stor och vass kockkniv, och vi vill vara säker på att du gör detta medvetet och metodiskt. Acorn squash har ett notoriskt tjockt skal.

Nödvändig utrustning för att kringgå den inkluderar en vass kniv, en stadig hand och en stadig skärbräda som inte glider. Istället för att använda en stor gammal kockkniv, kan en tandad brödkniv göra underverk på squash på grund av dess tandiga grepp. Och vissa svär vid att kärna ur hela squashen i ett par minuter på hög nivå innan de försöker skära den. Vad du än gör, gör det bara försiktigt. Vi bryr oss om dig, kära läsare. Och dina fina siffror.

  • Värm ugnen till 400°F (204°C). Klä en kantad bakplåt med folie.
  • I en stor skål, släng squashklyftorna med oljan och arrangera dem sedan på den folieklädda bakplåten. (Oroa dig inte om squashklyftorna är på sina skurna sidor eller vippar på sin böjda svålsida. Det spelar egentligen ingen roll om du inte vill att squashens skurna sida ska bli extra karamelliserad, i så fall vill du ha snittsidan nedåt på folien.) Strö squashen rikligt med salt och peppar och rosta tills squashen är mjuk och börjar få färg på sina ställen, 20 till 25 minuter.
  • Häll lönnsirapen över squashen och vänd så att den täcks väl. Fortsätt att rosta ekollonsquashen, tråckla den med eventuell sirap som samlas på plåten minst två gånger, tills squashen är glaserad och bronserad, 5 till 15 minuter till, beroende på skivornas tjocklek. Lägg upp på ett fat eller ett fat, häll eventuell lönnsirap som finns kvar på bakplåten över squashen och servera genast. Ursprungligen publicerad 20 november 2014.

Servering: 1 delKalorier: 225 kcalKolhydrater: 42 gProtein: 2 gFett: 7 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 5 gNatrium: 9 mgKalium: 847 mgFiber: 3 gSocker: 16 gVitamin A: 832 IUC-vitamin: 25 mgKalcium: 104 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2013 Hope Cohen. Foton © 2013 Kristi Senat. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag har gjort den här typen av rostad ekollon squash tidigare med andra pålägg, men det här är mitt nya favoritsätt att tillaga den på. Vi gillade mycket den söta och jordnära smaken av denna maträtt. Jag kan se det som ett utmärkt tillbehör till många höstmåltider.

Stektiden var perfekt på totalt 18 minuter. Jag tråcklade squashen 3 gånger. Det var lite lönnsirapsvätska i botten av bakplåten som jag hällde över squashen i serveringsformen.

Jag brukar dela ekollon squash på mitten och lägga till lite smör och kanel och grädda den tills den är mjuk, men vi älskade lönnsmaken i det här receptet på rostad ekollon squash. Jag kan se att jag gör den här för semestern, kanske till och med med några pekannötter tillsatta under de senaste minuterna. Jag skulle till och med göra några morötter med samma lönnsirapsglasyr. Hur som helst, receptet håller sig.

Jag är alltid lite försiktig med att skära i ekollon squash, så jag satte den i mikron först i cirka 5 minuter för att mjuka upp den och kunde enkelt sticka hål i den. Jag följde receptet exakt och squashen tog ändå lika lång tid att bli fin och glaserad.

Denna rostade ekollon squash med lönnsirap var en enkel, färgstark och läcker sida bredvid en fläskstek på söndagsmiddagen. Detta skulle vara ett enkelt recept att förbereda och steka en dag i förväg och sedan avsluta i en sautépanna innan servering.

Ett stänk av rostade och grovt hackade valnötter eller hasselnötter skulle bli en fin krispig garnering. Jag använde 1/2 kopp lönnsirap, och nästa gång kommer jag att halvera mängden lönnsirap.

Jag har gjort ekollon squash med lönnsirap hela mitt matlagningsliv, även om jag blev fascinerad av det här receptet på rostad ekollon squash på grund av dess teknik. Jag använde en 2-kilos ekollon squash. Kontrollera att squashen är mör från och med 15-minutersstrecket. Squashen kanske inte är helt mjuk vid det här laget, kom ihåg att du ska tråckla den i en sockerrik vätska och koka den i 5 till 15 minuter till, så kommer den att fortsätta att mjukna en hel del till.

Jag tror att det enda som saknas i det här receptet är smör. Jag skulle vilja lägga till smält smör innan rostning för att förhindra att squashen bildar det där torra lagret ovanpå.

Ursprungligen publicerad 20 november 2014

Source link

Rate this post

Leave a Reply