Detta rostad fänkål med råg crumble är en enkel tillbehör som görs genom att baka fänkålsklyftor i citronsmör tills de är mjuka och karamelliserade och sedan toppa hela shebang med en krispig råg-, kummin- och parmesanblandning.

Anpassad från America’s Test Kitchen | Den kompletta höst- och vinterkokboken | America’s Test Kitchen, 2021
Subtilt karamelliserade klyftor av perfekt rostad fänkål ger en elegant presentation, speciellt när den täcks med något lite överseende och överraskande: en rejäl rågbrödssmula med en generös mängd jordnära kummin och nötig parmesan i huvudrollen.—Amerikas testkök
Vanliga frågor om rostad fänkål med rågsmula
Varför kärnar du inte ut fänkålsklyftorna i det här receptet?
Vanligtvis kommer ett recept att berätta för dig att kärna ur en fänkålslök. Kärnan är seg och fibrös. Men här säger ATK att man inte ska kärna ur löken innan man skär den i klyftor eftersom kärnan hjälper till att hålla ihop lagren av fänkål under tillagningen. Bara skär runt den när du äter.
Varför täcker du fänkålen med folie?
Att täcka formen med aluminiumfolie under den första halvtimmen av rostning säkerställer att kanterna inte torkar ut. När fänkålsklyftorna är nästan mjuka, avtäck skålen och strö toppingen jämnt över toppen. Grädda sedan tills smulan är knaprig och djupt gyllenbrun och fänkålen är helt mör.
Rostad fänkål med rågsmula

Subtilt karamelliserade klyftor av perfekt rostad fänkål ger en elegant presentation, särskilt när den täcks med något lite överseende och överraskande: en rejäl rågbrödssmula med en generös mängd jordnära kummin och nötig parmesan i huvudrollen.
-
Justera ugnsgallret till mittläget och förvärm ugnen till 425°F (220°C).
-
I en stor skål, vispa 3 msk smält smör, citronsaft, 1 tsk salt, timjan och 1/4 tsk peppar tillsammans. Tillsätt fänkål och blanda till pälsen.
-
Ordna fänkålssidan nedåt i ett enda lager i en ugnsform på 13 x 9 tum (33 x 23 cm). Täck formen med aluminiumfolie och grädda tills fänkålen är nästan mjuk, 25 till 30 minuter.
-
Under tiden, i en matberedare, pulsa bröd, parmesan, kummin, resterande 3 msk smält smör, resterande 1/4 tsk salt och resterande 1/8 tsk peppar till grova smulor, cirka 20 pulser.
-
Ta bort folien från skålen och strö fänkål med ströbrödsblandning. Fortsätt att grädda utan lock tills fänkålen är mjuk och toppingen är brynt och knaprig, 15 till 20 minuter. Låt svalna i 5 minuter innan servering.
Servering: 1delKalorier: 182kcal (9 %)Kolhydrater: 13g (4 %)Protein: 4g (8%)Fett: 13g (20 %)Mättat fett: 8g (50 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 33mg (11 %)Natrium: 688mg (30 %)Kalium: 364mg (10 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 502IU (10 %)C-vitamin: 11mg (13 %)Kalcium: 112mg (11 %)Järn: 1mg (6 %)
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.
Recepttestares recensioner
Ursprungligen publicerad 17 februari 2022
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.