Det här receptet på grillad fläsk med senapsglasyr verkar kinkigt och långdraget vid första läsning. Läs den igen. Dessa steg samverkar för att skapa en “rostad fläsk möter skinka”-måltid i en panna. Vad receptet egentligen innebär är cirka 30 minuters förberedelse med timmar av obevakad tid för en final av fläsk och grönsaker med en sammetslen senapssås som belönar dig för din uthållighet och förmåga att laga långsamt.

Tre tallrikar toppade med rostat fläsk ska vara med senapsglasyr och grönt.

Detta var min andra version av detta recept. Ingen gång lyckades jag hitta senapsgröt. Första gången jag använde mangold. Den här gången använde jag escarole och spenat. Jag tänkte att dessa alternativ skulle vissna på ungefär samma tid som senapsgröt. Den fräscha och lite bittersöta smaken av escarole parfymerade såsen och var min favorit. Jag kan redan föreställa mig att replikera det här receptet igen med de faktiska senapsgröna för ytterligare ett lager av senapiskt intresse.

Jag var orolig för att ha för salt av en maträtt, så när jag insåg att senapen också innehöll 1/2 tesked natrium, höll jag tillbaka den andra matskeden shoyu. Jag är glad att jag gjorde det eftersom min sista smak var perfekt. Den lösa såsen var sammetslen med inslag av senap och en lätt picante från fågel-chilin. De vissna gröna gav jus en antydan av friskhet.

Denna stek skivad som skinka. Den var mör, men ändå fast, med feta kanter som var lätta att ta bort och goda att ägna sig åt. Jamsarna var syltiga och ett riktigt komplement till fläsket och grönt. Inga ytterligare tillbehör behövdes men kombinerades vackert med ett glas Syrah/Carignan-blandning av Minervois. Vive la Moutarde!

Source link

Rate this post

Leave a Reply