Rostad squash med pinjenötter är en underbar övergång till höstens middagar, med söt delicata squash som har krispiga, karamelliserade kanter och en smältande mör inredning. Tillsätt ett stänk av smöriga pinjenötter och fläckigt havssalt och du är klar.

Anpassad från Kate Shaffer | The Maine Farm to Table-kokbok | Landsman, 2021

Sommarens odlingssäsong i Maine är kort och brokig, och producerar skördar i så snabb följd att sensommaren kulminerar i en skörd av osannolika grönsakskamrater. Naturligtvis har Maine de där makalösa hummerrullarna eller de berömda blåbären, men det här receptet är ett kärleksbrev till Pine Tree State.–Kate Shaffer

*Vad kan jag ersätta pinjenötter?

Pinjenötter är absolut en av de godaste nötterna som finns (faktiskt … de är frön) men de är också en av de dyraste. Och ibland kan de vara svåra att hitta.
Så vad ska man göra? Cashewnötter har en anmärkningsvärt liknande smak, liksom pumpafrön. Mandel och pistagenötter används ofta i kök som också favoriserar pinjenötter, så beroende på vad du gör kan de också vara ett lämpligt alternativ.

Servering: 1 serveringKalorier: 198 kcalKolhydrater: 3 gProtein: 3 gFett: 21 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 7 gEnkelomättat fett: 9 gNatrium: 583 mgKalium: 132 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 40 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 10 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Kate Shaffer. © 2021 Derek Bissonnette. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag har ett överflöd av butternut squash i min grönsaksträdgård så jag blev glad över att se det här receptet på rostad squash med pinjenötter och glad över att prova något nytt. Min squash var på den stora storleken, cirka 3 lbs. Den var perfekt rostad i 45 minuter, mjuk på insidan med lite skorpa på kanterna. De salta kryddorna med sötma från butternut var en bra kombination och de rostade pinjenötterna gav en fin dimension.

Vi njöt av den här rätten men tyckte att något saknades. Eftersom jag har så mycket butternut squash bestämde jag mig för att testa igen med samma storlek squash. Jag ökade på kryddorna till hälften och strödde lite balsamicoglasyr på innan jag stekte. Jag tycker att den här mängden krydda var mer passande för storleken på min squash. Balsamicoglasyren tillförde lite söt syrlighet och hjälpte också pinjenötterna att fästa sig vid squashbitarna så att du inte behövde jaga dem runt tallriken för att få i sig några med varje tugga. Jag serverade detta med allt bagel kycklingkotletter och en Capresesallad.

Denna rostade squash med pinjenötter är ett enkelt tillbehör som passar perfekt in i höstens tillbehör. Den kan också kombineras med sensommargrönsaker som tomater och gröna bönor för en lätt vegetarisk middag som jag serverade den. De rostade pinjenötterna lägger till djup till squashen tillsammans med en lätt crunch för att hålla saker intressanta.

Det här receptet på rostad squash med pinjenötter var väldigt enkelt och ett bra mitt i veckan recept. Jag brukar göra rostade grönsaker men den här hade en fin twist med pinjenötterna. Det gick väldigt bra med lax.

Närhelst du känner dig sugen på höstlig komfort, leta inte längre. Denna rostade squash med pinjenötter är det perfekta tillbehöret och lyckas leverera något inte bara gott utan också sofistikerat och elegant med minimal ansträngning.

Jag använde delicata som jag rekommenderar inte bara för smaken och variationen den kommer att ge till din måltid, utan också för den extra bonusen av dess tidsbesparande ätbara hud – vem älskar inte ett steg mindre? Pinjenötterna tillför den perfekta smöriga kontrasten i både smak och konsistens, medan spiskummin, koriander och timjan tillför den perfekta bakgrundskryddan och tillför lite värme och lite smakrik mystik när de harmoniskt arbetar för att täcka den perfekta lilla biten av squash. Jag serverade squashen med sumacstekt kyckling och en ljusgrön sallad.

Ursprungligen publicerad 12 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply