Rosta zucchini med vinäger tar ett annat förhållningssätt till den allestädes närvarande sommargrönsaken genom att rosta den med massor av vitlök och syrlig vinäger. Ät den som tillbehör eller stoppa ner den i en pitabröd för en fräsch inblick på lunchen.

Anpassad från Ghillie Basan | Den libanesiska kokboken | Lorenz Books, 2020

I östra Medelhavet hittar du vanlig och marmorerad grön zucchini, samt ren vit och gul (ibland kallad squash). Du kan använda vilken som helst till denna rätt, koussa bilk hal, som är utsökt serverad till grillat eller stekt kött, fågel och fisk.–Ghillie Basan

  • Värm ugnen till 350°F (180°C).

  • I en 9 x 13-tums (23 x 33-cm) ugnsformarrangera zucchiniskivorna med det krossade vitlök i ett enda lager. Ringla olivoljan över zucchinin och rosta tills den mjuknat och lätt brynt, 30 till 40 minuter.
  • I en liten skålkombinera 2 till 3 matskedar av matlagningsvätskan med vinäger och torkad mynta för att göra en dressing.
  • Lägg den bakade zucchinin på en uppvärmd serveringsplatta. Ringla vinäger och myntadressing över zucchinin. Strö över rikligt med salt och servera varm eller rumstemperatur.

*Hur länge håller stekt zucchini med vinäger?

Om du får rester över kan du förvara dem upp till ett dygn i kylen. Efter det kommer du att upptäcka att de bara är för blöta för att vara väldigt aptitretande längre. Det finns dock några sätt att använda dessa rester. De kan skivas och läggas till en sallad för en extra liten dragkedja. Och de kan värmas upp igen – en snabb stek på spishällen kommer att göra underverk för dem.

Servering: 1 serveringKalorier: 131 kcalKolhydrater: 1 gProtein: 1 gFett: 14 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 10 gNatrium: 2 mgKalium: 23 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 29 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 10 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Ghillie Basan. Foto © 2021 Jon Whitaker. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Vilket enkelt och gott sätt att höja smaken av färsk sommarzucchini. Jag gjorde den här stekta zucchinin med vinäger till middag, men den höll aldrig så länge. Den satt på disken och jag och min man småätade den hela eftermiddagen. Vinäger-zingen, kombinerat med de mjuka bitarna av zucchini och sega poppar av rostad vitlök var bara så tillfredsställande.

Jag bakade min grillade zucchini med vinäger i totalt nästan en timme; min zucchini blev mjuk och lite brynt. Jag använde hela mängden olivolja och matlagningsvätska och håller helt med om att saltning ska vara generös: detta tar rätten från intetsägande till försiktigt smakrik.

Jag åt lite varmt och lite i rumstemperatur, och båda var trevliga alternativ. Eftersom lappen nämner medelhavsmat skulle jag kunna se detta som en sida till falafel, till exempel med falafeln antingen pläterad eller fylld i en pitabröd.

Det här receptet på stekt zucchini med vinäger är väldigt lätt att följa och går snabbt att göra. Jag blandade de återstående safterna från bakformen med vitvinsvinägern och mynta och salt. Smaken var utsökt och alla ingredienser var en perfekt kombination.

Jag borde förklara att jag inte är ett speciellt fan av zucchini och resten av min familj gillar inte att lukta matvinäger i köket. Familjen upptäckte tydligen inte vinägern i skålen, och jag upptäckte att med lite tillsatt salt var den här rostade zucchinin med vinäger väldigt god. Min son avböjde att ens prova det, men tre andra diners rapporterade att rätten var utmärkt.Source link

Rate this post

Leave a Reply