Rostade Cornish höns med brödsmulssalsa är baserad på ett Chez Panisse-recept, så du vet att det kommer att bli gott. Halverade höns steks och toppas sedan med umamipackade ströbröd som är kryddade med kapris, ansjovis, salladslök och örter.

Rättens framgång beror på de hemgjorda hemgjorda franska eller italienska brödsmulorna med grov textur av bästa kvalitet; du kan helt enkelt inte använda brödsmulor från butik. För att rosta smulorna, placera dem på en plåt i en 350°F (175°C) ugn, vänd då och då, tills de är klara, 10 till 15 minuter.— Joanne Weir

Vanliga frågor om grillade Cornish-höns med brödsmulasalsa

Vad är en Cornish höna?

Vanligtvis tros vara en vilthöna, det är de faktiskt inte. Cornish höns är egentligen bara unga fåglar (cirka fem veckor) från en ganska liten kycklingras, kallad Indian Game. Inte så exotiskt, trots allt. Rasen skapades specifikt för att vara öm och liten, vilket de verkligen är.

Kan jag göra ströbrödssalsa i förväg?

Du kan! Ungefär. Brödsmulorna och vinägretten kan göras tidigare på dagen och kombineras precis innan servering.

Vilket vin ska jag servera till rostade Cornish höns?

Mousserande vin, Chardonnay eller Pinot noir föreslås alla av författaren som perfekta följeslagare till denna eleganta maträtt.

  • Värm ugnen till 450°F (230°C).

  • Lägg hönshalvorna i ett enda lager, med skinnsidan uppåt, på en bakplåt. Pensla skinnet med 1 msk olivolja och strö över salt och peppar.
  • Stek hönsen tills en omedelbar termometer förs in i den tjockaste delen av låret registrerar 170°F (76°C), 30 till 35 minuter.
  • Under tiden i en skål, vispa ihop vinägern och de återstående 6 matskedar olivolja. Tillsätt brödsmulor, persilja, salladslök, ansjovis, kapris, citronskal, vitlökstimjan och rosmarin och blanda ihop. Krydda med salt och peppar.
  • Ta ut hönsen på ett fat, toppa med den rostade brödsmulan och servera omedelbart.

Servering: 1 serveringKalorier: 1121 kcalKolhydrater: 14 gProtein: 80 gFett: 80 gMättat fett: 20 gFleromättat fett: 15 gEnkelomättat fett: 40 gKolesterol: 455 mgNatrium: 447 mgKalium: 1129 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 728 IUC-vitamin: 8 mgKalcium: 93 mgJärn: 5 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2004 Joanne Weir. Foto © 2004 Penina Meisels. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag förväntade mig inte att jag skulle gilla det här så mycket. Det verkade som bara stekta höns med topping. Men vilken topping! Att steka hönsen kunde inte ha varit lättare. Det var också lätt att slänga ihop toppingen. Så fort jag toppade de varma rostade hönsen med brödsmulorna växte aromerna till liv. Varje tugga var en kombination av krispig, saftig höna och salta, örtiga topping. En enkel veckodagsmiddag gjorde speciell.

Senast jag busade med corniska vilthöns var för ett decennium sedan. Jag svor en blodsed att det var min sista intåg i just det kulinariska territoriet. Jag märkte att vår stormarknad nu har färska vilthöns som ser mycket mer aptitliga ut än de gamla frysta solida versionerna som fanns allestädes närvarande i de flesta livsmedelsbutikers djupfrysavdelning.

Förberedelse av själva hönsen var grundläggande. Salsan förvandlade dem. Sättet det interagerade med de stekta hönsen påminde mig om hur gremolata förändrar smaken på osso buco. Även om jag inte är en ansjovisaficionado, har jag lärt mig att de subtilt kan smaksätta vissa rätter på ett sådant sätt att en person kanske inte kan välja ut sin närvaro, men deras frånvaro skulle missas. Min man, till exempel, älskade salsan, men blev ganska förvånad över att höra att den innehöll ansjovis. Jag skulle göra salsan igen för att servera med grillade biffar eller lax, enligt författarens förslag.

Ursprungligen publicerad 12 februari 2004

Source link

Rate this post

Leave a Reply