För detta rostade rädisor recept, färska rårädisor slängs först i smör och olivolja, strös över salt och peppar och skjuts sedan in i ugnen tills de är förvånansvärt söta och mjuka. Lågkolhydrat- och keto-dietvänlig.

Vi kan inte få nog av dessa rostade rädisor. Värmen tämjer deras bett, vilket gör dem så fogliga som allt som grävs ur marken kan vara. Så mycket att du kanske vill dubbla det belopp du tror att du behöver. Allvarligt. De försvinner jävligt snabbt.–David Leite
Vanliga frågor om rostade rädisor
Hur smakar rostade rädisor?
Som med de flesta grönsaker framhäver rostning sötman och tämjer den kryddiga biten som ofta finns i råa rädisor.
Vad ska jag servera till rostade rädisor?
För att komplettera detta enkla recept på rostade rädisor föreslår vi ett enkelt grillat eller rostat protein som kyckling eller lax.
Hur får man krispiga kanter när man rostar rädisor?
Om du gillar krispiga kanter på dina rädisor, lägg dem med snittsidan nedåt på plåten innan tillagning.
Rostade rädisor

Dessa rostade rädisor slängs först i smör och olivolja, strös över salt och peppar och skjuts sedan in i ugnen tills de är förvånansvärt söta och mjuka. Keto vänlig.
-
Värm ugnen till 400°F (200°C).
-
Lossa topparna av rädisorna, lämna cirka 1/2 tum av den gröna stjälken fäst, om så önskas. Skölj rädisorna väl.
-
Lägg rädisorna på en kantad bakplåt eller i en stor ugnssäker stekpanna eller två. Ringla över det smälta smöret och olivoljan, strö över salt, peppar och timjan, om så önskas, och rör om.
-
Rosta i 10 till 20 minuter, tills rädisorna är mjuka men fortfarande lite knapriga (röda rädisor blir blekrosa till färgen, ljusare rädisor kan bli blekt guld). Tidpunkten beror på rädisornas storlek.
-
Lägg över på ett fat och garnera med färsk timjan eller andra örter, om så önskas. Servera varm eller i rumstemperatur.
Servering: 1delKalorier: 130kcal (7 %)Kolhydrater: 4g (1 %)Protein: 1g (2 %)Fett: 13g (20 %)Mättat fett: 5g (31 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 1gKolesterol: 15mg (5 %)Natrium: 45mg (2 %)Kalium: 266mg (8%)Fiber: 2g (8%)Socker: 2g (2%)Vitamin A: 183IU (4 %)C-vitamin: 17mg (21 %)Kalcium: 30mg (3%)Järn: 1mg (6 %)
Recepttestares recensioner
Ursprungligen publicerad 17 februari 2020
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.