Dessa rostade tomater med ricotta är perfekta när de serveras som förrätt (eller till och med middag med rostat bröd). När de rostas i ugnen släpper tomaterna saften, som smakar otroligt med krämig ricottaost. Hoppa till receptet på rostade tomater och ricotta

Perfekt rostade tomater med ricotta och mynta

Hur man gör den perfekta förrätt i familjestil

Du måste servera den här familjestilen direkt ur ugnsformen – inget krångel.

Det här är den typen av recept vi ÄLSKAR – enkelt, snabbt och perfekt att servera till vänner eller familj. Börja med en stor ugnssäker form – anta att det här kommer att vara samma maträtt som du serverar tomaterna i, så om du har en vacker, använd den.

Perfekt bakade tomater med ricotta och mynta

Tillsätt en näve oliver och lite salt- och rödpepparflingor till några körsbärstomater. Ringla i lite olivolja. Skjut sedan in den i en het ugn och rosta tills saften börjar komma ur tomaterna och skalen börjar delas.

Tillsätt tomaterna i ugnsformen

Servera varm med bröd. Lätt!

Fler tomatrecept

Recept uppdaterat, ursprungligen publicerat juni 2012. Sedan vi lade upp detta 2012 har vi anpassat receptet för att vara tydligare. – Adam och Joanne

Rostade tomater med ricotta och mynta

  • PREP
  • LAGA MAT
  • TOTAL

Dessa rostade tomater med ricotta är perfekta när de serveras som förrätt (eller till och med middag med rostat bröd). När de steks i ugnen släpper tomaterna saften, som smakar otroligt med krämig ricottaost. Servera denna familjestil med massor av bröd för att soppa upp juicen.

Ger cirka 4 portioner

Du kommer behöva

4 dl körsbärstomater

1/2 kopp halverade och urkärnade olika oliver

3 matskedar extra virgin olivolja

1/4 tsk röd paprikaflingor

1/4 tsk havssalt

1/2 kopp ricottaost

Skal av en halv citron

15 till 20 myntablad, hackade

Baguette, värmd och skivad till servering

Vägbeskrivning

    Värm ugnen till 425 grader F. Skär tomaterna i hälften eller fjärdedelar, så att alla tomater är lika stora. Lägg till en 2-quarts ugnsform tillsammans med oliver, olivolja, rödpepparflingor och salt.

    Grädda tills skalet på tomaterna börjar delas och juicen kommer ut, cirka 20 minuter.

    Toppa de varma tomaterna med ricottaost, citronskal och mynta. Servera familjestil med bröd.

Adam och Joannes tips

  • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden. Vi tog inte med bröd.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1/4 av receptet / Kalorier 190 / Totalt fett 16,6 g / Mättat fett 4,4 g / Koletserol 15,8mg / Natrium 302,3mg / Kolhydrat 7,9 g / Kostfiber 2,4 g / Totalt socker 4g / Protein 5g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher





Source link

Rate this post

Leave a Reply