För att experimentera plus det faktum att vi alla njuter av rostade päron testade jag detta rostade päron med honung och rosmarin recept med tre sorters päron. Jag använde en Bosc, en D’Anjou och en Bartlett. Alla var liknande storlekar och mognadsnivåer. Min favorit och den jag använde för detta recept var Bosc-päronet.

Rostat päron med honung och rosmarin-Ilda

Skivad i 8 skivor med 5 mm tjocklek vardera, detta päron rostat till mört och mjukt med lätt karamelliserade kanter på 10 till 15 minuter. Smaken och formen gav också en bättre passform med surdegsskivan och rosmarindoftande honung.

Vilket som helst av päronen skulle ha fungerat för att möta individuella smaker. Jag skulle bara notera att inte alla päron rostas lika och man bör leta efter lite karamellisering annat än bara ömhet för att överväga skivorna redo att toppa denna smaskigt krispiga surdeg med en blandning av fruktig, salt, krämig och örtig njutning. Jag trodde att saltet och fetaosten kunde vara lite mycket. Jag använde 1/8 av en tesked Maldon flingsalt och det var inte alls för salt. Faktum är att det bara accentuerade päronets sötma.

Som förrätt är det här receptet en godbit för två personer. Med en sallad som förrätt matar den en. Vi njöt av de återstående rostade skivorna med grönsallad och ytterligare ett stänk fetaost. Det var päron-fekt!

Source link

Rate this post

Leave a Reply