För detta len och krämig rotselleri soppa, karamelliserade äpplen toppar en puré av kokt rotselleri (aka rotselleri), purjolök, grönsaksfond och halv och halv. En utmärkt hösträtt.

Två skålar med mosad rotsellerisoppa toppad med kuber av karamelliserat äpple.

Se, en utsökt enkel, sofistikerad soppa med en subtil sellerirotsmak som säkerligen kommer att få dig att svimma. Om du vill vara effektiv med din tid, fortsätt och dubbla mängden karamelliserade äpplen du gör så att du kan spara tid och besvär med att artigt förklara för gästerna att nej, du är ledsen, det finns inga fler sådana läckra vackra äpplen (eftersom du hade snattat halva satsen medan du väntade på att gästerna skulle komma för att de är SÅ oemotståndliga.)— Kate McMillan

Vanliga frågor om rotselleri

Vad är rotselleri?

Rotselleri, eller rotselleri, är en rotfrukt som liknar en kålrot men har en distinkt sellerismak. Nyfiken på att lära dig mer? Se den här artikeln som förklarar vad sellerirot är och hur man använder det.

Rotsellerisoppa med karamelliserade äpplen

Två skålar med mosad rotsellerisoppa toppad med kuber av karamelliserat äpple.

För denna rotsellerisoppa toppar karamelliserade äpplen en puré av kokt rotselleri (aka rotselleri), purjolök, grönsaksbuljong och halv och halv. En utmärkt hösträtt.

Kate McMillan

Prep 15 min

laga mat 35 min

Total 50 min

Till de karamelliserade äpplena

Gör soppan

  • Smält smöret i en stor, tjock gryta på medelhög värme. Tillsätt purjolöken och fräs tills den är mjuk, ca 4 minuter.

  • Tillsätt selleriroten, rör om för att täcka och fräs i 2 minuter. Tillsätt buljongen och låt koka upp. Sänk värmen till låg och låt puttra utan lock tills selleriroten är väldigt mjuk, 25 till 30 minuter. Ta av grytan från värmen och låt svalna något.

  • Mosa soppan med en stavmixer eller, arbeta i omgångar, puré den i en mixer och lägg tillbaka soppan i grytan. (Du kan göra soppan fram till denna punkt och förvara den i kylen i upp till flera timmar eller i frysen i upp till flera veckor.)

  • Placera soppan på medelhög värme, tillsätt 2 matskedar av halvan och halvan och låt koka upp försiktigt. Om en tunnare soppa önskas, tillsätt mer halv-och-halva. Krydda med salt och peppar efter smak.

Gör de karamelliserade äpplena

  • Medan soppan svalnar smälter du smöret i en stor stekpanna på medelhög värme tills det skummar. Tillsätt äpplena och fräs i 4 minuter. Strö över farinsockret och rör om för att kombinera. Koka, rör om då och då, tills äpplena är mjuka och börjar karamelliseras, cirka 3 minuter. Ta bort från värmen.

  • Häll soppan i skålar och garnera varje portion med några av de karamelliserade äpplena.

Servering: 1delKalorier: 131kcal (7 %)Kolhydrater: 12g (4 %)Protein: 1g (2 %)Fett: 10g (15 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 25mg (8%)Natrium: 950mg (41 %)Kalium: 94mg (3%)Fiber: 1g (4 %)Socker: 7g (8%)Vitamin A: 1181IU (24 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 26mg (3%)Järn: 1mg (6 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 31 oktober 2012

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply