Royal icing är ett högtidsmust, både för att frosta julkakor och slicka direkt från skeden. Det är enkelt, kräver bara äggvita och socker och kan göra dig till en proffs dekoratör. Vi har till och med några råd för att dekorera med den, om du vill.

Allt vi önskar oss till jul är ett enkelt recept på kungligt glasyr. Och här är den. Bara två ingredienser – äggvita och socker. Och bara två enkla steg – blanda och frosta. För de som är obehandlade med råa ägg, till exempel de mycket unga, de mycket gamla, de mycket sjuka, de mycket preggers eller de mycket petiga, var medveten om att detta recept innehåller råa ägg och inte bör konsumeras av dem.–David Leite

Vanliga frågor om Royal Icing

Hur färgar jag denna glasyr?

Att göra flera färger av royal icing kunde inte vara enklare. Ta reda på hur många färger av glasyr du vill ha och dela upp din kungliga glasyr i det antalet små skålar, tekoppar, muggar, etc.
Om du använder gelfärger, använd spetsen på en tandpetare för att lägga till en liten mängd av gelén till glasyren, rör om tills den är helt blandad och du ser den resulterande färgen. Tillsätt långsamt mer gel, rör om ordentligt mellan tillsatserna, tills färgen har nått önskad nyans. Kom ihåg att när du färgar glasyr kan du alltid lägga till mer färg, men du kan inte ta bort det.
Om du använder flytande matfärg, tillsätt färgen en droppe i taget, rör om tills den är helt blandad och du ser den resulterande färgen. Tillsätt långsamt mer färg, en droppe i taget, rör om ordentligt mellan tillsatserna, tills färgen har nått önskad nyans. Du kan behöva vispa i lite extra konditorsocker om den flytande färgen börjar tunna ner din glasyr.
När du är klar täcker du glasyrens yta med plastfolie och kyler varje skål medan du gör den tills du har alla färger du behöver.

Hur kan jag träna på att dekorera med royal icing?

Det kan ta ett tag att vänja sig vid glasyrkakor. Övning ger färdighet. Sträva alltid efter att göra några fler än du behöver och njut av den udda imperfekta kakan på vägen. (Vi har märkt att kakorna som är missformade eller de med vickande linjer eller färgglada fläckar smakar lika bra som de perfekta.) Du kan också öva på glasyr på pergament- eller vaxpapper innan du bestämmer dig för att dekorera din dyrbara handgjorda kakor. Precis som ett “kalkerpapper” för kockar, hjälper det dig att få en känsla för det, och du kan få en god uppfattning om mönstret och formen du vill göra innan du provar dem på dina färdiga kakor. Eller kanske köp ett paket släta kakor och öva på dessa tills du är mer självsäker.

Om du använder färsk äggvita

Om du använder pulveriserad äggvita

Gör det kungliga glasyrreceptet

  • Kombinera färsk eller pulveriserad äggvita och socker i en skål med paddeln eller i en stor skål med en , och börja långsamt för att undvika moln av konditorsocker som täcker dig och ditt kök. Fortsätt vispa tills ingredienserna bildar en tjock, slät pasta som är ljust vit till färgen och har konsistensen som tandkräm, minst 5 minuter.

  • Du kan behöva tillsätta lite vatten för att uppnå önskad konsistens. Att göra glasyr är ingen exakt vetenskap. Det slutar ofta med att vi tillsätter lite mer vatten eller konditorsocker för att få glasyren till exakt rätt konsistens.

  • ☞ LÄS ARTIKELN: HUR MAN INREDDERAR MED ROYAL ICING
  • Piping isbildning är slät och tjock, lite som konsistensen av tandkräm. Den här glasyren används för att lägga till fina detaljer och dekorationer, som på pepparkakor, och för kanter, som bildar små “väggar” runt de områden på kakan som du vill fylla med den översvämmande glasyren, som på Hanukkah-kakor. Den måste vara precis tillräckligt mjuk för att pressas ut ur spritspåsen, men också tillräckligt tjock för att hålla formen perfekt. För att göra det kan du behöva vispa bara lite extra konditorsocker eller några droppar vatten i din royal icing för att få rätt konsistens för piping icing. Om du inte behöver översvämma dina kakor, använd bara den kungliga glasyren som den är eller färga den med matfärg.
  • Medium glasyr ska inte droppa eller flyta utan hellre hålla sin plats men ändå vara lätt att blanda in i glasyren som du breder ut den bredvid.

  • Översvämmande isbildning är blank och nästan hällbar. Denna glasyr pressas på kakor för att översvämma områden där en glänsande, slät effekt krävs. Det är väl värt att investera i några små klämflaskor att dispensera glasyren från; med sina påskruvade munstycken är de perfekta för att styra flödet av översvämningsglasyr precis där det ska vara. För att göra det, tillsätt gradvis tillräckligt med vatten, några droppar i taget, under konstant omrörning, tills du har en slät, bara hällbar blandning som har ungefär samma konsistens, kanske lite tjockare, som tung grädde.
  • Du måste verkligen använda royal icing samma dag som den görs. Om du inte omedelbart använder glasyren, täck skålen med plastfolie och ställ den i kylen i upp till några timmar eller, om du behöver, kan den förvaras i kylen i spritspåsar eller klämflaskor. Tänk på att glasyren tenderar att separera lite och bli mindre lätthanterlig efter att ha stått i mer än bara några timmar.

Servering: 1 kakaKalorier: 172 kcalKolhydrater: 43 gProtein: 2 gFett: 1 gNatrium: 25 mgKalium: 22 mgSocker: 42 gKalcium: 2 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2011 Harriet Hastings | Sarah Moore. Foto © 2011 Katie Hammond. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Wow! Det här var den enklaste glasyren jag tror jag någonsin gjort. Jag är inte så mycket av en bagare, så när jag kom över det här receptet tänkte jag testa det eftersom det verkade enkelt nog för mig, och jag är så glad att jag gjorde det!

Ursprungligen publicerad 25 november 2017

Source link

Rate this post

Leave a Reply