Lättlaga ugnsbakade fläskkotletter! Dessa fläskkotletter är möra, saftiga och du kan enkelt anpassa dem med dina favoritkryddor och kryddor. Med några enkla knep kan du göra saftiga och möra fläskkotletter i ugnen. Hoppa till receptet på enkla ugnsbakade fläskkotletter

Saftiga ugnsbakade fläskkotletter

Hur man gör saftiga möra bakade fläskkotletter

Vi har redan delat med oss ​​av vår metod för att laga de saftigaste fläskkotletterna. Många av er älskade det receptet så mycket att ni bad oss ​​dela med oss ​​av hur vi lagar fläskkotletter i ugnen. Vi hjälper gärna till! Här är den, vår no-fail metod för de bästa bakade fläskkotletterna. Nu gör vi det!

Saftigt och mört bakar fläskkotletter

När du läser igenom receptet, tänk på att du kan anpassa kryddorna för dessa kotletter. Vi älskar citron- och örtkombinationen som delas i receptet nedan, men du kan använda dina favoritkryddor istället.

Oavsett om du använder vår smakkombination eller inte, för de bästa bakade fläskkotletterna, tänk på dessa enkla tips:

Koka inte kotletter direkt från kylskåpet. Trettio minuter innan du planerar att laga mat, ta ut fläskkotletterna ur kylen.

Tiden utanför kylen låter dig få upp köttet till rumstemperatur, vilket hjälper fläsket att tillaga mer jämnt hela tiden. Använd detta trick för andra köttbitar som fläskfilé eller biff.

Krydda fläskkotletterna med salt 30 minuter före tillagning. På så sätt har saltet en chans att förbättra smaken och konsistensen på köttet.

Fläskkotletter är ganska magra, så det är viktigt att krydda med salt före tillagning för att göra de mest smakrika kotletterna.

Du kan tänka på det här steget som ett enklare sätt att saltlake fläsket (istället för en våt saltlake fungerar saltet som en torr saltlake).

Värm ugnen till 375 grader Fahrenheitså ugnen är varm innan du glider in kotletterna.

Låt de bakade kotletterna vila. Fläsk är färdig när en invändig termometer visar 145 grader F. I det ögonblick de är tillagade, överför dem till en ren tallrik och täck löst med folie.

Efter 5 minuter har all saft inuti kotletterna fördelat sig runt köttet.

Vårt bästa tips för bakad fläskkotlett

Tipsen ovan är alla viktiga, men här är våra bästa råd för att baka fläsk i ugnen: Bryn kotletterna kort i en het stekpanna innan de gräddas i ugnen.

Vi skulle älska att berätta att att fodra råa fläskkotletter på ett bakplåtspapper och skjuta in dem i ugnen för att baka kommer att göra en god kotlett, men efter år av tillagning av proteiner som fläsk och biff i vårt kök, har vi bara inte gjort det. haft framgång med den metoden.

Istället, genom att ta fem minuter extra att förvärma en stekpanna och bryna ena sidan av fläsket innan de gräddas, får kotletterna en vacker gyllenbrun färg, får en bättre konsistens (tack vare den brynta skorpan) och är mer intressant att äta.

Eftersom vi hatar onödiga smutsiga kastruller/fat här, älskar vi att använda vår gjutjärnspanna för att bryna och baka kotletterna i.

Men om du inte har en ugnssäker stekpanna kan du fräsa fläskkotletterna i en vanlig stekpanna (ju tyngre, desto bättre) och sedan överföra de stekta kotletterna till en ugnsform eller plåt för att göra dem färdiga i ugnen .

Ett annat alternativ är att fortsätta tillaga dem på spisen. Här är vårt recept på fläskkotletter på spishällen.

Bakade fläskkotletter med citronskivor

Vilka kryddor är bäst för fläskkotletter?

I likhet med kycklingbröst är fläsk mild i smaken, så du har många alternativ för att lägga till smak. Här är några förslag:

  • Håll det enkelt och använd salt, peppar, en färsk ört som timjan och citronklyftor utspridda runt pannan. Detta är vad vi har gjort i våra bilder, och receptet delas nedan.
  • För chilipulverbaserad krydda älskar vi att använda en kombination av ancho eller vårt hemgjorda chilipulver, vitlökspulver, lökpulver, rökt paprika och svartpeppar. Kombinera en tesked av allt som anges, förutom att använda bara 1/2 tesked rökt paprika och 1/2 tesked svartpeppar. (Vi använde den här blandningen i vårt recept för fläskkotletter.)
  • Vi älskar att använda en blandning av farinsocker, rivet citronskal och rökt paprika för en söt citrusfrukt. Använd en matsked farinsocker, en tesked citronskal och 1/2 tesked rökt paprika. (Vi använder denna blandning för att göra vår brunsockerbakade lax.)
  • En kombination av färska örter, dijonsenap och citron är klassisk. (Ta en titt på våra citronbakade kycklinglår eller vårt bakade fläskfilérecept för inspiration.)
  • Italiensk krydda, Za’atar-krydda och tacokrydda är också utmärkta. (Här är vår hemgjorda tacokrydda blandning.)

Vilken typ av fläskkotletter ska jag använda?

När det kommer till att baka fläskkotletter, ju tjockare, desto bättre. Fläsk är lätt att överkoka, och när det händer är resultaten mindre än idealiska.

För att förhindra överkokning, välj fläskkotletter som är minst 1 tum tjocka.

Om du kan köpa kotletter med ben, gör det! Benet hjälper till att minska risken för överkokning, och personligen tycker jag att resultatet smakar bättre än benfria fläskkotletter.

Hur länge ska jag tillaga fläskkotletter i ugnen?

Tillagningstiden för bakade fläskkotletter varierar beroende på hur tjocka dina kotletter är. Som sagt, de kommer inte behöva särskilt länge i ugnen.

Till exempel kommer benfria fläskkotletter som är cirka 1 tum tjocka att behöva en stekning på 2 till 3 minuter i stekpannan och sedan 8 till 15 minuters gräddningstid i ugnen.

Tunnare kotletter tillagas mycket snabbare, och tjockare (eller urbenade) kotletter kan ta några minuter längre – en temperaturtermometer är det bästa alternativet för att kontrollera att de är färdiga.

Fläsk är färdig när den inre temperaturen når 145 grader Fahrenheit.

Om du inte har en termometer vet du att de är färdiga om saften blir klar när du skär i kotletterna.

Vad ska jag servera med fläskkotletter?

Tack vare att fläskkotletter är magra och prisvärda lagar vi dem ganska mycket. Här är en lista över våra favoritsidor att servera dem med:

Saftiga ugnsbakade fläskkotletter

  • PREP
  • LAGA MAT
  • TOTAL

Bakade fläskkotletter är en snabb, hälsosam och enkel middag. Vår metod säkerställer saftiga, möra och smakrika fläskkotletter med lite krångel. Använd våra smakförslag – vi älskar särskilt de rostade citronklyftorna – eller ersätt med dina favoritkryddblandningar (vi har delat några tips i artikeln ovan).

Vi ber dig att täcka fläsket med folie eller pergament under gräddningen. Genom att försiktigt tillaga kotletterna på detta sätt förblir de saftiga och blir möra.

Ger 4 portioner

Se hur vi gör receptet

Du kommer behöva

4 fläskkotletter, ca 1 tum tjocka och 6 till 7 uns vardera

Salta och nymalen svartpeppar efter smak

1 matsked högvärme matolja som druvkärnor, avokado eller vegetabilisk olja

2 tsk färska timjanblad, hackade

1 citron, skuren i klyftor

Handfull mjuka örter som persilja eller dill, hackade

Adam och Joannes tips

  • Valfri pannsås: När fläskkotletterna vilar, placera stekpannan över medelhög, tillsätt sedan 1 kopp kycklingfond, 2 teskedar farinsocker, lönnsirap eller honung och saften från de rostade citronklyftorna i pannan. Använd en träslev för att skrapa botten av pannan så att eventuella bitar av fläsk kommer upp. Koka upp och koka tills det reducerats till hälften. Smaka av och justera sedan kryddningen med salt eller mer socker/honung/lönnsirap. Dra av kastrullen från värmen och när såsen inte längre sjuder, snurra i en matsked smör.
  • Näringsfakta: Näringsfakta nedan är uppskattningar. Vi har använt USDA-databasen för att beräkna ungefärliga värden.

Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #toppratter.se — Vi älskar att se dina skapelser på Instagram och Facebook! Hitta oss: @toppratter.se

Näring per portion: Serveringsstorlek 1 fläskkotlett / Kalorier 260 / Totalt fett 10,4g / Mättat fett 2,9 g / Kolesterol 107,1mg / Natrium 689,2mg / Totalt kolhydrater 1g / Kostfiber 0,1 g / Totalt socker 0,3 g / Protein 38,3g

FÖRFATTARE: Adam och Joanne Gallagher

Source link

Rate this post

Leave a Reply