Detta hemlagade salsa verde-recept är syrligt och lätt kryddigt, perfekt att servera med tortillachips eller som en sås till enchiladas.

Salsa verde är gjord av rostade tomatillos, lök, paprika och jalapenos för en fräsch sås. Den är också bra för att toppa tacos eller för att doppa dina favoritchips.

Den är enkel att göra och håller sig ett par veckor i kylen. Njut av denna uppfriskande krydda på alla möjliga rätter!

pläterad Salsa Verde med chips

Vad är Salsa Verde?

  • Salsa verde är en välsmakande grön salsa gjord på rostade tomatillos.
  • Det är perfekt för lägga till smak till ägg, quesadillas, bakad potatis, tacos och hamburgare.
  • Det är också gott blandat med lite gräddfil som enchiladasås.
  • Dess lätt att göra och håller i upp till 2 veckor i kylen.
ingredienser för att göra Salsa Verde

Ingredienser för Salsa Verde

Tomatillos Tomatillos finns i de flesta livsmedelsbutiker. De ser ut som små gröna tomater och är ofta täckta av ett tunt pappersaktigt skal. Dessa är mindre söta och surare än gröna tomater. De är köttiga och har mindre vätska, så de fungerar bra i salsa verde.

Paprika – Använd serrano- eller jalapeñopeppar för sin gröna färg och kryddiga smak. Andra alternativ inkluderar Anaheim, Fresno eller Hatch grön chili.

Lök – Vit eller gul lök håller salsa verde “grön”, men du kan också använda rödlök för en sötare smak.

Koriander – Färsk koriander är bäst i det här receptet. Se till att ta bort bladen från stjälken och hacka dem fint.

Hur man gör Salsa Verde

  1. Förbered tomatillos och jalapenos enligt anvisningarna i receptet nedan och cool.
  2. Lägg alla ingredienser, utom koriander, i en matberedare och mixa tills blandningen är slät. Smaka av med ytterligare salt, peppar eller socker efter önskemål.
  3. Rör ner koriandern och ställ i kylen innan servering.

PROFFSTIPS: Använd handskar när du hanterar peppar för att undvika att oljorna kommer på huden eller nära ögonen.

tillsätt koriander i skålen för att göra Salsa Verde

Tips

  • Ställ in ditt ugnsställ 6 tum från broilern innan du förvärmer broilern.
  • Tomatillos kan stekas enligt receptet nedan. Du kan även grilla dem eller rosta dem i ugnen. Se till att din panna har en kant eftersom de kan släppa saft.
  • Ingen matberedare? Inga problem! Detta kan även göras i en mixer eller mixas med en stavmixer.
  • Tillsätt en skvätt limejuice om du vill!

Hur man använder Salsa Verde

Förvaring av Salsa Verde

  • Förvara salsa verde i en murburk eller annan täckt behållare i kylskåpet i upp till en månad och fryst i upp till 3 månader.
  • PROTIPS: Frys in salsa verde i istärningsbrickor och häll ut en eller två efter behov för att blanda till en omelett, tacosoppa eller chili con carne.

Fler salsafavoriter

Tyckte du om detta Salsa Verde-recept? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Salsa Verde i en skål

5 från 2 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Salsa Verde

Salsa verde är en smakrik krydda gjord genom att blanda rostade tomatillos, paprika, lök, vitlök, salt och koriander för en kryddig och syrlig sås.

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 5 minuter

1 timme

Total tid 1 timme 15 minuter

  • Förvärm broilern (till 500°F) och ställ in ett galler 6 tum från broilern.

  • Ta bort skalen från tomaterna och skär dem på mitten. Lägg dem med snittsidan nedåt på en kantad bakplåt med serrano eller jalapenopeppar.

  • Lägg bakplåten under broilern och stek i 4-5 minuter eller tills den fått lite färg. Vänd på grönsakerna och stek i ytterligare 3-4 minuter. De behöver inte tillagas. Låt dem svalna.

  • Mixa alla ingredienser utom koriandern i en matberedare tills den är slät. Smaka av och krydda med ytterligare salt eller socker efter behov.

  • Rör ner koriander och ställ i kylen minst 1 timme före servering.

  • För en rökig smak, grilla tomatillos och paprika istället för att steka.
  • För att kontrollera kryddnivån, justera mängden serrano- eller jalapenopeppar.
  • Låt salsa verde vila i kylen i minst en timme så att smakerna smälter ihop och att den tjocknar.

Förvara salsa verde i en täckt behållare i kylen i 1 månad och fryst i upp till 3 månader.

Servering: 0,25kopp | Kalorier: 29 | Kolhydrater: 5g | Protein: 1g | Fett: 1g | Mättat fett: 0,1g | Fleromättat fett: 0,4g | Enkelomättat fett: 0,1g | Natrium: 74mg | Kalium: 235mg | Fiber: 2g | Socker: 4g | Vitamin A: 104IU | C-vitamin: 11mg | Kalcium: 7mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Dip, sås
Kök Mexikansk
närbild av Salsa Verde i en skål med skrift
pläterad Salsa Verde med en titel
skål med Salsa Verde med en titel
ingredienser för att göra Salsa Verde i en matberedare och pläterad med en titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply