Dessa salt och peppar fläskkotletter från Christopher Kimball täcks av en kryddig peppar- och majsstärkelseblandning och steks tills de är mjuka. De är toppade med salladslök, koriander och chili för ett enkelt riff på den klassiska kinesiska rätten.

Flera stekta fläskkotletter med salt och peppar toppade med en salladslök och pepparblandning på ett fat med en sked vilande vid sidan av.

Anpassad från Christopher Kimball | Milk Street: The World in a Skillet | glupsk, 2022

Salt- och pepparbehandlingen är en kantonesisk teknik som tillämpas på kött, skaldjur och tofu. Proteinet är vanligtvis friterat, men här väljer vi att panera fläsk som vi först pudrar i majsstärkelse kryddat generöst med Sichuanpeppar, svartpeppar och cayennepeppar.

I en klassisk salt-och-pepparrätt friteras chili och vitlök snabbt och blandas med det kokta proteinet för stora, djärva, in-your-face smaker. Vi avslutar dock de pann-stekta fläskkotletterna med en färsk, kraftfull okokt blandning av skivad salladslök, hackad koriander, hackad chili, risvinäger och riven ingefära.

Det enklaste sättet att mala de tungstickande Sichuan-pepparkornen för detta recept är i en elektrisk kryddkvarn. Servera med ångat jasminris.–Christopher Kimball

Vanliga frågor om salt och peppar fläskkotletter

Kan jag använda fläskkotletter med ben?

Vi rekommenderar att du håller dig till benfria kotletter eller kotletter som är 1/2 till 3/4 tum tjocka. De kommer att koka snabbt och jämnt.

Vad är femkryddspulver?

Five-spice är en blandning av örter och kryddor, varav fyra är kanel, fänkål, stjärnanis och kryddnejlika. I allmänhet kommer du att se Sichuan (Szechuan) pepparkorn eller sand ingefära som den femte kryddan.

Vad ska jag servera till dessa fläskkotletter?

Servera dessa lättstekta fläskkotletter med ångat ris och en gurksallad för en enkel kvällsmåltid.

Salt och peppar Fläskkotletter

Flera stekta fläskkotletter med salt och peppar toppade med en salladslök och pepparblandning på ett fat med en sked vilande vid sidan av.

Dessa kantonesisk-inspirerade fläskkotletter med salt och peppar är överdragna med kryddad majsstärkelse och steks i pannan tills de är gyllene. De är toppade med en kryddig salladslök, koriander och chiliblandning. En enkel, glutenfri kvällsmåltid.

Christopher Kimball

Prep 25 min

laga mat 15 min

Total 40 min

  • I en medelstor skål, blanda ihop salladslöken, koriander, chili, vinäger, ingefära och 1/4 tesked salt.

  • Blanda majsstärkelse, Sichuanpeppar, cayennepeppar, femkryddor, svartpeppar och 1 tsk salt i en bred, grund form.

  • Muddra kotletterna i majsstärkelseblandningen, vänd för att täcka båda sidor och tryck till så att blandningen fäster, överför sedan till en stor tallrik, stapla eller spån efter behov.

  • I en 12-tums (30 cm) nonstick-panna över medelhög, värm oljan tills den knappt ryker. Tillsätt hälften av kotletterna och koka tills de fått färg på bottnarna, 2 till 3 minuter. Använd en tång, vänd kotletterna och koka tills de är gyllenbruna på den andra sidan, 1 till 2 minuter till. Överför till ett fat och tält med folie. Koka de återstående kotletterna på samma sätt, använd oljan som finns kvar i stekpannan.

  • Häll salladslök-korianderblandningen på kotletterna och servera.

Servering: 2käftKalorier: 465kcal (23 %)Kolhydrater: 9g (3%)Protein: 37g (74 %)Fett: 30g (46 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 14gEnkelomättat fett: 8gTransfett: 1gKolesterol: 114mg (38 %)Natrium: 813mg (35 %)Kalium: 747mg (21 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 499IU (10 %)C-vitamin: 7mg (8%)Kalcium: 40mg (4 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 17 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply