Detta sammetskyckling och spenatsoppa är en varm tröstande rätt laddad med kyckling, svamp och färsk spenat. Vi vågar dig att göra motstånd. Vi utmanar dig!

En blåvit skål fylld med sammetskyckling och spenatsoppa

Anpassad från Michelle Tam och Henry Fong | Nom Nom Paleo: Låt oss gå | Andrews McMeel Publishing, 2022

Denna tröstande kycklingsoppa använder en teknik som jag lärde mig från en gammal kokbok från Ken Hom för att göra en delikat fluffig kycklingblandning, eller sammet, som sprider den finhackade kycklingen i buljongen. Den här rätten träffar alltid rätt när vädret blir kallt, eller jag blir sugen på kantonesiska soppor.–Michelle Tam

Vanliga frågor om sammetskyckling och spenatsoppa

Kan jag göra något av den här soppan i förväg?

Du kan göra kycklingpastan och förvara den tätt inlindad i kylen. När det är dags att avsluta soppan, tillsätt bara pastan i den sjudande buljongen.

Vad är skillnaden mellan benbuljong, fond och buljong?

Benbuljong och lager är i huvudsak desamma. Båda görs genom att koka djurben, grönsaker och örter i långsamt sjudande vatten. Där de skiljer sig är i tillagningstiden. Lager kokas under kortare tid, två till fyra timmar, medan benbuljong kan sjuda var som helst från åtta till 16 timmar, beroende på typ av buljong. Båda är trögflytande och gelatinösa på grund av kollagenet som bryts ner i leder och ben, men benbuljong är mer så.

Buljong, å andra sidan, görs vanligtvis med kött, snarare än ben, och kokas inte så länge, så det är lättare och tunnare.

Vad betyder sammetskyckling?

Sammetskött är en traditionell kinesisk matlagningsteknik som resulterar i saftigt, smakrikt kött och glansig, förtjockad vätska. Köttet beläggs med en blandning av majsstärkelse, äggvita och salt, vilket förhindrar att proteinet fastnar och stelnar. Resultatet blir mörare kött. I det här receptet tar Michelle Tam sammetningen ett steg längre och förädlar kycklingen till köttfärs som behåller sammetsmörheten men som också blir lätt och fluffig.

Sammetskyckling och spenatsoppa

En blåvit skål fylld med sammetskyckling och spenatsoppa

Denna sammetskyckling- och spenatsoppa är en värmande rätt i kantonesisk stil. En lätt, fluffig kycklingblandning tillagas i lager och färsk spenat rörs i. Svampar tillför lagom mycket umamismak.

Prep 30 minuter

kock 30 minuter

Total 1 timme

  • Pulsera kycklingen i en matberedare tills den är finhackad.
  • Tillsätt pilrotspulvret eller majsstärkelsen, salt, isvatten och äggvita till den hackade kycklingen i matberedarens skål. Bearbeta tills en sammetslen pasta utvecklas, ca 1 minut.

  • Värm en stor kastrull över medelhög värme. När det är varmt, tillsätt olja, schalottenlök och svamp. Koka, rör om ofta, tills schalottenlöken mjuknat något, 2 till 4 minuter.

  • Häll i ingefära och vitlök och koka tills det doftar, ca 1 minut.

  • Häll i buljongen. Öka värmen till hög för att få soppan att koka upp.

  • Sänk värmen till medelhög och tillsätt kokosaminos eller sojasås och fisksås i soppan. Smaka av och justera efter smaksättning.

  • Tillsätt kycklingpastan i buljongen och arbeta snabbt och använd en spatel för att bryta upp den.
  • Koka tills kycklingen inte längre är rosa, rör sedan i spenaten och koka tills den vissnat, ca 1 minut till.

  • Stäng av värmen och rör ner den rostade sesamoljan. Smaka av och justera kryddningen efter behov och servera.

Servering: 1skålKalorier: 326kcal (16 %)Kolhydrater: 19g (6 %)Protein: 49g (98 %)Fett: 9g (14 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 73mg (24%)Natrium: 1319mg (57 %)Kalium: 2528mg (72 %)Fiber: 9g (38 %)Socker: 2g (2%)Vitamin A: 33312IU (666 %)C-vitamin: 102mg (124 %)Kalcium: 365mg (37 %)Järn: 10mg (56 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad den 31 januari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply