Dessa smörgåsgurka är gjorda av gurka, salt, rosmarin, timjan, oregano och rosa pepparkorn – och ingen vinäger. De är krispiga, örtiga och syrliga och är ett perfekt tillskott till mer än bara en och annan.

Samuel Monsour | Richard Chudy | American Burger Revival | Union Park Press, 2015

Du vet att du kan bättre. Om en ättiksgurka någonsin var avsedd att pryda din hamburgare, är det förmodligen det här. Låt inte dina hamburgare ha allt det roliga – skjut in dessa syrliga och örtiga smörgåsgurka i även din fåniga lilla skinka och ost. Den förtjänar denna pickle.–Samuel Monsour och Richard Chudy

KAN MAN GÖRA PICKLES UTAN VÄTTIKA?

Dessa pickles är gjorda utan vinäger, om man kan tro det. Det beror på att de är gjorda med saltvatten, vilket ger dem den klassiska krispiga och syrliga, salta smaken av gammaldags delikatessgurka. Det hjälper också att bevara dem på ungefär samma sätt som vinäger gör.

  • Putsa ändarna från gurkan och skär den på tvären i 3 sektioner. Ställ varje sektion upprätt och skiva den på längden till 1/8-tum tjocka (3 mm) plattor.
  • Packa skivorna eller skivorna av gurka och oregano, timjan och rosmarin i en 1-quart (946 ml) icke-reaktiv behållare med tättslutande lock.
  • Häll vatten, salt, socker och rosa pepparkorn i en annan burk som också har ett lufttätt lock. Skaka blandningen tills saltet och sockret är helt upplöst, ca 1 minut. Häll in betningsvätskan i behållaren med gurka och örter och vicka runt lite för att släppa ut eventuella luftbubblor. Förslut burken och ställ omedelbart i kylen i minst 3 dagar – och helst 4 dagar – innan du provar dem så att smakerna får tid att tränga igenom pickles. Dessa håller sig i kylen i upp till 1 vecka (även om vi inte har kunnat få dem att hålla så länge).

Servering: 1 serveringKalorier: 13 kcalKolhydrater: 3 gProtein: 1 gFett: 1 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gNatrium: 584 mgKalium: 46 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 47 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 18 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2015 Samuel Monsour | Richard Chudy. Foto © 2015 Katie Chudy. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa smaskiga, milt örtiga smörgåsgurka är en version av den halvsura pickles som du kan hitta i den rariteten, en äkta judisk deli.

Jag använde en mandolin för att skiva mina gurkor, så de blev lite tunnare än vad som anges, men det var så enkelt. Jag använde en 1-quart Mason-burk, och jag kunde packa ca 1 1/2 engelska gurkor i den. Jag tillsatte Maldon havssalt och oraffinerat rörsocker till min lösning. Efter att ha fyllt burken med vätska, stick ner en smörkniv eller ätpinne på sidan av burken för att släppa ut luftbubblor. Knacka försiktigt burken mot disken för att lösa ingredienserna. Nu måste du förmodligen lägga till mer vattenlösning för att se till att cukes är nedsänkta.

Det är allt som krävs – ja, det och lite väntan – för att göra smaskiga smörgåsgurka.

Dessa kylskåpsmackor är underbara! De är så unika och aromatiska.

De tar lika lång tid att göra som det tar att få ihop ingredienserna. De är de färskaste pickles som jag någonsin har smakat. Jag insåg inte förrän det påpekades för mig (även om jag gjorde dem) att dessa pickles inte innehåller någon vinäger. Jag fann också att 5 eller 6 dagar in var de helt fantastiska. Dessa pickles har en så fantastisk närvaro att de ensamma skulle kunna lyfta en vanlig delikatesssmörgås till ett menyalternativ på översta hyllan.

Jag hade problem med att hitta rosa pepparkorn, så jag renade helt enkelt bort dem ur ett pepparkornsmedley. Var det värt det? Visst, det var det!

Namnet på det här receptet är ganska vilseledande eftersom det låter som den typ av nyskapad pickle som du bara skulle smälla på vilken ole-smörgås som helst. Missförstå mig inte, det bör definitivt användas på det sättet, men den djupa örtsmaken och milda saltlösningen gör dessa till ett mycket mer sofistikerat alternativ för smörgåsstapling.

När alla ingredienserna är samlade var den praktiska tiden bara cirka 15 minuter. Jag provade dem efter 2 dagar och igen efter 4. Eftersom smaken av saltlaken är ganska mild och inte innehåller vinäger, måste du lita på saltet för att förvandla gurkskivorna till en delikat inläggning. Jag älskade alla örttillsatser, men deras smak var mycket framträdande. Nästa gång kanske jag drar ner på hur mycket av varje ört jag använder.

Dessa var inte bara väldigt lätta och välsmakande, utan presentationen var vacker och bad mig att ta med en burk till varje grillträff utomhus. Jag provade dessa på hamburgare och på grillade asiatiska kycklingmackor. Jag tror att de också skulle vara underbara på en grillad skinka och ost enligt författarnas förslag.

Jag trodde inte att jag ville ha en tårta och örtsyra, men det visar sig att jag gör det. Dessa är helt underbara och perfekta på en skink- eller kalkonmacka. Eller fiskas upp ur burken med en gaffel. Cukesna förblir krispiga och tar upp tillräckligt med extra salt, örtsmak utan att förlora sin lust.

När du packar burken, se till att varva gurkan och örterna väl så att örterna tränger igenom. Min batch klarade sig inte hela veckan, men jag kan bara föreställa mig att de blir bättre med tiden.

Dessa är verkligen så snabba och enkla att göra att det inte finns någon ursäkt för att köpa pickles längre. Även om dessa var goda på egen hand, gillade jag dem bättre när de parades ihop med andra ingredienser för att runda ut dem lite, till exempel på en smörgås. Jag hittade ingen engelsk gurka på bondens marknad, så jag använde persisk gurka, som är nästan utan kärnor.

Source link

Rate this post

Leave a Reply