Övergiven och bortglömd, kål märks sällan. Den väntar tålmodigt på att sommaren ska göras till coleslaw eller en hälsosam sallad. Tyvärr förbises det ofta som en fantastiskt mångsidig, ekonomisk och läcker grönsak som är lättillgänglig och anpassningsbar till så många regioner, årstider och rätter. Det här receptet på sauterad kål är en underbar, enkel utgångspunkt för dem vars förtrogenhet är raw slaw eller sallad.

Förberedelserna är ganska enkel, kryddor är de som finns till hands, och den färdiga rätten, även om den är läcker som den är, kan ta sig många inkarnationer; en tom duk är alltid en god vän i köket. Denna smakrika beredning kan lätt återspegla olika etniciteter, beroende på variationer i kryddor. Och för de som tycker om pasta (kolhydratskådare eller glutenfria) är kål ett bra alternativ till spaghetti squash eller vego nudlar.

Efter att ha njutit av denna första satsning på kokt kål, använd din kulinariska fantasi och styr mot Fjärran Östern, Sydvästra eller Östeuropa – allt enkelt anpassat med ditt val av oljor, örter och kryddor! Jag serverade detta med grillad lax och rostad sparris.

Source link

Rate this post

Leave a Reply