Sauterad zucchini är låg cal, lågkolhydrat och har fantastisk smak.

Tjocka mynt av zucchini squash kryddas med vitlök, smör och basilika. Det här tillbehöret tillagas snabbt i en stekpanna och är lika enkelt som gott!

Denna tillbehör passar bra med lax, biff, grillad kyckling eller annat stekt kött.

Fräs zucchini i en skål arbeta en gaffel och sked

En snabb Zucchini-tillbehör

  • Det här är ett nyttigt tillbehör som verkligen är det snabb att förbereda (och kan förberedas upp till 2 dagar före tillagning).
  • Detta enkla sauterade zucchini-recept har bara några få ingredienser och massor av smak.
  • Lägg i dina favoritkryddor eller färska örter om du har dem till hands.
  • Gör detta zucchini recept som en sidorätt eller lägg till sauterad zucchini i en gryta eller pastarätt!
zucchini, olja, vitlök och salt och peppar för att göra sauterad zucchini med etiketter

Ingredienser till sauterad zucchini

Zucchini – Välj squash som är fylliga och tunga med intakt hud. Blanda upp det med några skivor gul squash för färg.

Tillägg – Zucchini har en mild smak och passar bra med många andra grönsaker. Prova att lägga till skivad rödlök, svamp, majs, tomater eller röd paprika!

Kryddor – Vi gillar att hålla kryddorna enkla i denna zucchini saute. Om du vill, tillsätt lite färsk dill, citronsaft eller -skal, eller andra örter som timjan eller rödpepparflingor. Om du har färska örter som persilja eller basilika bör de tillsättas i slutet av tillagningen.

Eller släng med parmesanost innan servering.

skära skivor av zucchini för att göra sauterad zucchini

Förberedelsetips

Om du använder extra stor trädgårdszucchini, skär den på mitten på längden och ta bort fröna med en sked.

Skär zucchiniskivorna tjockare om du föredrar att den ska vara krispigare, vi tycker att ½-tum ger den perfekta konsistensen samtidigt som den får lite brun färg på utsidan. Zucchinin kommer att fortsätta att mjukna lite när den tagits ut ur pannan, så se till att den inte överkokas.

Hur man steker zucchini

Se till att du använder en stor stekpanna så att det mesta av zucchinin är i ett enda lager. Detta hjälper den att koka jämnt och låter skivorna karamelliseras lite.

  1. Skiva zucchinin i rundor (eller månar om den är stor) enligt receptet nedan.
  2. Blanda med olja, basilika, salt och svartpeppar och koka tills de är mjuka.
  3. Flytta zucchinin åt sidan av stekpannan och koka vitlöken i smör. Slå ihop allt och njut!

Matrester?

Förvara överbliven sauterad zucchini i en täckt behållare i kylen i upp till 3-4 dagar. Värm upp på spishällen.

Sauterad zucchini kan frysas men blir inte fast när den väl har tinats. Rör helt enkelt ut den i en soppa eller lägg den i en gryta!

Extra Garden Zucchini?

Älskade din familj denna sauterade zucchini? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Fräs zucchini i en skål arbeta en gaffel och sked

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Sauterad zucchini

Med smör, vitlök, örter och kryddor är sauterad zucchini det bästa sättet att använda upp all trädgårdsutbyte!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 5 minuter

Total tid 15 minuter

  • Skiva zucchinin till ½ tum tjocklek.

  • Värm olivolja i en 12-tums stekpanna över medelhög värme. Blanda zucchinin med olja, basilika och salt och peppar.

  • Tillsätt zucchinin och koka 3-4 minuter eller tills de är mjuka.

  • Flytta zucchinin till ena sidan av pannan och tillsätt smör och vitlök. Koka tills zucchinin är mjuk, ca 2 minuter till.

  • Krydda med salt & peppar efter smak.

Extra stor trädgårdszucchini kan ibland ha stora frön. Skär större zucchini på mitten på längden och skrapa ur fröna med en sked.
Skär ¾-tum om du föredrar fastare zucchini.
Strö över parmesanost innan servering om så önskas.
Rester kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3-4 dagar.

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 75 | Kolhydrater: 4g | Protein: 1g | Fett: 7g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 321mg | Kalium: 266mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 285IU | C-vitamin: 18mg | Kalcium: 21mg | Järn: 0,5mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sidorätt
Kök amerikansk
skål med sauterad zucchini med en titel
närbild av sauterad zucchini i en skål med en titel
pläterad Sauterad zucchini med skrift
matlagning Sauterad zucchini och pläterad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply