Sauterad zucchini är låg cal, lågkolhydrat och har fantastisk smak.
Tjocka mynt av zucchini squash kryddas med vitlök, smör och basilika. Det här tillbehöret tillagas snabbt i en stekpanna och är lika enkelt som gott!
Denna tillbehör passar bra med lax, biff, grillad kyckling eller annat stekt kött.

En snabb Zucchini-tillbehör
- Det här är ett nyttigt tillbehör som verkligen är det snabb att förbereda (och kan förberedas upp till 2 dagar före tillagning).
- Detta enkla sauterade zucchini-recept har bara några få ingredienser och massor av smak.
- Lägg i dina favoritkryddor eller färska örter om du har dem till hands.
- Gör detta zucchini recept som en sidorätt eller lägg till sauterad zucchini i en gryta eller pastarätt!

Ingredienser till sauterad zucchini
Zucchini – Välj squash som är fylliga och tunga med intakt hud. Blanda upp det med några skivor gul squash för färg.
Tillägg – Zucchini har en mild smak och passar bra med många andra grönsaker. Prova att lägga till skivad rödlök, svamp, majs, tomater eller röd paprika!
Kryddor – Vi gillar att hålla kryddorna enkla i denna zucchini saute. Om du vill, tillsätt lite färsk dill, citronsaft eller -skal, eller andra örter som timjan eller rödpepparflingor. Om du har färska örter som persilja eller basilika bör de tillsättas i slutet av tillagningen.
Eller släng med parmesanost innan servering.



Hur man steker zucchini
Se till att du använder en stor stekpanna så att det mesta av zucchinin är i ett enda lager. Detta hjälper den att koka jämnt och låter skivorna karamelliseras lite.
- Skiva zucchinin i rundor (eller månar om den är stor) enligt receptet nedan.
- Blanda med olja, basilika, salt och svartpeppar och koka tills de är mjuka.
- Flytta zucchinin åt sidan av stekpannan och koka vitlöken i smör. Slå ihop allt och njut!
Matrester?
Förvara överbliven sauterad zucchini i en täckt behållare i kylen i upp till 3-4 dagar. Värm upp på spishällen.
Sauterad zucchini kan frysas men blir inte fast när den väl har tinats. Rör helt enkelt ut den i en soppa eller lägg den i en gryta!
Extra Garden Zucchini?
Älskade din familj denna sauterade zucchini? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Sauterad zucchini
Med smör, vitlök, örter och kryddor är sauterad zucchini det bästa sättet att använda upp all trädgårdsutbyte!
-
Skiva zucchinin till ½ tum tjocklek.
-
Värm olivolja i en 12-tums stekpanna över medelhög värme. Blanda zucchinin med olja, basilika och salt och peppar.
-
Tillsätt zucchinin och koka 3-4 minuter eller tills de är mjuka.
-
Flytta zucchinin till ena sidan av pannan och tillsätt smör och vitlök. Koka tills zucchinin är mjuk, ca 2 minuter till.
-
Krydda med salt & peppar efter smak.
Skär ¾-tum om du föredrar fastare zucchini.
Strö över parmesanost innan servering om så önskas.
Rester kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3-4 dagar.
Kalorier: 75 | Kolhydrater: 4g | Protein: 1g | Fett: 7g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 3g | Transfett: 0,1g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 321mg | Kalium: 266mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 285IU | C-vitamin: 18mg | Kalcium: 21mg | Järn: 0,5mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



