Färsk, färgglad och smakrik, sauterad zucchini och tomater är det perfekta sättet att njuta av färska sommargrönsaker!
I det här receptet är grönsaker helt enkelt kryddade och stekta och sedan toppade med smält ost. Det är den perfekta sidan till vilken måltid som helst (eller ett bra tillskott till pasta!).

Varför vi älskar denna sidorätt
När du ser hur
- Zucchini och tomater är frästa och klara i mindre än 10 minuter!
- En panna gör betyder mindre krångel, mindre röra.
- Färsk, friska, och packad med smak.
- Servera som en enkel tillbehör med grillad kyckling, fläsk eller fisk.
- Denna blandning är också utmärkt att servera över ris eller pasta.

Ingredienser
Zucchini – Zucchini finns det gott om under vår- och sommarmånaderna. För en skvätt färg, tillsätt lite gul squash.
Tomater – Körsbärstomater eller druvtomater är jättegoda i den här rätten. Vi älskar också romska tomater eftersom de håller sig bra. En burk avrunna tärnade tomater fungerar också.
Ost – Även om ost är valfritt, älskar vi att lägga till lite mozzarella och parmesan. Strö ovanpå och täck med ett lock så att det smälter. Om din panna är ugnssäker, placera den under broilern i en minut eller två om du vill.
Kryddor – Enkla kryddor låter zucchinin och tomaternas smak skina. Ett par vitlöksklyftor och lite örter är allt du behöver. Har du färsk basilika bör den tillsättas efter tillagning.
Variationer
- Lägg till andra grönsaker som aubergine, svamp, paprika eller sparris.
- Tillsätt lite tomatsås och låt puttra ett par minuter innan servering.
- Rör i ytterligare örter som oregano eller italiensk krydda.
- Gör framåt och lägg i en ugnsform. Toppa med ost och grädda några minuter före servering.

Hur man gör zucchini och tomater
Den här tillbehören är ett utsökt sätt att använda upp alla färska sommarprodukter som zucchini och tomater.
- Koka löken i olja tills den är mjuk.
- Tillsätt vitlök, zucchini, persilja och basilika (enligt receptet nedan) och fräs.
- Tillsätt tomat, salt och peppar.
- Ta bort från värmen, strö på ostar och täck tills osten smält.
PROFFSTIPS: För brynt och bubbel ost, placera stekpannan under broilern.

Lagring av rester
Förvara zucchini och tomater i en täckt behållare i kylen i upp till 3 dagar.
Tillsätt rester till röror, omeletter, kassler, soppor eller pastasås. Frys in portionsvis i påsar med dragkedja i upp till 6 veckor och tina i kylen.
Fler zucchini recept vi älskar
Zucchini är en utsökt mångsidig grönsak och lagas snabbt! Här är några av våra favorittillbehör.
Har du gjort det här receptet på zucchini och tomater? Var noga med att lämna en kommentar och ett betyg nedan!

Fräs zucchini och tomater
Färskt, färgstarkt och smakrikt, detta zucchini- och tomatrecept är den ultimata sidorätten!
-
Värm olivolja i en 10-tums stekpanna. Koka löken på medelvärme tills den är mjuk.
-
Tillsätt vitlök, zucchini, persilja och basilika. Koka tills zucchinin är mjuk, knaprig, ca 5-6 minuter.
-
Tillsätt tomat, salt och peppar. Koka ytterligare 2-3 minuter.
-
Ta bort från värmen, strö över ostar och täck med ett lock*, vila 2-3 minuter, eller tills osten smält.
Valfritt: Om din stekpanna är ugnssäker, kan zucchini stekas för att bryna osten istället för att täcka med ett lock,
Zucchini tillagas snabbt och bör serveras mör-krissig. Överkok inte.
Om du använder färsk basilika bör den tillsättas efter att zucchinin har kokat.
Sauterad zucchini kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar.
Rester är bra på pizza eller till pastasås eller pastasallader,
Kalorier: 96 | Kolhydrater: 7g | Protein: 4g | Fett: 6g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 401mg | Kalium: 328mg | Fiber: 2g | Socker: 4g | Vitamin A: 547IU | C-vitamin: 21mg | Kalcium: 99mg | Järn: 1mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



