Brynbiff med kanel är ett överdådigt sätt att göra en underbar nötkött ännu bättre. Genom att basta den i sin egen juice, tillsammans med smör, vitlök och en nypa kanel, får du något spektakulärt.

Anpassad från Derek Wolf | Food X Fire | Harvard Common Press, 2021

Några tips för dig som vill slå ut det här ur parken: 1. Sänk temperaturen på din brasa och stekpanna innan du tråcklar. Smör har en dålig tendens att brännas vid hög värme. 2. Okej, ja, att sänka temperaturen är inte lika lätt med eld som när man använder kaminen. Att sänka en elds temperatur kan dock göras snabbt genom att sprida ut kolen eller ta bort lite kol från elden. Tänk inte för mycket! 3. Lägg vitlöken på steken medan du tråcklar eftersom den smälter in i steken under tillagningen.–Derek Wolf

HUR HÅLLER JAG BIFF FRÅN ATT KLISTA TILL GJUTJÄRN?

Om du är van vid att tillaga biffar i en non-stick panna, kanske du tycker att det är lite, ja, klistrare att laga en i gjutjärn. Men gjutjärn skapar en mycket bättre bryn på kött och skapar den där läckra fonden (de brynta bitarna som karamelliseras, fastnar på botten av pannan och gör en otrolig pannsås) som du inte får med non-stick kokkärl. En del av den processen är själva bindningen av köttet till pannans metallyta, vilket skapar den där “fasta på” känslan. Detta är dock en bra sak. Om du först oljar din panna och sedan får den god och varm innan du lägger i köttet, kommer du att upptäcka att skorpan snabbt formas. När skorpan har byggts upp och köttet är brynt lossnar bindningarna mellan proteinet och gjutjärnet och du kan lätt vända på det.

  • I en liten skålblanda noggrant salt, peppar och kanel.
  • Löddra steken med 1 msk olja. Krydda alla sidor av steken med kryddorna, se till att inte missa sidorna. Lägg upp steken på en tallrik, täck över och ställ i kylen i 10 minuter.

  • Ställ in din grill upp för tvåzonstillagning och förvärm till medelhög temperatur (cirka 375°F eller 190°C).
  • Ringla 1 tsk olja i en gjutjärnspanna och ställ över direkt värme för att förvärma i 2 minuter innan tillagning.
  • Lägg försiktigt till rib eye i stekpannan och stek tills en skorpa bildas, 30 till 45 sekunder per sida. Skjut till en fin skorpa överallt, så bryn kanterna på steken på sidorna av stekpannan, om det behövs.

  • Flytta stekpannan till den indirekta zonen, flytta steken till en tallrik och sänk temperaturen på grillen till medelvärme (cirka 325°F eller 170°C).

  • Sätt tillbaka stekpannan till den direkta kokzonen och tillsätt smöret i stekpannan för att smälta. När den smält, lägg tillbaka steken i stekpannan och lägg vitlöken ovanpå steken. Laga mat, tråckla det varma smöret över biffen med en sked i 2 till 3 minuter. Vänd biffen, lägg tillbaka vitlöken ovanpå och fortsätt tillaga och tråckla tills den är tillagad till önskad form, cirka 3 minuter för medium-rare.
  • Flytta steken till en tallrik, täck över och låt vila i 5 minuter innan servering.

Servering: 1 serveringKalorier: 283 kcalKolhydrater: 3 gProtein: 1 gFett: 31 gMättat fett: 21 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 7 gTransfett: 1 gKolesterol: 64 mgNatrium: 2330 mgKalium: 46 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 753 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 30 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Derek Wolf. Foto © 2021 Jack Sorokin. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Oväntad läckerhet! När jag provar ett recept på grillen som innehåller en panna, kan min man helt enkelt inte förstå varför du skulle lägga något i en panna och inte direkt på grillen. Jag ifrågasatte kanelen. Till slut blev vi båda positivt överraskade. Den stekta rib eye-biffen med kanel var supermör och så saftig och smakrik. Kanelen jag undrade över gav köttet en så fin smak och doft. Att använda pannan på grillen behåller all den fina smaken från köttet och det smälta smöret som passade bra till potatismos.

Jag hade aldrig tänkt på att använda kanel till en biff, så det här receptet på stekt rib eye-biff med kanel var en uppenbarelse. Kanelen var inte alltför påstridig; det gav en subtil värme åt salt- och pepparskorpan på rib eye. Jag tillagade steken i gjutjärn på spisen och krossade och skalade vitlöken innan jag lade den i tråmsmöret för mer smak. På mindre än trettio minuter hade jag en perfekt medium rare steak-middag för oss två, serverad med en grönsallad.Source link

Rate this post

Leave a Reply