Semolina gnocchi är inte små kuddar av gaffelbucklig potatis. Istället kommer denna gnocchi från Rom och är gjord på majsmjöl, parmesan, mjölk och ägg. Skivor av pösig, karamelliserad mannagryn pudras med massor av ost och ströbröd och gräddas sedan. Så bra, du kommer inte ens tänka två gånger på den där potatisen.

För att forma gnocchin förbereds en rik polentaliknande pasta, kyls och skärs sedan i skivor med den våta kanten på ett litet glas. Skivorna strös sedan med parmesan och brödsmulor och gräddas i en het ugn för att puffa upp dem.– Jessica Theroux

LC Gnot Din Gnormal Gnocchi Note

Nej. Ingen potatis eller gaffelpinnar eller små små kuddar i sikte. Och det är inte en hemsk sak, inte när man tänker på hur lätt och luftig denna spännande inställning till gnocchi kan vara. Ändå är de ganska överseende, mycket mer en förrätt eller en sida än en mittpunkt till en måltid. Så överseende att vi tror att du, precis som vi, inte vill slösa bort en enda degbit.

Detta påminner om Marcella Hazans taktik för att hantera gnocchiklipp i Essentials of Classic Italian Cooking. Knåda ihop garneringen till en boll (du kan slå in och kyla avklippet i upp till en dag eller två). Nyp sedan av bitar i krockettstorlek och forma dem till korta, fylliga former som är avsmalnande i båda ändar, cirka 2 1/2 tum långa. Rulla formarna i torra brödsmulor utan smak och stek dem i het vegetabilisk olja tills de får en ljus, gyllene skorpa. Låter härligt, eller hur? Och det är bara tillbehöret. Vänta tills du provar den faktiska gnocchin…– Renee Schettler

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN SEMOLINA OCH POLENTA?

Dessa små goda skivor är gjorda av mannagryn – som är vetemjöl. Polenta är gjord av majsmjöl. Så även om de liknar polenta, är denna gnocchi helt av vete. Semolina används i massor av saker men pasta och couscous är två av de största tillämpningarna. Semolina finns i fin-, medium- och grovmalning; Det här receptet använder grovmalen mannagryn för att ge den mer fyllighet och robusthet till de färdiga skivorna. Fin mannagryn används i pasta.

  • För att göra mannagrynsgnocchin, värm upp mjölken och saltet i en medelstor kastrull på medelvärme. När mjölken börjar sjuda, strö sakta mannagrynsmjölet över ytan under vispning hela tiden för att se till att det inte bildas klumpar. När all mannagryn har tillsatts, sänk värmen till medel-låg.
  • Fortsätt att vispa i 7 till 10 minuter till tills den blivande gnocchiblandningen blir tjock och sammetslen. Blandningen kan tjockna avsevärt efter bara några minuter, men försök att fortsätta koka den i hela 7 till 10 minuter.

  • Ta kastrullen från värmen och rör om i 1/2 kopp parmesan, äggen och smöret. Vänd blandningen på en kantad bakplåt, fördela den jämnt i en 1/2 tums tjocklek. Ställ åt sidan i kylen, om det finns plats, eller ställ åt sidan i rumstemperatur tills det är kallt och fast, ungefär en timme.
  • Värm ugnen till 400 ° F (200 ° C). Använd en kakform eller munnen på ett glas som är cirka 2 tum brett och skär den kylda mannagryn till gnocchi. Doppa fräsen eller glaset i vatten mellan varje press för att förhindra att degen fastnar. Lägg den skurna gnocchin på en bakplåtspappersklädd plåt, se till att lämna minst 1/2 tum mellan dem så att deras kanter kan karamelliseras.
  • Strö över den återstående 1/2 koppen parmesan och brödsmulorna ovanpå mannagrynsgnocchin. Om du inte vill ha dem tjockt belagda, använd inte all ost och smulor. Grädda tills mannagrynsgnocchin är gyllenbrun, lätt puffad och krispig runt kanterna, 30 till 40 minuter. Servera varm.

Servering: 1 förrättsserveringKalorier: 545 kcalKolhydrater: 58 gProtein: 28 gFett: 21 gMättat fett: 12 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 146 mgNatrium: 1782 mgKalium: 498 mgFiber: 3 gSocker: 13 gVitamin A: 822 IUKalcium: 593 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2010 Jessica Theroux. Foto © 2010 Marco Mayer. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag har alltid tyckt att gnocchi var nit-kräsen och tidskrävande, men jag kunde inte ha mer fel. Semlanpastan är lätt att göra. Jag använde en 9 x 13-tums ugnsform, men nästa gång sprider jag blandningen på en bakplåt, bara så att det är lättare att få en jämn tjocklek och lättare att ta bort (jag är fruktansvärt klumpig i köket , och sidorna av bakformen kom i vägen).

När gnocchin bakade färdigt var de puffade, gyllene och läckra. Jag ville inte slänga resterna för jag ville göra mer.

Det här är gnot din gnormala gnocchi – de här är lätta och luftiga, med krispiga kanter och är oh-så enkla att göra. Första gången gjorde jag dem enligt anvisningarna och serverade dem med fläskmedaljonger och en enkel tomatsås.

Andra gången jag gjorde dessa bestämde jag mig för att ha lite kul. Jag ploppade i lite finhackad prosciutto och en skvätt färska örter och jämnade ut blandningen i en 12 x 17-tums plåt. Det slutade med tunna små rundlar som var perfekta att hålla i en klick röd paprikatapenad. Det var perfekt för ett cocktailparty i sista minuten – klipp bara ut dem och låt dem vila på plåten, redo att gå.

TIPS: Om du vill ha lite mer krispiga, blanda ingredienserna till toppingen med lite smält smör.

Det här receptet var inte bara gott utan också väldigt enkelt – och jag älskar ett recept som kan göras i förväg och bakas när det är klart. Jag använde ett fat på 9 x 13 tum och mätte tjockleken (som var drygt en halv tum) och en 2-tums kakform för att skära cirklarna. Jag var orolig att gnocchin skulle fastna i pannan, men de kom ut lätt med en spatel.

Och med en hel kopp parmesan och ströbrödsblandning till toppingen gjorde jag mer än att “ströja” – jag tryckte lätt ett tjockt lager på toppen av varje. För att få en fin brun färg på gnocchin tog det cirka 40 minuter.

Alla älskade dem, med deras lite krispiga exteriörer och krämiga centra, men vi var överens om att de var mycket bättre med tomatsåsen jag hade gjort. Jag kommer definitivt att göra dessa igen, eftersom de är en fantastisk aptitretare som serveras med sås för doppning.

Om en gougère och en ostknäcka fick ett barn, skulle det vara dessa härligt ostiga, mjuka biffar. Dessa är ingenting som alla gnocchi jag har haft tidigare, men jag älskade dem. De skulle vara bra som förrätt, men jag har svårt att se dem som en huvudrätt om det inte var för en damlunch.

Jag hade dock några tekniska problem med receptet. Semlan tjocknade nästan omedelbart och mjölken puttrade knappt när jag tillsatte semlan. Blandningen blev snabbt för tjock för att vispa, så jag tog den av värmen vid 3 minuter eftersom jag var rädd för att låta den fortsätta koka. Den var så tjock att jag hade svårt att blanda i ägg, smör och ost.

Dessutom var den föreslagna 9 x 13-tums pannan lite för liten för smeten. Det var också svårt att skära gnocchin, eftersom min panna har lätt sluttande kanter. Nästa gång ska jag använda en jelly roll pan.

Jag hade också ungefär fyra gånger den mängd brödsmulor och ostblandning jag behövde för att strö ovanpå gnocchin. Det är dock inga stora problem, eftersom jag fullt ut har för avsikt att använda mitt paket mannagryn med fler av dessa läckra bitar..

Ursprungligen publicerad 6 april 2011

Source link

Rate this post

Leave a Reply