Dessa smarriga sesamchips har sötma av en kaka och krisp som en kex, vilket gör dem till det perfekta mellanmålet när som helst.

En bunt sesamchips på en skärbräda

Anpassad från Kristina Cho | Månkakor och mjölkbröd | Harper Horizon, 2021

Dessa perfekt söta, knäppa chips är symbolen för en kinesisk kaka. Riktigt krispigt, fullt av frön och lagom sött. Sesamcrisp liknar en tuile-kaka, eller bassmeten i en lyckokaka. (Detta är det närmaste vi kommer att komma en lyckokaka.) Du hittar travar med sesamkakor i kinesiska bagerier. Mina kakor är i princip hälften sesamfrön, så om du inte är ett fan av sesam, hoppa över det här receptet. [Editors note: Conversely if you are a fan of sesame, you’ll also love these chocolate sesame balls.]

Fröna suspenderas i en tunn smet av socker, mjöl, smör, äggvita och en hint av vanilj. Det är inte en typisk kakdegskonsistens; den önskade “degen” konsistensen är mer som tjock pannkakssmet. Det smälta smöret hjälper kakorna att spridas till tunna rån. Och strösockret ger dem sin extra krispiga konsistens och nödvändiga snaps!—Kristina Cho

Vanliga frågor om sesamchips

Hur kan jag förvara dessa sesamchips?

Recepttestaren Elizabeth Alvarez förvarade kakorna över natten inslagna i vaxpapper i en burk. Hon rapporterar att de var krispiga dagen efter och att smaken var ännu bättre. Ack, inga kakor räckte till dag tre!

Rekommenderar ni att jag använder en bakmatta av silikon?

I det här fallet, ja. Bakmattan i silikon fördelar värmen jämnare, vilket säkerställer mycket tunna chips.

Sesamchips

En bunt sesamchips på en skärbräda

Dessa perfekt söta, knäppa chips är symbolen för en kinesisk kaka: mycket knaprig, full av frön och lagom söt. Sesamcrisp liknar en tuile-kaka, eller bassmeten i en lyckokaka.

Prep 25 minuter

kock 30 minuter

Total 1 timme

  • Värm ugnen till 350°F (180°C) och klä två stora kantade bakplåtar med bakmattor av silikon.

  • I en medelstor skål, vispa äggvitorna kraftigt tills de är ljusa, skummande och bleka, 1 1/2 till 2 minuter. Tillsätt socker, salt och vaniljextrakt och vispa tills sockret har lösts upp helt.
  • Tillsätt mjöl och smält smör, vispa tills det blandas. Rör ner sesamfröna och blanda tills fröna är jämnt fördelade i smeten. (Smeten ska vara tunn, som pannkakssmet.)

  • Använd en 1 1/2-tsk kakskopa eller -sked och släpp smeten på de förberedda bakplåtarna, med ett avstånd på 5 cm (2 tum) från varandra. Passar sex omgångar per ark; kakorna breder ut sig när de gräddas. Smacka bakplåtarna några gånger på bänken för att hjälpa till att platta ut kakorna.

  • Grädda en plåt i taget tills kanterna på kakorna är gyllenbruna, 14 till 16 minuter. Lägg över plåten till galler och låt kakorna svalna på plåten i 5 minuter.

  • Använd en förskjuten spatel och överför kakorna till gallret för att svalna helt (de kommer att fortsätta att bli knapriga när de svalnar). Servera varm eller i rumstemperatur. Kakor kan förvaras i en lufttät behållare (en återförslutningsbar påse fungerar utmärkt) i rumstemperatur i upp till 4 dagar, men ju längre de sitter, desto mer tappar de sin krispiga konsistens.

Servering: 1knaprigKalorier: 145kcal (7 %)Kolhydrater: 12g (4 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 10g (15 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 1gKolesterol: 10mg (3%)Natrium: 60mg (3%)Kalium: 73mg (2 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 118IU (2 %)Kalcium: 124mg (12%)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 21 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply