Sesamnudlar tar på de kalla asiatiska nudelskålssmakerna du älskar och ger dem en make-over för tid och skafferi. Soja, koriander, honung, jordnötter och sesamolja ger dig de smaker du längtar efter, röda paprikaflingor ger dig möjligheten att göra den så kryddig som du vill. Anpassad från ett familjerecept av en LC-recepttestare, så att du vet att det kommer att bli gudomligt.

Anpassad av LC-recepttestaren Sasha Pravdic | Personlig samling, 2021

Dessa sesamnudlar är ett recept som min mamma brukade göra hela tiden som sin signaturgrytarätt. Förr i tiden ansågs det vara ganska exotiskt eftersom sesamolja var mindre tillgänglig och ganska dyr. Av den anledningen halverade min mamma mängden sesamolja som krävdes men jag tycker att det var en bra förändring oavsett orsaken.

Jag vet inte ursprunget till receptet – det klottrades på ett papper men min mamma gav det skickligt smeknamnet “Spaghetti med tugga” på grund av den generösa mängden krossad röd paprika.–Sasha Pravdic

VAD ÄR LC HUMP DAY PASTA?

Vi är glada att du frågade. LC Hump Day Pasta (#LCHumpDayPasta) är något som vi har lagat för att hjälpa dig den kväll i veckan som du känner minst för att laga mat. Onsdagen var traditionellt sett Prince Spaghetti Day (för er som är gamla nog att minnas). Vi har förnyat och uppdaterat det till Hump Day och inkluderat alla typer av pasta som finns.

KAN JAG GÖRA PASTASALLAD I FÖRE TID?

Du kan! Och, säger vissa, det smakar till och med bättre när det har fått lite tid att absorbera smakerna från sesamdressingen. Här är några saker att tänka på för att se till att dina sesamnudlar håller sig som bäst. Överkoka inte dina nudlar, oavsett om du gör salladen i förväg eller inte. De kommer att absorbera förbandet och du vill att de ska behålla lite tugga.

När du gör dressingen kan du hålla lite åt sidan och lägga den i dina nudlar precis innan servering. Låt dem komma till rumstemperatur, släng med den extra dressingen och du är redo att gå.

☞ Gillar du recept på nudlar? Pröva dessa:

  • Koka pastan enligt anvisningarna i en stor kastrull med kokande saltat vatten och låt den rinna av i ett durkslagmen skölj inte.
  • Medan pastan kokar, varm krossad röd paprika och oljor i en liten stekpanna på medelvärme, 2 till 3 minuter. Ta bort från värmen och rör försiktigt ner honung, soja och salt.

  • I en serveringsskål, kombinera honungsblandning och avrunnen pasta. Låt pastan stå och få rumstemperatur, rör om då och då så att vätskan absorberas.
  • Strax före servering, toppa med koriander, jordnötter, salladslök och sesamfrön.

Servering: 1 serveringKalorier: 635 kcalKolhydrater: 80 gProtein: 16 gFett: 30 gMättat fett: 10 gFleromättat fett: 8 gEnkelomättat fett: 9 gNatrium: 924 mgKalium: 394 mgFiber: 5 gSocker: 20 gVitamin A: 272 IUC-vitamin: 2 mgKalcium: 72 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Sasha Pravdic. Foto © 2021 David Leite. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa enkla sesamnudlar var snabba att göra och goda att äta. Ingredienser finns med största sannolikhet i ditt skafferi, vilket gör det till en trevlig lunch eller middag i farten.

Nudlarna absorberar såsen och är så smakrika med värmen från de krossade rödpepparflingorna. Jordnötterna ger en underbar crunch medan koriandern ger den där fräschören vi alla älskar; dock kände jag att det skrek efter lite syra. Efter min första smak, tillsatte jag en rejäl kläm färsk limejuice som var en game-changer för mig. Dessutom valde jag att lägga till ett protein, marinerad bakad tofu, som var det perfekta tillbehöret till rätten.

Det är något ganska beroendeframkallande med en skål med pasta som står på bänken som bäst äts i rumstemperatur. Ett litet svep med gaffeln när du går förbi, lite vila för att absorbera mer kryddig sesamsås, sedan ännu en stulen tugga. Kanske bara en gaffel till för att testa de föreslagna ackompanjemangen?

Jag drogs till detta recept på sesamnudlar av flera anledningar. Det är snabbt, enkelt, använder skafferihäftklamrar och det såg ut som något som skulle passa min familjs galna arbetsliv. Perfekt för dig som jobbar sent och lätt att packa till lunch nästa dag.

Jag använde rostad sesamolja eftersom det var vad jag hade till hands och en tesked röda paprikaflingor för en liten bit. I kombination med salladslök, trädgårdsfärsk koriander, sesamfrön och saltade jordnötter var detta en perfekt munfull godhet. För att ge en motvikt till den lätta kryddigheten serverade jag detta med en gurksallad i japansk stil.

Dessa sesamnudlar är perfekta för en icke-standardiserad aptitretare. Fullpackad med smak och lätt att smälta. Väldigt lätt att förbereda och ingredienserna är lätta att hitta, eller i mitt fall hade jag alla i mitt skafferi. Jag hade en födelsedagsmiddag för en vän och alla älskade det!

Dessa är fenomenala sesamnudlar som är fantastiska kalla eller i rumstemperatur. Smaken är fantastisk och den har en fin värmenivå utan att vara genomgående kryddig.

Jag använde 1,5 tsk rödpepparflingor. Jag kom på mig själv med att smyga gafflar av de överblivna nudlarna varje gång jag gick till kylskåpet för något och en vecka senare tänker jag fortfarande på dem! Jag ser fram emot att göra dessa igen och slänga i lite hackad kyckling eller räkor för att blanda ihop det också. Jag ska prova lite mindre rapsolja på mitt andra pass och byta ut lite pastavatten istället.

Ursprungligen publicerad 22 september 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply