En elak shandy är den bourbonspetsade, uppdaterade versionen av den klassiska sommardrinken. En lätt, kolsyrad sipper för varmt väder men med bara lite mer kraft (och smak) än din genomsnittliga brygd.

Anpassad från Pitt Cue Co. | Pitt Cue Co.: The Cookbook | Mitchell Beazley, 2014

Namnet “Mean Shandy” är en vink inte bara till Meantime Brewery, som producerade fatölet som denna cocktail först gjordes med utan också till det faktum att, med tillsats av bourbon, är denna shandy mycket starkare och segare än genomsnittlig lagershandy som britterna är bekanta med.–Pitt Cue Co.

HUR SKAKA JAG EN EGEN SHANDY?

Egentligen går det att bara röra om med en lång sked, eller om du har fixat en hel kanna, en träslev. Du vill bara få allt att virvla ihop men inte överupprörd genom att hålla de känsliga bubblorna så intakta som möjligt. Du kan, om du känner för att visa lite cocktailfärdigheter, ändå skaka den. Men ta gärna författarnas råd. Det går exakt så här: “Att skaka kolsyrade vätskor i vilken mängd som helst innebär möjliga faror, så se till att shakern är tätt försluten. Öppna försiktigt när du har skakat.”

  • Häll bourbon, lemonadsirap och öl i en shaker med is och skaka. (Du kan istället använda en burk med lock eller en kanna och en träslev.)

  • Sila blandningen i en gammaldags glas fylld med färsk is. Garnera med citronskivan och, om du känner dig så sugen, ett par sugrör (till synes för att smutta på shandy snabbare). Skål!

Servering: 1 dryckKalorier: 216 kcalKolhydrater: 23 gProtein: 1 gNatrium: 2 mgKalium: 11 mgSocker: 22 gKalcium: 2 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2014 Pitt Cue Co.. Foto © 2014 Paul Winch-Furness. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Älskade detta elaka shandy recept! Vi använde en Rogue Chipotle Ale (vi hade inget annat till hands) och det var fantastiskt. Den här drinken fick en rejäl kick, vilket var en trevlig överraskning. Jag förväntade mig att det skulle vara en lättare drink, men en var gott för mig, tack vare bourbonen. Citronsirapen var ett fantastiskt tillägg. Rolig sommardrink, helt klart.

Åh, de uppoffringar jag gör i recepttestningens namn. Jag ska låta er alla veta att för att vara helt noggrann i min undersökning av detta elaka shandy-recept, gjorde jag en andra shandy för att bekräfta resultaten av min första…hic…cocktail. Det andra testet bekräftade det första – det här receptet är en vinnare! Boosig, milt söt och lätt sprudlande, det är en perfekt sommarsluk.

När jag läste receptet första gången, erkänner jag att jag var lite skeptisk. Det kan bero på att jag är lite av en öl- och bourbonpurist, och tanken på att färga någon av dem med citronsirap var en rejäl ansträngning för mig. Till slut kom dock ölen (en Long Trail IPA) och bourbonen (Bulleit Frontier Whisky) överens med den gjorda från grunden sirap.

Bortsett från den något kinkiga mätningen (i framtiden kommer jag att göra den matte som krävs för att göra en sats av dessa drycker och inte göra dem en efter en), kunde drinken inte ha varit lättare att göra. Jag är ett fan.

Ölcocktails kan vara roliga saker. Tanken på att blanda saker med öl kanske inte låter så tilltalande, men i det här fallet resulterar det i en välbalanserad cocktail. Det finns egentligen inte så mycket öl här, så smaken domineras mer av citron och bourbon. Ölet ger det bara en mild brus och maltig kvalitet. Vi tyckte att det var ett uppfriskande sätt att ta en bourboncocktail på sommaren. Jag använde Omission Pale Ale och jag använde receptet för lemonadsirap från denna sida, men gick lite lätt på sockret eftersom jag inte gillar mina drinkar för söta. Vi älskade bara balansen mellan smaker. Det är en ganska stark cocktail, men om du behöver slappna av i all hast en sommarafton är det här bara biljetten.

Den elaka shandyn har potential att bli en riktigt bra festcocktail, en som jag är säker på att du kan göra en stor sats av för en cookout eller något. Jag använde Brooklyn Summer som mitt öltillskott, eftersom det verkade passande för cocktailens tema.

Däremot undrar jag hur kanske en lite tyngre öl (Brooklyn Lager, till exempel) skulle ha varit. Jag ville att den skulle vara mer uppfriskande än den var, liksom att den smakade lite stark och sirap. För att balansera smakerna toppade jag cocktailen med lite mer öl, ungefär ytterligare 1 1/3 uns. Som tur var hade jag lemonadsirapen till hands redan, så det här tog nog cirka 5 minuter från början till att jag smuttade.

Även om jag vanligtvis tycker om ölcocktails, och den här är inget undantag, känner jag att den var lite tyngre än jag ville att den skulle vara. Jag har dock inte gett upp den elaka shandy; Jag ska titta på det igen.

Jag var bara tvungen att prova detta, för till en början kunde jag inte se hur denna kombination av ingredienser kunde vara bra. Men jag är väldigt glad att jag provade det! Kombinationen av bourbon och kolsyran från lager påminner mig om bourbon och läsk med en mycket mer intensiv smak, och sötman från lemonadsirapen verkar balansera ut det och föra samman det hela. Jag blev förvånad över hur uppfriskande den här drinken är. Jag hade redan lemonadsirapen till hands eftersom jag precis hade gjort lemonad till barnbarnen. Som sagt, det tog bara cirka 5 minuter att sätta ihop drinken.

Tre bra ingredienser gör den här drinken fantastisk. Jag köpte alla mina komponenter, tillbringade några minuter med att förbereda och ytterligare ett ögonblick fick allt på plats. Smaken var fenomenal. Jag använde en Texas Red från Rahr tillverkad i Fort Worth, Texas.

Source link

Rate this post

Leave a Reply