Denna tröstande skål med seg Shanghai friterade nudlar med krispig fläskmage och grönkål är på bordet på bara 20 minuter. Ingen wok krävs.

En vit skål fylld med stekta Shanghai-nudlar, krispig fläskmage och grönkål, med ätpinnar vilande på sidan.

Anpassad från Mike och Stephanie Le | Det nudellivet | Workman Publishing Company, 2022

Varför beställa in när du kan woka din egen tallrik med nudlar på 20 minuter eller mindre? Det finns några sätt att säkerställa en kvalitetstallrik: En snabb majsstärkelse och Shaoxing-vinmarinad för fläsket hjälper till att möra det och förbättra bryningen; en blandning av mörk och ljus soja ger färg och sälta; och att steka nudlarna på hög värme ger en wokstekt rökighet även om du inte har en wok.

Du kan hitta Shanghai-nudlar i avdelningen för färska nudlar i din lokala asiatiska livsmedelsbutik eller ta ett paket fryst udon (båda kommer förkokta).–Mike Le och Stephanie Le


Varför våra testare älskade detta

Det finns en hel massa anledningar till att våra recepttestare glatt slurpade upp dessa nudlar. De älskade hur snabbt och lätt det var för att göra rätten, och att det bara krävdes en handfull ingrediensergör det perfekt för en mitt i veckan måltid.

Rema S. sammanfattade det bäst med sin kommentar, ”Vem älskar inte en skål med squishy, ​​saucy, sega nudlar?

Anteckningar om ingredienser

 • Shaoxing vin–Detta är också känt som kinesiskt risvin. Det finns på asiatiska marknader och många stormarknader. Om det inte är tillgängligt för dig, ersätt torr sherry.
 • Sidfläsk– Dessa krispiga tuggor av fläsk ger nudlarna smak och fyllighet. Bli inte frestad att trimma fettet från fläskmagen. Den blir underbart krispig under sin snabba bränning.
 • Shanghai nudlar–Dessa färska vetenudlar finns tillgängliga i den kylda delen av asiatiska marknader och stora stormarknader. Du kan också ersätta frysta udonnudlar.
 • Neutral olja– Din wok eller stekpanna blir väldigt het, så se till att använda en olja med hög rökpunkt, som raps- eller jordnötsolja.
 • Grönkål–Den robusta konsistensen av grönkål står väl emot den höga värmen från wokningen, men du kan ersätta en annan kraftig grönsak, som collard, eller en asiatisk grönsak som Gai Lan.

Hur man gör detta recept

 1. Belägg fläsket. Blanda 1 matsked lätt sojasås med majsstärkelse, Shaoxing-vin och socker i en stor skål. Tillsätt fläskköttet och blanda tills fläsket är ordentligt täckt.
 2. Gör såsen. Blanda 1 matsked ljus sojasås med mörk soja, hoisin, kycklingfond och sesamolja i en liten skål.
 3. Blötlägg nudlarna. Fyll en stor skål med varmt vatten och tillsätt nudlarna. Blötlägg tills den är genomvärmd, låt rinna av.
 4. Koka fläsket. Hetta upp en wok eller stekpanna tills den ryker och rör sedan i oljan. Tillsätt fläsket och koka tills det är gyllene och krispigt.
 5. Stek nudlarna. Rör ner grönkålen och koka tills den börjar vissna. Häll i nudlarna och såsen och stek på hög värme tills allt är lite förkolnat.
 6. Tjäna. Toppa med salladslök, stekt lök och chiliolja, om så önskas.

Vanliga frågor om recept

Vad är skillnaden mellan ljus och mörk sojasås?

Mörk sojasås är sötare, tjockare och har en starkare smak än ljus sojasås. Den mörka sojasåsen kommer också att ge nudlarna sin mörka färg. De är väsentligt olika och bör inte ersättas med varandra.

Kan jag använda annat kött eller grönsaker i Shanghai-nudlarna?

Absolut. Detta Shanghai nudelrecept erbjuder en grundläggande version av stekta nudlar, men byt gärna in räkor eller kyckling eller prova en asiatisk grönsak, som Gai Lan (kinesisk broccoli), istället för grönkålen.

Vad är Shanghai-nudlar?

Dessa populära asiatiska nudlar är gjorda av vete och är lite tjockare än spagetti, med en lite seg konsistens. De är vanligtvis wokade med grönsaker, kött, fågel eller räkor och en sås i asiatisk stil.

Hjälpfulla tips

 • Detta recept gör en nudelrätt som är lätt belagd med sås. Om du föredrar saucier nudlar, dubbla såsen.
 • Om dina nudlar klumpar sig eller klibbar ihop efter blötläggning, skölj dem snabbt med kallt vatten innan du lägger dem åt sidan.
 • Överblivna nudlar kan förvaras i en förseglad behållare i upp till 3 dagar. För att värma upp, värm i en stekpanna på medelhög värme tills den är genomvärmd, tillsätt vatten eller kycklingbuljong efter behov för att lossa nudlarna.

Fler fantastiska asiatiska nudelrecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Shanghai Fried Nudlar

En vit skål fylld med stekta Shanghai-nudlar, krispig fläskmage och grönkål, med ätpinnar vilande på sidan.

Tuggiga Shanghai-nudlar blandas med krispig fläskmage och grönkål i en beroendeframkallande soja- och hoisinsås för denna snabba och enkla vardagsmåltid.

Prep 10 min

laga mat 10 min

Total 20 min

 • I en stor skål, kombinera 1 matsked av den lätta sojasåsen med majsstärkelse, Shaoxing-vin och socker. Tillsätt fläsket och blanda tills fläsket är ordentligt täckt.

 • I en liten skål, kombinera den återstående 1 msk ljus sojasås med den mörka sojasåsen, hoisinsåsen, kycklingfonden och sesamoljan.

 • Fyll en stor skål med varmt kranvatten och tillsätt nudlarna. Låt dra tills det lossnar och värmts igenom, 30 sekunder till 1 minut. Häll av och ställ åt sidan. (Om du använder fryst udon, blötlägg dem tills de är upptinade, 2 till 3 minuter.)

 • Värm en stor wok eller stekpanna på medelvärme. När woken börjar ryka, tillsätt oljan och snurra tills den blir skimrande. Tillsätt fläsket med dess marinad och koka, rör om då och då, tills det är gyllenbrunt och krispigt, 3 till 5 minuter.

 • Tillsätt grönkålen och blanda ihop. När grönkålen vissnat något, tillsätt nudlarna och såsen. Vänd värmen till hög och blanda för att kombinera. Bryn tills allt är rökigt och lätt förkolnat, ca 2 minuter.

 • Servera varm med skivad salladslök, krispig stekt lök och/eller chiliolja, om så önskas.

 1. Dubbla såsen –Detta recept gör en nudelrätt som är lätt belagd med sås. Om du föredrar saucier nudlar, dubbla såsen.
 2. Klibbiga nudlar –Om dina nudlar klumpar sig eller klibbar ihop efter blötläggning, skölj dem snabbt med kallt vatten innan du lägger dem åt sidan.
 3. Förvaring och återuppvärmning –Överblivna nudlar kan förvaras i en förseglad behållare i upp till 3 dagar. För att värma upp, värm i en stekpanna på medelvärme tills de är genomvärmda, tillsätt vatten eller kycklingbuljong efter behov för att lossa nudlarna.

Servering: 1delKalorier: 546kcal (27 %)Kolhydrater: 38g (13 %)Protein: 15g (30 %)Fett: 38g (58 %)Mättat fett: 12g (75 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 17gTransfett: 0,01gKolesterol: 41mg (14%)Natrium: 1234mg (54 %)Kalium: 322mg (9%)Fiber: 5g (21 %)Socker: 7g (8%)Vitamin A: 4962IU (99 %)C-vitamin: 47mg (57 %)Kalcium: 134mg (13 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recensioner av recepttestare

Source link

Rate this post

Leave a Reply