Vi behöver alla en paus från det årliga stöket med zucchinibröd, smör och pasta varje sommar, och det här receptet på bakning av zucchinipizza i arkform hjälper till att bryta formen för en enkel vardagslösning som kommer att glädja alla vid bordet. Med en stek-, topp- och stekmetod är det lätt nog att barn kan hjälpa till och erbjuder massor av idéer för variation: olika ostar, överbliven smulad italiensk korv eller till och med att ersätta marinaran med vit sås eller pesto. Jag vet att jag redan har blivit ombedd att göra om den den här veckan. Jag avslutade den med ett stänk torkad oregano, som jag gillar att toppa min vanliga pizza med.

En plåt täckt med bakplåtspapper, fylld med lager av skivad zucchini, tomater, strimlad mozzarella, högar av ricotta och marinarasås.

Som sagt, jag tror att några steg kan göras för att förbättra det. Jag fann att 1/4″ skivor zucchini behövde 40 minuter för att bryna lätt runt kanterna. Medan jag steker fint de 40 minuterna, kommer vissa människor förmodligen att vilja skära tunnare skivor eller höja ugnstemperaturen/använda varmluft för att påskynda processen.

Dessutom, även om du kan gå igenom all möda i världen med att styla den på bakplåten, ser den ut som en HET röra när du försöker flytta den från tallriken. En läcker varm röra, men fortfarande en röra. Skär ut kvadranter med en kniv först innan du försöker ta bort den med en spatel.

Source link

Rate this post

Leave a Reply