Denna sherrybräserade kyckling med kronärtskockshjärtan är en klassisk kombination av långsamt tillagad kyckling, svamp och kronärtskockshjärtan i en kycklingbuljong, sherry och vermouthsås. Det härstammar från 1960-talet och är lika tillfredsställande och tröstande nu som det var då.

Ett vitt ovalt fat toppat med sherrybräserad kyckling med kronärtskockshjärtan

Anpassad från Ronda Carman | Konsten att laga mat i skafferi | Rizzoli, 2022

Jag uppdaterade det här superenkla receptet från ett tidningsurklipp från 1960-talet som min mamma hade sparat. Jag ändrade det genom att ersätta rött vin eller matlagningsvin med en dos god sherry och torr vermouth. Kombinationen av kyckling, svamp och paprika går tillbaka till min barndoms komfortmat – om än i en mer sofistikerad version.–Ronda Carman

Vanliga frågor om sherrybräserad kyckling och kronärtskocka

Vad ska jag servera till sherrybräserad kyckling och kronärtskockor?

Om du letar efter en komplett söndagsmiddag, tillsätt en stärkelse av något slag, som en lätt risrätt, potatismos eller enkel pasta som slängs i olivolja. Om du känner dig sugen, passar en svamprisotto också vackert. Om du inte letar efter ett tungt tillskott, skulle en enkel blandad grönsallad med en härlig, lätt sherryvinägrett fungera ganska bra.

Är konserverade eller frysta kronärtskockshjärtan bäst?

Konserverade kronärtskockor bearbetas och förpackas i en milt sur saltlösning, så de måste sköljas och torkas innan de används. Frysta kronärtskockor behöver bara tinas helt innan de läggs till ett recept. När det gäller smak och konsistens kan frysta ha en liten kant på smaken men tenderar att vara lite mer känsliga och mer benägna att falla isär än konserver. Konserverade kronärtskockor är lätt tillgängliga i mataffären, och även om de (inte alltid) kanske uppvisar lite av en “plåt”-smak när de äts direkt från burken, märks det inte när de läggs till de flesta recept.

Sherrybräserad kyckling med kronärtskockshjärtan

Ett vitt ovalt fat toppat med sherrybräserad kyckling med kronärtskockshjärtan

Jag uppdaterade det här superenkla receptet från ett tidningsurklipp från 1960-talet som min mamma hade sparat. Jag ändrade det genom att ersätta rött vin eller matlagningsvin med en dos god sherry och torr vermouth. Kombinationen av kyckling, svamp och paprika går tillbaka till min barndoms komfortmat – om än i en mer sofistikerad version.

Prep 20 minuter

kock 1 timme 10 minuter

Total 1 timme 30 minuter

  • Värm ugnen till 375°F (190°C).

  • Blanda ihop havssalt, peppar och paprika i en liten skål. Strö blandningen på alla sidor av kycklingen.

  • Smält 4 matskedar (57 g) av smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. Koka kycklingen tills den fått färg på alla sidor, arbeta i omgångar om det behövs, 7 till 15 minuter. Överför kycklingen till en stor holländsk ugn.

    Vill du använda färre disk och spara på städning? Bryn kycklingen i den holländska ugnen eller använd en ugnssäker stekpanna för att bryna och bräsera.

  • Stänk vermouth i stekpannan och använd en träslev för att skrapa upp eventuella brynta bitar från botten av pannan. Sänk värmen och tillsätt resterande 2 msk smör (28 g).

  • När smöret börjar skumma tillsätt svampen och fräs tills det mjuknat, 3 till 6 minuter. Strö svampen med mjöl och rör om.

  • Under konstant omrörning häller du kycklingbuljongen och sherryn i en tunn stråle. Sjud och rör om tills det tjocknat något, ca 2 minuter till. Krydda efter smak med kosher salt och peppar.

  • Häll svampen och sherrysåsen över kycklingen. Kila kronärtskockshjärtan mellan kycklingbitarna. Täck över och koka tills kycklingen når en innertemperatur på 165°F (75°C), 45 till 55 minuter.

  • För att servera, lägg kycklingbitarna på ett stort fat och toppa med kronärtskockshjärtan, svamp, juice och persilja.

Servering: 1delKalorier: 441kcal (22 %)Kolhydrater: 8g (3%)Protein: 23g (46 %)Fett: 34g (52 %)Mättat fett: 16g (100 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 11gTransfett: 1gKolesterol: 127mg (42 %)Natrium: 1187mg (52 %)Kalium: 433mg (12%)Fiber: 2g (8%)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 926IU (19 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 30mg (3%)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 25 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply