Vem har inte fina barndomsminnen av att ha serverats en klassisk Shirley Temple Drink på en rolig utekväll med familjen?

Söt grenadin blandad med apelsinjuice och läsk serveras över is i ett högt, magert glas, med en maraschino-körsbär eller två som guppar på toppen!

Att vara barn har aldrig känts så vuxet!

färdig Shirley Temples i glas

Vad är en Shirley Temple Drink?

Alla minns hur speciellt det var att få ett Shirley Temple vid middagen som barn. Uppkallad efter den berömda skådespelerskan och barnstjärnan på 1930-talet skapade en hotellbartender en mocktail för henne när hon åt middag med sina föräldrar. Idag är det fortfarande en populär drink som serveras till barn vid speciella tillfällen.

  • Dubbla eller tredubbla receptet och häll Shirley Temples från en glaskanna på julfester (eller fyll en punch-skål om du vill).
  • Gör som du vill! Behåll den alkoholfria drycken som den är, eller lägg till en jigger eller två av vodka eller rom för vuxna “Dirty Shirley Temple”. Låt gästerna garnera sina egna.
  • Mångsidig mocktail! Detta Shirley Temple drinkrecept kan göras till en “Roy Rogers”; byt ut ginger ale mot coca-cola (cola) eller druvjuice.
ingredienser för att göra Shirley Temple med etiketter

Ingredienser & variationer

Grenadine – Den söta och färgglada stjärnan i denna mocktail är grenadin, en granatäppelsirap. Om du inte har grenadin kan du ersätta lite av maraschino-körsbärsjuicen eller blanda hemgjord grenadin genom att kombinera 1/4 kopp granatäpplejuice med 2 matskedar socker.

Blandare – Välj vilken kolsyrad mixer som helst som ginger ale, citron-lime soda, 7up eller Sprite, plus en skvätt apelsin- eller ananasjuice. Prova en skvätt färsk limejuice eller citronsaft.

Garnering – Fancy drinkar behöver snygga garnering! Lägg till färgglada frukter som tunt skivade apelsinskivor och maraschinokörsbär (med stjälkar om du kan hitta dem!). Limeklyftor eller några frysta bär är också roliga att använda.

Hur man gör ett Shirley-tempel

Denna färgglada drink är superlätt att göra:

  1. Placera is i ett litet glas och fyll det med ginger ale eller 7-Up (per recept nedan).
  2. Tillsätt grenadinesirap och valfri apelsinjuice. Rör om och servera.
  3. Garnera med maraschinokörsbär och en apelsinskiva. Servera med ett färgglatt sugrör!
hälla citron lime soda i glas för att göra ett Shirley Temple

Tips för den bästa mocktailen (eller cocktailen!)

  • Det är enkelt att göra hemmagjorda mocktails! Kyl ner glasen och alla ingredienser innan du gör drycker (inklusive alkohol).
  • Använd krossad is istället för större isbitar för en festligare look.
  • Gör en DIY Shirley Temple-station och låt alla göra sin egen!
Shirley Temple med apelsiner och körsbär

Bli bartendern!

Gjorde du detta Shirley Temple-recept? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Shirley Temple i glas med en titel
Shirley Temple med en titel
glas Shirley Temple och närbild foto med skrift
närbild av Shirley Temple med skrift

Source link

Rate this post

Leave a Reply