Dessa Shishito-peppar med blåsor är en förrätt i restaurangstil som du enkelt kan göra hemma. Och hoppa inte över den dippsåsen. Det får dessa blåsiga shishito-peppar att kännas snygga även om de är superenkla.

Vi älskar hemlagade aptitretare, från Crispy Fried Zucchini till Räkcocktail. Om du också är ett fan av lätt fingermat, då är detta Blistered Shishito Peppers-recept ett måste att testa. Titta på video tutorial och du kommer att bli sugen på dem.

Shishito-peppar i gjutjärnspanna med skål med dippsås

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Blistered Shishito Peppers recept

Shishito-peppar med blåsor var tidigare en specialitet som man hittade på japanska restauranger, men plötsligt finns de på restaurangmenyer överallt. Det är lätt att se varför de har blivit så populära – de är naturligt söta, förkolnade till perfektion och idealiska för doppning. Men visste du att du också kan göra dem hemma och de är lika bra som de du beställer på din favoritrestaurang?

Hemlagad blåsad shishito-peppar är otroligt enkelt. Det finns nästan ingen förberedelse här – ingen skivning, tärning eller sådd. Skölj paprikan snabbt, torka dem och du är 5 minuter från en smakrik aptitretare. Även om du kombinerar dem med en hemmagjord vitlöksaioli-dipp, kommer detta fortfarande ihop på några minuter.

Idén till aioli-dippen kom från en tjusig restaurangrätt som vi beställde på en resa till Texas. Jag är glad att kunna berätta att det är superenkelt att återskapa denna maträtt av restaurangkvalitet hemma för en bråkdel av priset, inklusive den enkla aioli-dippen.

Blistered Shishito Peppers Video

Se Natasha göra dessa blåsiga shishito-peppar och du kommer att bli förvånad över hur lätt det är. Här är varför du kommer att älska det här receptet:

  • Lätt – Ingen förberedelse krävs, bara olja och kola paprikorna i en gjutjärnspanna eller på grillen och krydda sedan.
  • Maträtt i restaurangstil hemma – det är en njutning att återskapa dina favoritrestaurangsaptitretare hemma
  • Utsökt – Shishito-peppar är naturligt söta och förkolningen tar dem till nästa nivå och ger en fin, rökig smak.
  • Mångsidig – På en restaurang serveras blåsa shishito-peppar som förrätt, men hemma finns det inga regler. Gör dessa som tillbehör, använd dem som hamburgare, rör ner dem i mac and cheese, eller vik dem till street tacos.

Ingredienser

Scrolla ner till receptkortet under detta inlägg för ingredienskvantiteter och fullständiga instruktioner.

  • Shishito paprika – Om du inte hittar shishito-peppar är Padrón-peppar ett annat alternativ.
  • Lätt olivolja – En annan neutral smak fungerar också.
  • Flingigt havssalt – Vi gillar Maldon havssaltflingor. Förutom att krydda den blåsiga shishito-pepparn, tillför det flingiga havssaltet lite crunch. Kosher salt fungerar också.
  • Citronskal – Detta är valfritt, men det ger en fin, ljus smak till rätten.
Ovanifrån av ingredienser för blåsor shishito peppar

Proffstips: Se till att du torkar paprikan eftersom vattendroppar kan orsaka stänk när de träffar den heta pannan.

Shishito-peppar-doppsås

  • Majonnäs – Alla märken du gillar eller har till hands duger.
  • Vitlöksklyfta – Tryck på denna eller finhacka den.
  • Citron juice – Se till att skala citronen först för paprikan, sedan juice den till dipsåsen.
  • Naturligtvis havssalt – Krydda efter smak.
  • Svartpeppar – Nyknäckt svartpeppar är bäst.
Ovanifrån av ingredienser för vitlöksaioli

Hur man gör blåsiga Shishito-peppar

Du kan göra blåsor shishito-peppar på spishällen eller på grillen. Här är vad du behöver göra.

  1. Förbereda – Skölj paprikan och torka dem väl. Lägg dem i en blandningsskål, tillsätt oljan och rör om.
  2. Värm upp stekpannan – Ställ in a stor gjutjärnspanna över medelhög värme. Låt den värmas upp i cirka 2 minuter, eller tills pannan precis börjar ryka.
  3. Koka paprikan – Lägg försiktigt paprikorna i pannan i ett enda lager och låt dem fräsa i 2 till 3 minuter, eller tills de fått blåsor och fått färg. Använd en tång för att vända dem och tillaga den andra sidan tills den också har blåsor, cirka 2 minuter till.
  4. Säsong – Lägg den kokta paprikan i en serveringsskål och smaka av med salt. Tillsätt citronskalet och servera sedan paprikan med aioli-dippsåsen.

Grillinstruktioner – Du kan grilla shishito-peppar på en grill som är förvärmd till medium, eller cirka 350ºF. Lägg dem direkt på gallret eller i en grillkorg och stek dem i 2 till 3 minuter på varje sida.

Fyra bilder som visar processen att göra blåsiga shishito-peppar

Proffstips: Du kan äta hela paprikan, men kassera stjälken. Fröna inuti är ätbara.

Doppa en shishitopeppar i aioli

Vanliga frågor

Vad är shishito-peppar?

Shishito-peppar är en mild östasiatisk peppar. De är små och tunna, vanligtvis ungefär lika långa som ett finger. Även om de blir röda när de är mogna, skördas de när de fortfarande är gröna.

Är shishito-peppar kryddig?

En av 10 till 20 shishito-peppar är kryddig, så medan mest Shishito-peppar är inte kryddig, oddsen är att du får en eller två heta paprika i varje sats.

Kan jag ersätta mini söt paprika?

Mini söt paprika är lätt att hitta i de flesta livsmedelsbutiker, och även om du kan använda den här tillagningsmetoden med dem, kommer smaken att vara ganska annorlunda.

Kan jag göra detta i ugnen?

Du kan steka shishito-peppar i ugnen, men jag föredrar spishällen eller grillmetoderna eftersom jag kan hålla ett öga på dem och se till att de har precis rätt mängd röding.

Kan jag dubbla receptet?

Ja, du behöver bara tillaga den i 2 omgångar för att behålla paprikan i ett enda lager.

Shishito-peppar med blåsor

Make-Ahead

Shishito-peppar med blåsor är bäst att äta färsk, men om du har rester, så här förvarar du dem:

  • Att kyla: Du kan förvara blåsa shishito-peppar i en lufttät behållare i kylskåpet i 4 till 5 dagar.
  • Frysning: Frys in dessa shishito-peppar i upp till 3 månader i en fryspåse eller lufttät behållare.
  • Att återuppvärma: Du behöver inte värma upp dessa paprikor, men om du vill kan de värmas upp i mikron eller i en stekpanna på medelvärme.
Blåsor shishito peppar på tallrik med liten skål med dipsås

Shishito-peppar med blåsor är en aptitretare i restaurangstil som är lätt att göra hemma. Det är den typen av maträtt som kommer att imponera på alla på en middagsfest – men det kan vara din lilla hemlighet att det var så enkelt att göra denna aptitretare.

Fler aptitretare recept

Om du älskar det här blåsiga shishito-pepparreceptet, så vill du inte missa dessa förrättsrecept.

Shishito-peppar med blåsor med den bästa dippen

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Total tid: 10 minuter

Blåsor shishito-peppar i stekpanna med liten skål med aioli

Denna aptitretare i restaurangstil tar bara några minuter att göra hemma, och resultaten är fantastiska. Servera blåsa shishito-peppar med en vitlökig aioli till doppning.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$4-$6

Nyckelord:

blåsor shishito-peppar, shishito-peppar

Kök:

japanska

Kurs:

Aptitretare

Kalorier: 182

Serveringar: 4 serveringar

Shishito Peppers Ingredienser:

  • 8
    uns
    shishito paprika
  • 1
    Msk
    lätt olivolja
  • 1/2
    tsk
    flingigt havssalt, eller efter smak
  • 1
    tsk
    citronskal, frivillig

Vitlök Aioli ingredienser:

  • 1/3
    kopp
    majonnäs
  • 1
    vitlöksklyfta, nedtryckt
  • 1/2
    Msk
    citron juice
  • 1/4
    tsk
    fint havssalt, eller tillsatt efter smak
  • 1/8
    tsk
    svartpeppar
  1. Skölj paprikan och torka ordentligt med hushållspapper. I en mixerskål, släng paprikan tillsammans med oljan.

  2. Värm en stor 12″ gjutjärnspanna över medelhög värme. Låt den värmas i ca 2 minuter eller tills pannan är varm och precis börjat ryka. Lägg försiktigt på paprikan i ett enda lager och låt dem bryna tills de fått blåsor och fått färg på den första sidan, cirka 2-3 minuter.

  3. Vänd paprikan med tång och låt dem bryna på andra sidan tills de fått blåsor, ca 2 minuter.

  4. Överför till en serveringsskål och strö efter smak med salt och riv citronskal över toppen. Servera med aioli-dippsås om så önskas.*

*Hur man gör Aiolisås: Om du vill servera skal över shishito-peppar, se till att skala citronen innan du pressar den och ställ skalet åt sidan. I en liten skål, kombinera alla ingredienser för aiolisås och rör om för att kombinera. Ställ åt sidan för att låta smakerna smälta medan du gör shishito-peppar.

Att grilla Shishito-peppar: Värm grillen till medelvärme, ca 350 ̊F. Olja paprikorna och lägg dem på gallret på en het grill eller om paprikorna är mindre och kan falla genom gallren, lägg dem i en förvärmd grillkorg. Bryn i 2-3 minuter per sida eller tills den fått blåsor och fått färg.

Näringsinnehåll

Shishito-peppar med blåsor med den bästa dippen

Belopp per portion

Kalorier 182
Kalorier från fett 162

% Dagligt värde*

Fett 18g28 %

Mättat fett 3g19 %

Transfett 0,04g

Fleromättat fett 9g

Enkelomättat fett 6g

Kolesterol 8 mg3 %

Natrium 560mg24 %

Kalium 193mg6 %

Kolhydrater 6g2 %

Fiber 1g4 %

Socker 3g3 %

Protein 1g2 %

Vitamin A 553IU11 %

C-vitamin 83mg101 %

Kalcium 12mg1 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply