Denna sidovagnscocktail från Barefoot Contessa är precis den rätta blandningen av citronsaft, konjak och Grand Marnier. Är inte livet storslaget? Om du tvekade innan du svarade på den frågan, tror vi att du kommer att ändra låten efter en klunk eller tre av denna avgjort mer Cognac-centrerade tolkning.

Jag har provat alla sorters recept på sidovagnscocktails men inget av dem träffade riktigt. De är antingen för sura av citronen, för söta av apelsinlikören eller för hårda av billig konjak. Men jag har alltid varit fascinerad eftersom de verkar vara en andra kusin till min favoritdrink – whiskey sour. Jag använder bra men uppenbarligen inte den bästa konjaken.–Ina Garten

Vanliga frågor om sidovagnscocktail

Kan jag använda konjak istället för konjak i denna cocktail?

Cognac är en typ av konjak som bara tillverkas i Cognac-regionen i Frankrike, medan konjak kan komma från var som helst i världen. Den största skillnaden är att Cognac har en distinkt smak, känd för att vara subtil och elegant. Hur som helst, gå med något bra men inte för bra. Slösa inte dina allra bästa prylar i en blandad cocktail utan använd något som anstår en grevinna, natch.

Jag gillar inte sockerdrycker. Måste jag använda den sockrade kanten i detta recept?

Vi föreslår att du fortfarande använder sockret på kanten. Till och med våra testare som är sockersjuka trodde att det bidrog till den övergripande smakbalansen. Gå lätt om du föredrar det, men vi skulle inte rekommendera att gå utan det.

Kommer det att göra någon skillnad om jag använder en annan apelsinlikör istället för Grand Marnier?

Garten efterlyser Grand Marnier här eftersom alkoholvolymen (ABV) är nära konjakvolymen, vilket balanserar smakerna. Du kan enkelt ersätta Cointreau, eftersom den har samma ABV på 40 % och är en bra blandning av sött och bittert. Du kan använda Triple Sec men den har ett lägre ABV – det kommer fortfarande att vara bra, bara inte lika väl avrundat.

  • Häll saften av 1 citron i en grund skål och lägg sockret på en liten tallrik. Doppa kanten på 2 highball- eller martiniglas först i citronsaften och sedan i sockret. Ställ dem åt sidan för att torka.
  • I en liten skål, kombinera de torkade körsbären med 2 ounces (1/4 kopp) Cognac och mikrovågsugn på hög i 60 sekunder. (Alternativt kan du värma konjaken i en liten kastrull tills den kokar upp. Ta av från värmen, tillsätt körsbären och ställ åt sidan för att fylla.)

  • Kombinera 3 uns citronsaft med de återstående 4 uns Cognac, Grand Marnier och 1 tesked marinerad körsbärsvätska. Fyll en cocktailshaker till 3/4 med is och häll i cocktailblandningen. Skaka mixern i hela 30 sekunder (det är längre än du tror!) och sila ner i de förberedda glasen, vare sig det är rakt upp eller över is. Trä 3 eller 4 marinerade körsbär på vart och ett av 2 spett. Servera varje drink med ett spett av körsbär.

Servering: 1 dryckKalorier: 482 kcalKolhydrater: 53 gProtein: 1 gFett: 1 gMättat fett: 1 gNatrium: 7 mgKalium: 59 mgFiber: 2 gSocker: 48 gVitamin A: 540 IUC-vitamin: 16 mgKalcium: 17 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2012 Ina Garten. Foto © 2012 Quentin Bacon. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Sidovagnen är en av de cocktails som har den perfekta balansen mellan sött, surt och alkoholhaltigt slag. Själv gillar jag att skippa den sockrade kanten, men jag tror att de flesta kommer att tycka att det är en fin touch.

Ersätt gärna Grand Marnier med valfri apelsinlikör, såsom Cointreau. Körsbärsgarneringen här är inte traditionell, så vitt jag vet, men tänk på det…torkade körsbär är ganska bra på egen hand, så värm dem i konjak och låt dem sedan marinera i en sidvagn, så kanske du gör dig själv drycken bara för körsbären.

Jag dricker normalt inte mycket starksprit, men den här drinken var utsökt. Det var en perfekt balans mellan sött och surt och de torkade körsbären var en fin touch. Jag måste ha haft riktigt små torkade körsbär för det blev mycket över efter att jag trätt 4 st på varje spett och det blev också lite vätska över efter att jag mikrovågat körsbären. Men allt som allt var det en smaskig drink och mer än tillräckligt för 2 personer.

Jag hade aldrig haft en sidvagn, men jag älskar cocktails. Och jag älskade färskheten hos citronen i den här drinken – och överraskande nog njöt jag av den sockrade kanten (jag gillar vanligtvis inte “sockriga” drycker). Jag är inte säker på att tillsatsen av den marinerade körsbärsjuicen verkligen tillförde något till drycken, men att mumsa på körsbären medan du smuttade på var ett rent nöje!

Kommer någon annan ihåg när Rory Gilmore fyllde 21 och Emily Gilmore höll en fest för henne med en signaturcocktail vid namn Rory? Om jag hade en signaturcocktail på min nästa “längst efter 21” födelsedagsfest, tror jag att jag skulle begära denna sidovagn. God Cognac och Grand Marnier i samma glas!

Jag hade körsbärsjuice och konjak kvar i skålen efter att ha värmt dem, så min rekommendation är att planera i förväg och ställa körsbär och konjak i mikrovågsugn på morgonen eller dagen innan, täck sedan skålen med plastfolie och låt körsbären suga upp allt det goda fram till cocktailtid!

Jag älskar ALLA Ina Gartens recept, och det här är inget undantag. Jag hade aldrig gjort – eller ens provat – en sidovagnscocktail innan idag. Det slutade med att vi tillverkade dessa (och några gammaldags) till en förbudsfest som vi stod värd för. Detta var den absolut populäraste drycken. Det var väldigt lätt att göra. Körsbärsspetten var lätta och gjorde att drinkarna såg extra snygga ut. Dessa var perfekta för vår fest.

Jag minns att mina föräldrar brukade göra dessa och jag tyckte att de var så exotiska! Efter att ha läst om de torkade körsbären (istället för de konstgjorda röda sakerna) var jag fast besluten att prova detta recept. Det var underbart och fungerade för mig som skrivet.

Jag hade knappt en tesked marinerad körsbärsvätska. Jag tror att om du hade fina, färska, fylliga torkade körsbär skulle detta inte vara ett problem. Den här drinken var en hit på ett litet cocktailparty för 6 av oss. Jag fångade dock en gäst som hamstrade alla körsbär. Mitt råd är att marinera mer. Jättebra recept!

Jag älskar att komma hem från jobbet på fredagseftermiddagar och ta mig tid att göra en trevlig cocktail – eller i det här fallet två av dem. Jag skäms inte för att erkänna att jag själv njöt av båda sidovagnarna… med ungefär en timmes mellanrum.

Detta recept ger en fin drink med en balanserad smak och en fin kick. Se bara till att sockra glasets kant enligt receptet. Eftersom receptet inte innehåller något sötningsmedel, är sockret på kanten avgörande för balansen i drycken. Körsbären tillför ett fint djup och intressant konsistens och smak till drycken. De är också en vacker säsongsbetonad garnering den här tiden på året.

Receptet gör mer körsbär än du behöver, men det är inte ett problem – bara knapra på dem. Efter att körsbären har ställts i mikrovågsugn har du cirka 2 eller 3 teskedar vätska kvar. Jag serverade mina drinkar i ett välkylt cocktailglas rakt upp.

Ganska läckert. Jag älskade den syrlighet som citronsaften tillför, men ärligt talat är de torkade körsbären (efter att ha absorberat konjaken) som en speciell behandling. Jag tror att jag skulle kunna vänja mig vid att göra dem helt själva.

Som sagt, det fanns lite Cognac kvar efter att körsbären hade ställts i mikrovågsugn. De absorberade det mesta av spriten, men det lilla som var kvar tillförde inte riktigt någon “körsbärssmak”. Jag är inte säker på att det var avsikten, eller om den metoden bara var att göra körsbären fantastiska.

Sist men absolut inte minst är den sockrade kanten på glaset ett måste! Gör verkligen drinken speciell. Jag föredrar denna sidecarcocktail serverad on the rocks.

Ursprungligen publicerad 4 december 2012

Source link

Rate this post

Leave a Reply