Skal med ricotta och eldrostad tomatsås är en dekonstruerad version av traditionella fyllda skal. En vegetarisk variant som lägger krämig ost under pastaskal som slängs i en eldstekt tomatsås. Garnerad med persilja och basilika är den lika läcker som den gamla versionen, laddas bara lättare.

Anpassad från Shanika Graham-White | Orkidéer och sött te | Victory Belt Publishing, 2021

Dessa dekonstruerade fyllda skal är starkt inspirerade av min svärmor. Hon gör traditionella skal fyllda med mald kalkon, ost, ricotta och en välkryddad sås. Medan jag fortfarande tycker om den traditionella versionen då och då, älskar jag detta köttfria alternativ. Åh, och oroa dig inte – du kan alltid ändra saker genom att lägga till mald kalkon eller nötkött till såsen för en ännu rejälare maträtt.–Shanika Graham-White

Vanliga frågor om skal med ricotta och eldrostad tomatsås

Vad kan jag ersätta konserverade eldrostade tomater?

Du kan alltid använda vanliga tärnade tomater och bara skippa den eldrostade delen om du inte har något emot att missa den rökiga, förkolnade smaken. Du kan dock alltid lägga till en nypa rökt paprika till dina vanliga tärnade tomater då den eldrostade sorten ofta har tillsatt kryddor, såväl som rökighet.

Kan jag rosta mina egna tomater?

Såklart du kan! Du behöver 5 till 6 romska tomater för detta recept. Hetta upp en grillpanna på medelhög värme. Stryk pannan med olja. Grilla tomaterna, använd en tång för att vända dem ofta, tills de är lätt svärtade överallt, cirka 20 minuter. Du kan också göra det över en gaslåga. Använd en tång och håll en tomat i taget över lågan, vänd tills den är svart. Låt svalna, skala och använd som konserverade tomater.

  • Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt pastan och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslagreservera 1 kopp pastavatten.
  • I en stor stekpanna på medelhög värme, värm 2 matskedar olivolja. Tillsätt vitlök, persilja, oregano, vitlökspulver och rödpepparflingor. Fräs tills vitlöken börjar dofta, 30 till 60 sekunder. Tillsätt tomatpurén och koka under omrörning i 2 minuter.

  • Sänk värmen till medel och tillsätt de eldrostade tomaterna, juicerna och allt, samt det reserverade pastavattnet.

  • Rör ner den hackade basilikan och smaka av med 1 tsk vardera salt och peppar. Rör om och låt puttra, skrapa botten av stekpannan med en träslev då och då, tills såsen börjar tjockna, ca 10 minuter.
  • Tillsätt pastaskalen och blanda tills skalen är jämnt belagda. Stäng av värmen.

  • I en liten skålvispa ihop ricottan, citronskalet och saften och en strö salt.
  • Dela den vispade ricottablandningen mellan fyra grunda skålar och skeda pastan ovanpå. Toppa med torkad persilja, rakad parmesan och/eller hackade färska basilikablad, om så önskas.

Servering: 1 serveringKalorier: 603 kcalKolhydrater: 105 gProtein: 23 gFett: 9 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 5 gKolesterol: 10 mgNatrium: 564 mgKalium: 751 mgFiber: 7 gSocker: 13 gVitamin A: 1237 IUC-vitamin: 19 mgKalcium: 206 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Shanika Graham-White. Foto © 2021 Shanika Graham-White. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Detta skal med ricotta och eldrostad tomatsås är i huvudsak en pastarätt med en kruka även om jag var tvungen att koka skalen i en annan gryta. Jag tyckte att såsen hade en härlig tjocklek och smak med den färska basilikan och de torkade kryddorna (jag använde både torkad oregano och persilja).

Jag gillade att man kunde kontrollera mängden ost genom att portionera den i botten av skålen och tillsatsen av citronskal och -saft var ljust och tilltalande. Sammantaget är detta en fantastisk vardagsmiddagsrätt!

Detta skal med ricotta och eldrostad tomatsås är ett perfekt recept för en familjemiddag. Väldigt lätt att förbereda och gott.

Innan jag pläterade bestämde jag mig för att blanda lite av såsen (ungefär en kopp) med skalen, så på det sättet kunde allt täckas med den där läckra såsen. Balansen av smaker med ricottamixen, citronskalet och juicen med rostade tomater var gudomlig.

Jag tog en portion till min lunch nästa dag till jobbet och smakerna var ännu mer aptitretande!

Ursprungligen publicerad 21 november 2021



Source link

Rate this post

Leave a Reply