Dessa gratinerad potatis, en klassisk, utgör krämig, lätt, ostliknande, enkel sida skål awesomeness. Och de är snabba och enkla att slänga ihop – ännu mer än du förväntar dig. Lika välkomna på vardagskvällar som på helgdagar.

En rund ugnsform fylld med bågad potatis och två staplade vita tallrikar toppade med en portion av den böjda potatisen.

Dessa snabba böjda potatisar från America’s Test Kitchen är överdrivet krämiga och ostiga på bästa möjliga sätt. De är också lätta som möjligt. Tunt skivad potatis kokas helt enkelt i grädde, kvävs med ost och bakas tills den är knaprig på toppen och är mjuk. Det bästa av allt är att de går ihop på ett ögonblick och kan monteras i förväg. Nog sagt.–Angie Zoobkoff

Varför våra testare älskar detta recept

Våra recepttestare älskar att dessa krämiga potatisar går ihop snabbare än traditionella potatisar, tack vare att potatisen tillagas i grädde innan de bakas. De älskar också den krispiga, ostliknande toppingen. (Vem skulle inte?)

Anteckningar om ingredienser

Ingredienserna som krävs för pillad potatis.
 • Smör – det är bäst att använda osaltat smör här, men om du behöver byta i saltat, minska mängden salt i receptet till 1 tsk.
 • Kycklingbuljong – om du använder låg natriumhalt, inget tillsatt salt eller hemmagjord kycklingfond kan du behöva justera mängden salt i din gräddsås. Ge det en snabb smak efter att du kokat potatisen, och tillsätt salt om det behövs, tänk på att osttoppningen också ger sälta.
 • Tung grädde – Vi är alla för att hålla fetthalten i schack, men det här är rik och njutningsfull potatis, och du vill att den ska smaka gott. Använd tung grädde här; mjölk eller hälften och hälften ger dig inte samma rikedom.
 • Potatisar – du vill ha en stärkelsehaltig potatis som håller till bakning. Russets är det bästa valet för detta recept, men Yukon Gold-potatis skulle också fungera bra här.
 • Cheddarost – håll dig till helfet ost här och hoppa över frestelsen att köpa färdigriven ost. Låg fetthalt eller färdigriven ost smälter inte bra.

Vanliga frågor om ostig pilgrimspotatis

Ska pillad potatis kokas övertäckt eller utan lock?

För bästa resultat, en blandning av de två. Börja med din potatis täckt och koka tills den är genomvärmd, avtäck sedan och fortsätt koka tills din ost är smält, bubblar och gyllenbrun.

Kan jag göra dessa i förväg?

Ja, vilket gör dessa till en perfekt semestertillbehör. Du kan sjuda potatisen i gräddblandningen upp till 1 dag i förväg, lägg sedan allt i ugnsformen och kyl tills du är redo att baka den.

Kan man frysa pillad potatis?

Du kan, men vi rekommenderar det inte, särskilt om potatisen inte är helt kokt. Gräddsåser kan separera och bli grynig, och potatisen kan bli en oaptitlig nyans av grå. Om du vill frysa potatisen, gör det efter att den har blivit helt kokt och svalnat och värm den sedan i ugnen tills den är genomvärmd.

Vad är skillnaden mellan skållad potatis och gratinerad potatis?

Traditionell bågad potatis görs genom att koka lager av potatis med lök i grädde, medan gratinerad potatis tillagas i en ostsås och ofta toppas med brödsmulor.

Hjälpfulla tips

 • Det här receptet är designat för att göras i en fyrkantig 8-tums panna, som den du använder för brownies. Du kan också göra det i en 11 x 7-tums panna, men om du vill använda något större, som en 9 x 13-tums bakform, dubbla receptet.
 • Försök att skära dina potatisskivor i samma tjocklek så att de kokar jämnt. En mandolin är ett utmärkt verktyg för detta.

Fler bra potatisrecept

☞ Om du gör dessa pilgrimsmusslor potatiseller något recept på LC, överväg att lämna ett stjärnbetyga recensionoch en Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Gratinerad potatis

En rund ugnsform fylld med bågad potatis och två staplade vita tallrikar toppade med en portion av den böjda potatisen.

De här snabba och lätta pillade potatisarna är ett klassiskt tillbehör. För att förenkla och påskynda receptet, puttrar vi potatisen i gräddblandningen tills de är delvis kokta, och avslutar dem sedan i ugnen, vilket eliminerar den långa långsamma gräddningen som krävs för traditionella recept på skållad potatis.

Amerikas testkök

Prep 30 min

laga mat 35 min

Total 1 hr 5 min

 • Värm ugnen till 425°F (218°C). Justera ugnsgallret till mittläget och smörj lätt en 8-tums (20-cm) fyrkant eller en 11-x-7-tum (28-x-18-cm) ugnsform.

 • Smält smöret i en holländsk ugn på medelhög värme. Tillsätt löken och koka tills den mjuknat, 5 till 7 minuter.

 • Rör ner timjan, vitlök, salt och peppar och koka tills det doftar, cirka 30 sekunder. Tillsätt potatisen, fonden, grädden och lagerblad och låt koka upp.
 • Täck över och sänk värmen till medel-låg. Sjud tills potatisen nästan är mjuk, 7 till 12 minuter. Potatisen är klar när spetsen på en skalkniv lätt kan glidas in i en skiva med bara lite motstånd. Tillaga inte potatisen för mycket, annars kommer du att få grötig bågad potatis.

 • Kassera lagerblad och överför försiktigt den läckra potatis- och gräddblandningen till den smörade ugnsformen. Använd baksidan av en sked för att försiktigt trycka ut potatisskivorna till ett ganska jämnt lager. (Du kan täcka och kyla den pillade potatisen i upp till 24 timmar.)
 • Strö över Cheddar och grädda tills såsen bubblar, kanterna på potatisen är skarpa och toppen är gyllenbrun, 10 till 15 minuter. (Om den böjda potatisen förvarades i kylskåp, täck formen ordentligt med smörad aluminiumfolie och grädda i en ugn på 200°C tills den är varm, 25 till 45 minuter. Avtäck, toppa med Cheddar och fortsätt att grädda utan lock tills Cheddarn är lätt brynt, cirka 20 minuter.)

 • Låt grytan svalna i 10 minuter innan du öser ner den med en sked och hopar krämig ostig potatisgodis på tallrikar.

 • Om du vill förbereda dessa potatisar i en 9 x 13-tums bakform, dubbla receptet.
 • Använd en mandolin för jämnt skivad potatis.
 • Den färdiga pillade potatisen kan förvaras i en täckt behållare i kylen i upp till 3 dagar, eller frysas i upp till 1 månad. Frys inte innan bakning.

Servering: 1delKalorier: 407kcal (20 %)Kolhydrater: 37g (12%)Protein: 11g (22 %)Fett: 25g (38 %)Mättat fett: 16g (100 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 7gTransfett: 1gKolesterol: 85mg (28 %)Natrium: 639mg (28 %)Kalium: 884mg (25 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 956IU (19 %)C-vitamin: 13mg (16 %)Kalcium: 197mg (20 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 19 december 2020

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply