Detta stekpanna bacon cheeseburgare med knaperstekt lök har allt för sig. En saftig nötbiff är fylld med bacon och krispig lök, stekt till perfektion, sedan toppad med vit cheddar och mer bacon och krispig lök. Wowza.

En stekpanna bacon cheeseburgare med knaperstekt lök.

Anpassad från Sam Zien | Sam Cooking Guy: Between the Bulls | Countryman Press, 2022

Tack till YouTube-prenumeranten Guille, som visade oss denna saftiga pannahamburgare från en hamburgerkedja i Spanien.–Sam Zien

Skillet Bacon Cheeseburger med Crispy Fried Lök Vanliga frågor

Kan detta recept fördubblas eller tredubblas?

Absolut. Bara dubbla/tredubbla var och en av ingredienserna och fortsätt enligt anvisningarna nedan. Du kan också göra om dessa till skjutreglage om du vill. Reglagen är vanligtvis cirka 2 uns vardera, justera din tillagningstid därefter.

Kan jag göra dessa hamburgare i förväg?

Ja, men ju längre dina hamburgare sitter, desto mindre krispiga blir din stekta lök inuti dem. Om det inte är viktigt för dig kan du sätta ihop dina biffar i förväg och kyla dem i 24 timmar. Om du lagar mat kan du frysa in dina biffar och tina dem i kylen dagen du är redo att laga mat.

Vad ska jag servera med bacon cheeseburgare?

Det här är en rejäl, rejäl hamburgare. Servera något lätt som en tallrik med råa grönsaker med lökdipp eller en sallad. Dessa fritösa fritöser skulle också vara fantastiska.

Hur ser jag till att min hamburgare är saftig?

Välj först nötkött som har lite fett i sig. Vi rekommenderar nötfärs 80/20 eller 85/15. När du formar dina hamburgerbiffar, överarbeta dem inte.

För det andra, börja med en väldigt het panna så att köttet brynt så fort det nuddar pannan. En gjutjärnspanna fungerar bäst för detta.

För det tredje, se till att du inte överkokar dina hamburgare. En omedelbar avläsningstermometer kan hjälpa dig att mäta den inre temperaturen, som bör vara 155°F (68°C) för en medelhög hamburgare.

Skillet Bacon Cheeseburger med knaprig stekt lök

En stekpanna bacon cheeseburgare med knaperstekt lök.

Denna stekt ostburgare är gjord på köttfärs, bacon, vit cheddar och krispiga lök, allt inklämt mellan en rostad bulle.

Sam Zien

Prep 15 min

laga mat 25 min

Total 40 min

  • I en medelstor stekpanna på medelvärme, värm oljan och smöret tills smöret smält. Tillsätt löken och koka tills den mjuknat, cirka 5 minuter.

  • Koka baconet i en separat stor stekpanna, helst i gjutjärn, tills det är halvvägs klart, 3 till 4 minuter. Använd en tång för att ta bort hälften från stekpannan, ställ åt sidan och fortsätt att koka resten tills det nästan är knaprigt, ta sedan av från värmen och låt rinna av på hushållspapper. Torka av stekpannan.

  • I en stor skål, kombinera nötfärs, mjuk lök, halvkokt bacon och 1/4 kopp av den krispiga löken.

  • Krydda med salt och peppar och blanda väl och forma sedan försiktigt till två biffar.

  • I samma stora stekpanna som du använde för baconet, värm 1 matsked olja på medelvärme, och när det är varmt, tillsätt biffarna.

  • Koka efter eget tycke, 4 till 5 minuter per sida för medium-brunn, vänd sedan och tillsätt osten. Efter att osten smält överför du cheeseburgarna till en tallrik.

  • Rosta hamburgerbullarna i pannan och ta sedan ut dem från pannan. Tillsätt majonnäs i båda halvorna, de kokta cheeseburgarna, resten av det knapriga baconet och de återstående frasiga löken. Sluka.

Servering: 1hamburgareKalorier: 702kcal (35 %)Kolhydrater: 7g (2 %)Protein: 27g (54 %)Fett: 62g (95 %)Mättat fett: 21g (131 %)Fleromättat fett: 15gEnkelomättat fett: 18gTransfett: 2gKolesterol: 126mg (42 %)Natrium: 616mg (27 %)Kalium: 361mg (10 %)Fiber: 0,3g (1 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 362IU (7 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 227mg (23 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 26 juli 2022

Recept © 2022 Sam Zien. Foto © 2022 Countryman Press. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply