För detta stekpanna med blomkålspasta, rostad blomkål och andouillekorv slängs med kokt spenat, getost och rosettpasta. Allt görs i din största stekpanna. En panna, en maträtt, underbar måltid.

Vi är dumma för recept som går ihop med så lite kokplattor som möjligt. Ta detta recept på pannblomkålspasta med korv. Först rostas blomkålen och korven i ugnen medan pastan och spenaten gör sitt till på spishällen. Sedan, som författaren förklarar, kommer det hela ihop med pastavatten och lite getost. Det enda knepet för att få ihop det är att du måste ha en riktigt stor panna så att allt får plats i ett enda lager. Om du inte har en tillräckligt stor stekpanna, använd 2 stekpannor eller byt i en stor stekpanna.–David Leite

Vad är LC Hump Day Pasta?

Vi är glada att du frågade. LC Hump Day Pasta (#LCHumpDayPasta) är något vi lagat till för att hjälpa dig den kväll i veckan som du känner minst för att laga mat. Onsdagen var traditionellt sett Prince Spaghetti Day (för er som är gamla nog att minnas). Vi har förnyat och uppdaterat det till Hump Day och inkluderat alla typer av pasta som finns.

Vanliga frågor om Skillet Blomkål Pasta

Vad kan jag ersätta andouillekorv i denna pasta?

I det här receptet ber Alana Chernila om kokt andouillekorv så det skulle vara vettigt att använda en annan kokt korv för att göra den effektiv. Kokt chorizo ​​är en fantastisk ersättning eftersom den också har liknande kryddor. Om du vill byta in okokt korv, måste du smutsa ner en annan panna genom att tillaga den innan du lägger till resten av rätten.

Vad är det bästa sättet att värma upp pannpasta?

Denna blomkålspasta håller i upp till 4 dagar i en lufttät behållare i kylen. När det är dags att chow ner på resterna, tillsätt en skvätt vatten för att få tillbaka lite fukt i pastan. Du kan värma på låg värme på spishällen, rör om då och då. Den kan även värmas upp i mikrovågsugnen.

  • Värm ugnen till 425°F (218°C).

  • Fördela blomkålsbuketter och korv över botten av din största ugnsfasta stekpanna det är minst 14 tum. (Om du inte har en stekpanna som är tillräckligt stor för att allt ska få plats i ett enda lager, använd 2 stekpannor eller byt i en stor långpanna.) Ringla över olivolja och strö över spiskummin och 1/2 tsk salt. Rosta tills blomkålen är gyllene, ca 30 minuter.
  • Koka pastan under tiden. Ta med en stor gryta av saltat vatten till en kokning. Tillsätt pastan och koka tills den är mjuk, 10 till 12 minuter. Tillsätt spenaten under de sista 20 sekunderna av tillagningen. Skopa ur cirka en kopp pastavatten och häll sedan av pastan och spenaten i ett durkslag. Skölj inte pastan.
  • Ta försiktigt ut stekpannan från ugnen. Tillsätt pastan och spenaten i stekpannan med ungefär hälften av det reserverade pastavattnet. Smula ner getosten (eller bryt den bara försiktigt med händerna) och strö över pastan. Rör försiktigt, tillsätt precis tillräckligt med pastavatten till blandningen för att smälta osten. Smaka av med ytterligare salt, om det behövs, och mycket peppar.

Servering: 1 delKalorier: 449 kcalKolhydrater: 52 gProtein: 21 gFett: 18 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 8 gTransfett: 1 gKolesterol: 33 mgNatrium: 417 mgKalium: 988 mgFiber: 6 gSocker: 5 gVitamin A: 5527 IUC-vitamin: 89 mgKalcium: 134 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2018 Alana Chernila. Foto © 2018 Johnny Autry. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna stekpanna blomkålspasta var en perfekt måltid att tillaga på en vardagskväll, lätt att montera och stor i smaken. Jag uppskattade verkligen att kunna förbereda korven och blomkålen i en kastrull medan jag kokade pastan och spenaten på spishällen – ett mycket effektivt sätt att förbereda en måltid på mindre än 1 timme.

Jag älskar att introducera nya smaker för mina pojkar. Getosten och andouillekorven var en hit hos min 11-åring. Han gav rätten 9,5 av 10. Han älskade smaken av korven och är inget stort ostfantast men gillade smaken av getosten. Min 7-åring är en ostkännare och var inte så hip på getosten, men i övrigt fick den här rätten 7 av 10.

Behöver du en läcker pasta på vardagen? Detta är ett utmärkt val! Skillet blomkålspasta är snabbt, enkelt och gott. Att förbereda ingredienserna tar inte mycket mer än 7 till 8 minuter. Att rosta blomkålen och korven tillsammans och sedan koka pastan med sen spenattillsats är ett lysande dubbelarbete. Allt samlas i stekpannan under de sista minuterna med lite reserverat pastavatten och getost. En mycket vacker rätt som verkligen slår i smaken.

Den här stekpanna blomkålspasta visade sig vara ett av de enkla, tillfredsställande recepten som borde finnas med i allas vardagsmiddagsrotation. Det är lätt att sätta ihop, smakar gott och städar relativt enkelt. Jag använde en 12-tums gjutjärnspanna och kunde lätt ha använt något lite större för att innehålla alla ingredienser.

Jag behövde inte mycket mer än 1/2 kopp av det extra pastavattnet för att smälta osten och slutade med denna otroligt välbalanserade blandning av sås, grönsaker, korv och pasta. Jag älskade kombinationen av kryddig Andouillekorv med den söta, lite nötiga blomkålen, spenaten och den milda pastan. Kumminfrön var den stora överraskningen med sina extra smakutbrott. Om jag var tvungen att tjafsa om något av det, skulle det bero på att receptet inte krävde tillräckligt. Nästa gång tänker jag lägga till lite mer.

Jag kunde inte låta bli att testa ett recept som tar en kastrull och har bara fyra steg. Och när jag såg att den hade andouillekorv tänkte jag att den skulle vara god. Jag blev inte besviken. Denna blomkålspasta går snabbt och enkelt ihop – ett annat bra alternativ på vardagar för upptagna människor. Intressant parning, andouille och getost, men med allt annat fungerade det bra.

Det här kommer att finnas på vår vanliga pastalista med recept – och det är inte många recept som når fram. Denna stekpanna blomkålspasta var enkel och billig. Om du skulle köpa förtvättad babyspenat och redan skurna blomkålsbuketter kan du minska förberedelsetiden avsevärt. Vi använde vegansk korv och ärligt talat kunde vi inte se skillnad. För oss kontrollerade det här receptet alla rutorna: vegetariskt, enkelt, prisvärt, lätt att dra ihop och mycket gott.

Ja, den här stekpanna blomkålspasta är en mycket tillfredsställande måltid med en skål. Getosten ger rikedom till rätten, men den är inte tung eller för kryddig. Att rosta blomkålen utvecklar en nötighet som är helt frånvarande i grönsaken när den konsumeras rå eller ångad eller kokt. Blomkålen tar också upp lite extra smak från andouillekorven. Sammantaget ett mycket lyckat recept!

Ursprungligen publicerad 9 maj 2018

Source link

Rate this post

Leave a Reply