Dessa stekpanna kycklingenchiladas är gjorda i en enda panna med så mycket lätthet att du kommer att vilja göra dem hela tiden. Vi svär att även om du gjorde dem varje kväll, skulle du inte höra några klagomål.

Fyra kycklingenchilador i en nonstick-panna, toppad med salladslök.

Dessa stekpanna kycklingenchiladas är familjevänliga och snabba nog att göra på en hektisk veckokväll. Mjuka tortillas är fyllda med ostliknande kyckling och kvävs med grön enchiladasås, och toppas sedan med tre (japp, tre!) typer av ost.

Och allt samlas i en enda stekpanna så att det inte finns några bråk om vem som ska diska. (Vi kan dock inte lova att det inte blir bråk om rester.)–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om Skillet Enchilada

Kan jag använda andra grönsaker istället för spenat i dessa enchilador?

Om du inte bryr dig om spenat, använd bara det gröna du föredrar. Prova grönkål, collard eller betor eller kålrot. Om du letar efter något annat än grönt, prova en medley av squash, paprika och lök.

Kan jag göra dessa enchilador utan en ugnssäker stekpanna?

Absolut. Följ bara instruktionerna genom steg 5. I steg 6, istället för att lägga till 1 kopp enchiladasås till din stekpanna, lägg till den i en ugnssäker 8 x 8-tums panna eller gryta. Bygg dina enchilador, lägg dem i den här skålen och baka enligt anvisningarna.

Smakar vit cheddar annorlunda än gul cheddar?

Om du använder samma nivå av skärpa (vanligtvis mild, medium, skarp eller extra skarp), kommer du inte att märka någon smakskillnad mellan de två ostsorterna. Gul cheddar färgas av annatto (eller achiote) – men det påverkar inte smaken. De flesta recept som kräver båda gör det eftersom att ha två färger av smält ost bara ser underbart ut.

Vad ska jag servera till dessa kycklingenchilador?

Servera dina favoritsåser vid sidan av, inklusive varm sås, guacamole, gräddfil och salsa. För att göra det till en större måltid, skulle en skål mexikanskt ris eller lite mexikansk gatemajs vara ett välkommet tillskott.

Skillet Chicken Enchiladas

Fyra kycklingenchilador i en nonstick-panna, toppad med salladslök.

Dessa stekpanna kycklingenchiladas är gjorda med kyckling, spenat och tre typer av ost. De tillagas i en panna på spishällen och färdiga i ugnen. En enkel, familjevänlig vardagsmiddag.

Williams-Sonoma

Prep 45 min

laga mat 30 min

Total 1 hr 15 min

  • Värm ugnen till 350°F (180°C).

  • Om du använder färsk babyspenat, låt en stor kastrull med saltat vatten koka upp på hög värme. Tillsätt spenaten och koka tills den vissnat men fortfarande är ljusgrön, 1 till 3 minuter. Häll av och skölj under kallt rinnande vatten och låt rinna av igen. Pressa spenaten för att släppa ut så mycket vätska du kan, torka den helt torr och hacka den sedan grovt. Om du använder fryst hackad spenat, lägg spenaten i ett durkslag över diskbänken för att rinna av. Krama för att släppa ut så mycket vätska du kan och klappa sedan spenaten helt torr.
  • Värm oljan i en 12-tums (30 cm) ugnssäker stekpanna på medelhög värme. Tillsätt löken och vitlöken, smaka av med salt och peppar och koka, rör om då och då, tills löken är genomskinlig, 4 till 6 minuter. Låt svalna.

  • I en stor skål, rör ihop lökblandningen, spenat, kyckling, gräddfil, hälften av mozzarellan och hälften av den vita och gula cheddaren och all koriander.

  • Om du använder majstortillasslå in högen med tortillas i aluminiumfolie och ställ in dem i ugnen i 5 minuter för att göra dem mer följsamma. Om du använder mjöltortillas, fortsätt helt enkelt med receptet. Det finns ingen anledning att värma dem.
  • Torka ur stekpannan och stryk den med precis tillräckligt med olivolja för att täcka den. Bred ut 1 dl enchiladasås i stekpannan och häll 2 dl sås i en pajform eller en grund skål.

  • Använd en tång, doppa en tortilla i såsen och täck båda sidorna. Lägg tortillan på en arbetsyta, skeda några matskedar kycklingfyllning längs mitten av tortillan och rulla ihop den. Lägg enchiladan med sömssidan nedåt i stekpannan. Upprepa med de återstående tortillorna och fyllningen.

  • Ringla den återstående enchiladasåsen, inklusive eventuell sås som finns kvar i pajformen, jämnt över enchiladasen och strö över resterande mozzarella och vit och gul cheddar.

  • För över stekpannan till ugnen och grädda tills osten smält och såsen bubblar, 30 till 35 minuter. Garnera med salladslöken och koriandern och servera direkt.

Servering: 1enchiladaKalorier: 372kcal (19 %)Kolhydrater: 23g (8%)Protein: 26g (52 %)Fett: 21g (32 %)Mättat fett: 10g (63 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 7gKolesterol: 79mg (26 %)Natrium: 346mg (15 %)Kalium: 796mg (23 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 7825IU (157 %)C-vitamin: 27mg (33 %)Kalcium: 338mg (34 %)Järn: 3mg (17 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 7 september 2017

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply