Den här enkla måltiden av kycklinglår i stekpanna med schmaltzy, vinägerrädisor och deras gröna kommer ihop i en kastrull och står på bordet om en timme. Låter som en veckokvällsvinnare för oss.

En vit emaljerad stekpanna fylld med kycklinglår, halverade rädisor och rädisor

Anpassad från Emma Laperruque | Mat52 Stora små recept | Ten Speed ​​Press, 2021

Lägg till kycklinglår i en varm stekpanna, låt dem ta sin tid, och ditt tålamod kommer att belönas med kött som aldrig är torrt, skinn som är knaprigare än en potatischips, och – om du frågar mig är det här den bästa delen – massor av gyllene schmaltz. Du kan hälla detta i en burk och stoppa in det i kylen till senare. Eller lägg till grönsaker direkt i stekpannan för en allt-i-ett-måltid.

Ta rädisor: Även om dessa ofta är råa i sallader, älskar de att bli rostade eller sauterade, och blir smöriga och jordsöta. Liksom rödbetor och morötter är rädisor en ingrediens som faktiskt är två ingredienser, tack vare de bladgröna grönsakerna som du kanske eller kanske inte har kastat ut.

För att balansera all rikedom kommer en oanständig mängd vinäger in på slutet. Du vill ha något med mycket ljusstyrka och kontrast (som vitvinsvinäger), bara inte så mycket personlighet att det distraherar från resten av rätten (som balsamico). Denna maträtt kan sömlöst skalas upp för att servera fyra; dubbla bara mängden och använd två stekpannor istället.–Emma Laperruque

Vanliga frågor om kycklinglår med rädisor

Vad är schmaltz?

Schmaltz är mycket vanligt i judiska och östeuropeiska kök. Den är gjord genom att göra kycklingfett, även om gås också används i vissa områden. Det är enkelt att göra, budgetvänligt och det ger en rikedom till rätter utan användning av smör eller mejeriprodukter.

Ändrar rostning av rädisor sin smak?

Ja, men på ett väldigt bra sätt. Vi älskar råa rädisor, men att laga dem ger en naturlig sötma som normalt döljs av deras ökända peppriga punch.

Skillet Kycklinglår med Schmaltzy, Vinegary Rädisor

En vit emaljerad stekpanna fylld med kycklinglår, halverade rädisor och rädisor

Lägg till kycklinglår i en varm stekpanna, låt dem ta sin tid, och ditt tålamod kommer att belönas med kött som aldrig är torrt, skinn som är knaprigare än en potatischips, och – om du frågar mig är det här den bästa delen – massor av gyllene schmaltz.

Prep 20 minuter

kock 40 minuter

Total 1 timme

  • Ställ en stor gjutjärns- eller nonstick-panna på medelhög värme. Torka av kycklinglåren med hushållspapper och strö över allt med salt och peppar.

  • Lägg låren, med skinnsidan nedåt, i stekpannan. Koka, justera värmen efter behov så att huden inte blir för fort, tills den är djupt gyllenbrun och krispig, 15 till 25 minuter.

  • Medan kycklingen tillagas, använd en kniv för att lossa det gröna från rädisorna. Tvätta och torka grönsakerna och ställ åt sidan. Tvätta och torka rädisorna och halvera dem sedan på längden (eller fjärdedelar om de är stora).

  • Vänd på kycklingen och ställ in en timer på 5 minuter. När det försvinner, tryck kycklingen till kanten och lägg till rädisorna. Strö över 1/4 tsk salt och släng rädisor i fettet. Koka tills rädisorna är mjuka och börjar få färg och kycklingen är genomstekt till en innertemperatur på 165°F (75°C), cirka 15 minuter till. (Det är ok om den inre temperaturen är lite högre, låren är motståndskraftiga.)

  • Lägg över kycklingen på en tallrik. Lägg till de gröna rädisorna i stekpannan och rör tills de börjar vissna, 1 minut eller mindre. Stäng av värmen och rör sedan ner vinägern. Lägg kycklingen ovanpå och servera.

Servering: 1delKalorier: 714kcal (36 %)Kolhydrater: 3g (1 %)Protein: 53g (106 %)Fett: 53g (82 %)Mättat fett: 14g (88 %)Fleromättat fett: 11gEnkelomättat fett: 22gTransfett: 1gKolesterol: 315mg (105 %)Natrium: 268mg (12%)Kalium: 781mg (22 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 254IU (5 %)C-vitamin: 7mg (8%)Kalcium: 39mg (4 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 14 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.



Source link

Rate this post

Leave a Reply