Denna stekpanna med pepperonipizza är ett riff på klassisk pizza i Detroit-stil som är toppad med färsk basilikasås, vitlöksblåsor körsbärstomater, pepperoni och mozzarella. Behöver vi säga mer?

Händer som tar tag i bitar av stekpanna pepperoni pizza med två glas på sidan och en skål med parmesan och pepparflingor

Anpassad från Holly Erickson | Natalie Mortimer | Den moderna riktiga | Simon Element, 2022

Som långvariga fans av vedeldad pizzas bubbliga, tunna skorpa, trodde vi aldrig att vi skulle ha utrymme i våra hjärtan att älska rejäla pajer också. Men sedan föll vi för pizza i Detroit-stil – och vi föll hårt. Även om den traditionellt är rektangulär, skapade vi en stekpannaversion för att få denna sega, ostbelastade, focaccialiknande bas inom räckhåll för att göra hemma.

När du sätter ihop pizzan, se till att få osttärningarna – ja, kuber; vi ändrade inte den traditionen – prickade ända till kanterna på pannan. När den bakas, sipprar fettet ut ur osten och rinner ner längs sidorna av degen för att göra skorpan mörk, krispig och ultrasmörig. Medan vi kräver 550°F vet vi att vissa ugnar toppar vid 500°F, så det är bara att veva upp din helt.

Vi gillar att knåda degen för hand, men om du föredrar det, gör det gärna i en stavmixer försedd med degkroken.–Holly Erickson | Natalie Mortimer

Vanliga frågor om Skillet Pepperoni Pizza

Vad ska jag servera till pizza?

Vad som helst egentligen. Pizza är ofta en måltid i sig och det räcker. Men det finns nätter när vi är sugna på en enkel sidosallad eller tallrik med olika rostade grönsaker (lök, jalapenos, mer tomater, zucchini, svamp, you name it) som vi kan knapra tillsammans med bitar av pizza. (Eller så kan du lägga dem på pizzorna.) Sedan finns det nätter då det inte finns tillräckligt med kolhydrater i världen, och i de fallen älskar vi färskt vitlöksbröd eller på sidan.

Vad är det bästa sättet att värma pizza?

Om du tittar på din mikrovågsugn, överväg andra alternativ. Den första är ugnen: För en pizza med tjock skorpa som den här, förvärm ugnen till 350°F (180°C). Lägg ett ark aluminiumfolie lite större än din pizza direkt på ditt ugnsgaller och lägg sedan pizzan på folien. Grädda tills din ost är smält och börjar få färg igen. Ett annat alternativ är spishällen. Verkligen. Återuppvärmning av pizza i en stekpanna på spishällen hjälper till att behålla den krispiga skorpan samtidigt som osten smälter och påläggen värms upp ordentligt. Tricket är att lägga till lite vatten i pannan och sedan täcka över den, skapa en ångande bastu som säkerställer att påläggen inte är kall och grov. Värm din stekpanna på medelvärme. Lägg i din pizza och koka den utan lock i ett par minuter. Tillsätt sedan lite vatten vid sidan av pannan (inte ovanpå pizzan, var inte ett monster) och sätt på locket på stekpannan, koka tills osten har smält. Njut av!

Skillet Pepperoni Pizza

Händer som tar tag i bitar av stekpanna pepperoni pizza med två glas på sidan och en skål med parmesan och pepparflingor

Som långvariga fans av vedeldad pizzas bubbliga, tunna skorpa, trodde vi aldrig att vi skulle ha utrymme i våra hjärtan att älska rejäla pajer också. Men sedan föll vi för pizza i Detroit-stil – och vi föll hårt. Även om pizzan traditionellt är rektangulär, skapade vi en stekpannaversion för att få denna sega, ostladdade, focaccialiknande bas inom räckhåll för att göra hemma.

Prep 30 minuter

kock 30 minuter

Total 3 timmar 30 minuter

Till de blåstora tomaterna

Gör skorpan

 • Strö jästen över det varma vattnet i en liten skål. Rör om kort och ställ sedan åt sidan för att jäsa i 5 till 10 minuter. Du vet att jästen är jäst när den är krämig i färgen och små bubblor har bildats.

 • I en stor skål, vispa ihop mjöl och salt. Häll i jästblandningen och blanda med händerna tills en ruggig deg bildas. Låt vila i 10 minuter.

 • Stryk en stor skål med olivolja. Vänd ut degen på en mjölad yta. Knåda degen med mjölade händer tills den är slät, ca 10 minuter. Alternativt, knåda degen i en stående mixer försedd med degkroken tills den är slät, cirka 10 minuter. Om degen är väldigt blöt, arbeta in mer mjöl 1 msk i taget tills degen är hanterbar.

 • Forma degen till en boll, lägg den i den oljade skålen, täck med en kökshandduk och ställ åt sidan tills den är dubbelt så stor, cirka 2 timmar.

 • Värm ugnen till 550°F (288°C) med ett galler placerat i den nedre tredjedelen.

Gör såsen

 • I en medelstor stekpanna på medelvärme, rör ihop krossade tomater, olivolja, basilika och salt. Låt koka upp, sänk sedan värmen till låg och koka, rör om ofta, tills såsen tjocknar, cirka 15 minuter. Ta bort från värmen.

Sträck ut skorpan

 • Pensla en 12-tums (30 cm) gjutjärnspanna med 2 matskedar olivolja, täck väl. Vänd ut degen i stekpannan och använd händerna för att sträcka ut degen till sidorna av formen, var försiktig så att den inte slits sönder. Täck degen med en kökshandduk och låt vila i 20 minuter. Avtäck degen och sträck ut den till sidorna av formen igen.

Gör de blåstora tomaterna

 • Kombinera körsbärstomater, olivolja och salt i en medelstor nonstick-panna på medelhög värme. Koka ostört tills tomaterna har blåsor, 3 till 5 minuter. Tillsätt vitlöken och koka tills den doftar, ca 1 minut till. Lägg över tomaterna och vitlöken på en tallrik.

 • Bred ut ca 1 dl av pizzasåsen till kanterna på pizzadegen. Prick såsen jämnt med mozzarellan, ända ut i kanterna för att säkerställa en spetsig, krispig, ostliknande skorpa. Toppa med pepperoni, blåstora tomater och vitlök, fördela påläggen jämnt.

 • Grädda pizzan tills kanterna är mörkbruna och bubbliga, 15 till 20 minuter. Kör en kniv runt kanten på pizzan för att lossa skorpan från stekpannan. Lägg försiktigt över pizzan på en skärbräda.

 • Strö över pizzan med parmesan och rödpepparflingor. Skär i 9 rutor eller 8 skivor och servera med eventuell återstående sås bredvid för doppning.

Servering: 1delKalorier: 847kcal (42 %)Kolhydrater: 88g (29 %)Protein: 31g (62 %)Fett: 42g (65 %)Mättat fett: 14g (88 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 22gTransfett: 1gKolesterol: 63mg (21 %)Natrium: 3176mg (138 %)Kalium: 771mg (22 %)Fiber: 7g (29 %)Socker: 8g (9 %)Vitamin A: 921IU (18 %)C-vitamin: 25mg (30 %)Kalcium: 365mg (37 %)Järn: 7mg (39 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 13 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply