Denna panntortellini med korv och körsbärstomater är ett enkelt enpanna-underverk som går ihop på bara 30 minuter och kräver bara en handfull skafferiingredienser. Varsågod.

En stekpanna med tortellini med korv och körsbärstomater beströdda med hackad basilika

Anpassad från America’s Test Kitchen | Fem ingrediensmiddagar | America’s Test Kitchen, 2021

Torkad tortellini är en stöttepelare i mitt skafferi. De är bra för en sista-minuten-måltid att piska upp när jag är försenad för en matresa. Vilket händer mycket, visserligen.

Allt sker i en stekpanna – efter att ha brynt lite korv går tortellini direkt i samma panna med lite vatten. Detta gör inte bara att maträtten är hanterbar, utan det håller också tortellini från att spricka upp som de ofta gör i kraftigt kokande vatten.

När pastan är mjuk går körsbärstomaterna med på festen och mjuknar till en provisorisk sås. Sist, en dusch av färsk basilika gör att denna skafferimåltid känns lite fräschare och mer aromatisk.—Brenna Donovan

Vanliga frågor om tortellini med korv och körsbärstomater

Vad är torkad tortellini?

Den torkade tortellini som krävs i det här receptet är inte den frysta typen eller den typ du hittar i kylavdelningen i snabbköpet. De är verkligen torkade tortellini. De kommer i en påse eller låda och finns på butikshyllorna, tillsammans med den andra torkade pastan.

Om du använder andra typer av tortellini blir tillagningstiderna annorlunda och pastan kan bli mosig och bryta upp. Usch.

Hur kan jag göra detta vegetariskt eller till och med vegan?

Bra fråga. Testaren Natalie Dinki använde Beyond Meat varm italiensk korv. Det gjorde rätten vegansk. Badda bing, badda boom.

Skillet Tortellini med korv och körsbärstomater

En stekpanna med tortellini med korv och körsbärstomater beströdda med hackad basilika

Efter att ha brynt lite korv går tortellinin direkt i samma panna med lite vatten. När pastan är mjuk går körsbärstomaterna med på festen och mjuknar till en provisorisk sås. En dusch av färsk basilika gör att denna skafferimåltid känns lite fräschare och mer aromatisk.

Prep 5 minuter

kock 25 minuter

Total 30 minuter

  • I en 12-tums nonstick-panna på medelvärme, värm olivolja tills den skimrar. Tillsätt korven och koka, bryt upp köttet med en träslev, tills det inte längre är rosa, 4 till 6 minuter.
  • Tillsätt vitlök och koka tills det doftar, cirka 30 sekunder. Rör ner vatten, pasta och 1/4 tsk salt och låt koka upp. Sänk värmen till medel och låt sjuda, rör om då och då, tills pastan är mjuk, 15 till 20 minuter.

  • Rör ner tomaterna och koka tills de mjuknat något, cirka 2 minuter. Smaka av med salt och peppar efter smak, ringla över olivolja efter smak och strö över basilika. Tjäna.

Servering: 1delKalorier: 786kcal (39 %)Kolhydrater: 52g (17 %)Protein: 29g (58 %)Fett: 51g (78 %)Mättat fett: 17g (106 %)Fleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 19gKolesterol: 140mg (47 %)Natrium: 1749mg (76 %)Kalium: 430mg (12%)Fiber: 5g (21 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 677IU (14 %)C-vitamin: 11mg (13 %)Kalcium: 159mg (16 %)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 19 januari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply