Skinkbollar är ett bra recept, det perfekta sättet att njuta av överbliven skinka!
Salta skinka och fläskköttbullar i en snabb pikant sås. Dessa gör en fantastisk måltid serverad över ris eller till och med en aptitretare!
Poppa lite i en hoagiesmörgås med ost och lök för en ny favorit!

Vad är skinkbollar?
Det här receptet kommer från en gammal kyrkkokbok som jag har, den har funnits i evigheter. Skinkbollar liknar en skinklimpa men i köttbulleform!
Skinka är fint tärnad (eller bearbetas i matberedaren som du skulle göra för en skinksallad) och kombineras med nötfärs, fläsk, lök och kryddor.
De är bakade i en enkel (genväg) sås och serveras utmärkt över ris.

Ingredienser och variationer
Kött – Vårt recept använder förhållandet 1:1 av nötkött och fläsk, och sedan en hel kopp mald skinka, vilket gör detta till ett utmärkt recept för att använda upp rester.
Sås – Såsen är enkel och smakrik. Att använda kondenserad tomatsoppa gör såsen lite krämig. För en sötare smak, tillsätt lite ananasjuice!

Hur man gör skinkbollar
Skinkbollar är lika lätta att göra som 1, 2, 3!
- Koka löken i smör tills den är mjuk.
- Lägg skinkan i matberedaren och bearbeta tills den är smulad.
- Blanda ingredienserna till skinkbollar och forma till köttbullar.
- Lägg köttbullarna i en ugnsform, jämnt fördelade.
- Täck med sås & folie, grädda enligt receptanvisningar, vänd en gång.


Matrester
- Bakade skinkbollar i såsen håller sig i kylen i upp till 4 dagar så länge de är täckta. Värm dem helt enkelt i mikron.
- Frys in skinkbollar med såsen i påsar med dragkedja med datum skrivet på utsidan. De håller sig i ca 6 veckor.
Så många köttbullar
Älskade din familj dessa skinkbollar? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Skinka bollar
Dessa saftiga skinkbollar är smakrika och lätta att göra. Servera som förrätt eller som förrätt över ris med vår hemgjorda sås!
-
Värm ugnen till 350°F.
-
Koka löken i smör i 5-6 minuter eller tills den är mjuk. Kyl helt.
-
Blanda alla ingredienser till såsen i en skål.
-
Blanda ingredienserna till skinkbollen i en skål och blanda väl. Forma till 1″ köttbullar och lägg i en 9×13 panna.
-
Bred sås över köttbullarna, täck över och koka 30 minuter.
-
Avtäck, vänd köttbullarna och koka ytterligare 20-25 minuter eller tills såsen tjocknat och köttbullarna är genomstekta.
Överblivna skinkbollar kan förvaras i en lufttät behållare i upp till 3-4 dagar.
Kalorier: 562 | Kolhydrater: 41g | Protein: 36g | Fett: 28g | Mättat fett: 10g | Transfett: 1g | Kolesterol: 159mg | Natrium: 1312mg | Kalium: 871mg | Fiber: 2g | Socker: 23g | Vitamin A: 471IU | C-vitamin: 11mg | Kalcium: 103mg | Järn: 4mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.
Anpassad från Riley, Ethel. “Skinka bollar.” Cirkulationstjänst. Rapid City, SD, 1990. 86. Tryck.



