Har du lite överbliven julskinka? Förvandla den till en smakrik hembenssoppa.

Detta enkla recept är fyllt med skinka, bönor och grönsaker. Släng bara allt i slowcookern och låt det verka magiskt.

Servera den med några enkla middagsrullar eller hembakat bröd för den perfekta måltiden när som helst!

en skål skinkbenssoppa

En enkel soppa för ett överblivet skinkben

Vi älskar soppor runt högtider och denna skinkbenssoppa toppar listan.

  • Detta recept på grönsakssoppa med skinkben är enkelt att göra.
  • Du behöver inte springa till affären; du förmodligen har alla ingredienser redan!
  • Lägg ingredienserna till din CrockPot (eller Instant Pot) låt den göra sitt
  • Detta recept kan också tillagas i en holländsk ugn på spishäll eller i en Instant Pot.
  • Detta recept kan frysas för snabba måltider.
skinkbenssoppa ingen buljong

Ingredienser i skinkbenssoppa

skinkben: Ett skinkben (eller rökt skinkhake) utgör basen för soppan och ger mycket smak. Spara benet från din semesterskinka eller spiralskinka (släng det bara i frysen tills du är redo).

Buljong: Använd buljong (eller buljong och vatten) för att skapa den flytande basen för detta skinkbenssopprecept. Du kan också lägga till överbliven sås eller hemgjord kalkon- eller kycklingfond för att förstärka smaken. Skinka är salt så var noga med att använda buljong med låg eller natriumhalt.

Bönor: Konserverade bönor gör detta enkelt men du kan säkert återfukta och koka torkade bönor om du föredrar det.

Grönsaker: Färska eller frysta grönsaker kan läggas till. Använd grönsaker du har över från din kalkonmiddag, som sötpotatis, gröna bönor, ärtor, majs, morötter, squash och mer. Om de redan är kokta, rör i dem under de sista 30 minuterna av tillagningen för att värma igenom så att de inte blir mosiga.

Andra användningsområden för ett överblivet skinkben

  • Ta bort det mesta av köttet från benet för att använda i resterande skinkrecept. men lämna lite på benet för smak.
  • Spara benet i frysen tills du är redo att göra soppa (använd direkt från fryst).
  • Innan servering tar du bort benet från soppan och plockar bort eventuellt kvarvarande kött. Lägg tillbaka köttet i soppan och kassera benet.
  • Obs: benet bör inte användas för mer än en soppa eftersom det inte kommer att ha tillräckligt med smak kvar.

Prova att använda den i skinksoppa och bönsoppa eller delad ärtsoppa.

skinkbenssoppa i slow cooker

Hur man gör skinkbenssoppa

Detta är den bästa skinkbenssoppan, och eftersom den görs i en långsam spis behöver du bara lite förberedelser.

  1. Tärna, hacka och skiva dina grönsaker.
  2. Tillsätt alla ingredienser i långsamkokaren och koka tills grönsakerna är mjuka.
  3. Ta bort köttet från benet och lägg tillbaka det i soppan.

Det är verkligen en av de enklaste sopporna du någonsin kommer att göra. Njut av!

skinkbenssoppa i maträtt serveras

Rejäla och salta soppor

Tyckte du om denna skinkbenssoppa? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

en skål skinkbenssoppa

4,95 från 166 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Skinkbenssoppa (Slow Cooker)

Ett skinkben är långsamt tillagat med grönsaker som potatis, morötter, majs och bönor. Servera den med några enkla middagsrullar för den perfekta måltiden!

Förberedelsedags 5 minuter

Tillagningstid 6 timmar

Total tid 6 timmar 5 minuter

  • Stek löken i smör i en liten stekpanna på medelvärme tills den mjuknat något.

  • Blanda alla ingredienser i slow cookern.

  • Täck över och koka på hög i 6 timmar eller på låg i 9-10 timmar.

  • Ta bort skinkben, lagerblad och timjanstjälkar (om du använder färsk timjan).

  • Hacka köttet från benet och lägg tillbaka i soppan. Rör om och servera.

  • Storleken på ditt skinkben eller mängden kött på benet kan ge mer eller mindre smak.
  • Använd en rökt skinkhake om du inte har ett skinkben.
  • Tillsätt överbliven sås eller hemgjord fond för extra smak.
  • Byt ut konserverade bönor mot blötlagda bönor. Detta kommer att öka tillagningstiden.
  • Lägg till överblivna grönsaker från din kalkonmiddag, som sötpotatis, gröna bönor, ärtor, majs, morötter, squash, under de sista 30 minuterna av tillagningstiden.
  • Skinkbenet ska inte användas till mer än en soppa
  • Förvara resterna i kylen i en täckt behållare i upp till 4-5 dagar. Värm på spishällen eller i mikron.

Kalorier: 189 | Kolhydrater: 22g | Protein: 13g | Fett: 6g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 21mg | Natrium: 574mg | Kalium: 512mg | Fiber: 5g | Socker: 3g | Vitamin A: 4070IU | C-vitamin: 13.3mg | Kalcium: 75mg | Järn: 3.6mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Huvudrätt, Soppa
Kök amerikansk
pläterad skinkbenssoppa med en titel
närbild av skinka bensoppa med skrift
ta en sked skinkbenssoppa ur grytan med skrift
ingredienser för att göra skinkbenssoppa i lerkrukan och pläterad skål med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply