Denna slow cooker nötkött chili, från Skinnytaste, är enkel att göra, tillfredsställer bortom ord för smak. Allt du gör är att dumpa de välbekanta chiliingredienserna i en crockpot. Och precis så är middagen klar.

Denna chili tillfredsställer alla smaker i mitt hus – den är inte för kryddig eller för mild, men den är fylld med smak. Jag älskar kombinationen av svarta bönor och kikärter, men du kan använda vilken typ av baljväxter du vill. Det som verkligen gör chilin, enligt mig, är påläggen! Lite vass cheddar, en klick spiskummin-koriander gräddfil och tärnad rödlök är ett måste. Ibland tillsätter jag till och med några krossade tortillachips.–Gina Homolka

KAN JAG GÖRA CHILI UTAN EN SLOW COOKER?

För att göra denna nötkött-chili på spishällen, i steg 2, lämna nötköttet i pannan och tillsätt vatten, bönor, tomater, tomatsås, spiskummin, 1 tsk chilipulver, paprika, vitlökspulver och lagerblad. Låt sjuda på medelvärme, sänk sedan värmen till medel-låg, täck över och låt sjuda försiktigt i cirka 1 timme. Fortsätt med steg 3.

För den långsamma kokaren nötkött chili

Till koriandergräddfil

För den långsamma kokaren nötkött chili toppings

Gör slow cooker-biffchilin

  • Placera en stor djup stekpanna eller kastrull på medelhög värme. Tillsätt köttfärs, salt och peppar efter smak. (Om du använder bönor och tomatsås som är konserverade med salt, kanske du vill minska mängden salt till 3/4 tesked.) Koka med en träslev att smula ner köttet medan det tillagas, tills inga spår av rosa finns kvar, 5 till 7 minuter. Häll av all vätska från pannan och kassera. (Men häll det inte i avloppet! Du vill definitivt låta det svalna och sedan slänga det i papperskorgen.)
  • Tillsätt tomatpuré, lök, paprika och vitlök till köttet och koka, rör om då och då, tills grönsakerna har mjuknat, cirka 4 minuter.

  • Häll nötköttsblandningen i en 6-quart långkokare. Tillsätt vatten, bönor, tomater, tomatsås, spiskummin, 1 tsk chilipulver, paprika, vitlökspulver och lagerblad. Täck över och koka på hög i 5 timmar eller på låg i 7 till 9 timmar.

Gör koriandergräddfilen

  • Kombinera gräddfil, koriander och spiskummin i en liten skål och, om så önskas, tillsätt några droppar färskpressad lime. Täck över och ställ i kylen tills den ska serveras.

Servera slow cooker-biffchilin

  • Ta bort och släng lagerbladen. Smaka av chilin och justera krydda efter smak, tillsätt mer chilipulver, salt och peppar om så önskas. Häll chilin i individuella skålar och låt varje gäst ta till sig en klick gräddfil och lite ost, rödlök och, om så önskas, tortillachips.

Servering: 1 serveringKalorier: 499 kcalKolhydrater: 34 gProtein: 43 gFett: 21 gMättat fett: 10 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 8 gTransfett: 1 gKolesterol: 115 mgNatrium: 1729 mgKalium: 1292 mgFiber: 11 gSocker: 8 gVitamin A: 1311 IUC-vitamin: 36 mgKalcium: 202 mgJärn: 7 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2016 Gina Homolka. Foto © 2016 Hélène Dujardin. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag njöt verkligen av mångsidigheten och enkelheten i det här receptet för nötkött med slow cooker. Jag valde spishällsmetoden och det var tillfredsställande att förbereda en hemlagad och näringsrik chili för min familj på så kort tid.

Chilin tog cirka 15 minuters förberedelsetid och cirka 30 minuter puttrade på medel-låg värme och middag serverades. Medan chilin puttrade förberedde jag påläggen. Min familj njöt av chilin och påläggen och jag skulle inte tveka att göra det här receptet igen.

Jag brukar göra chili med nötfärs men för det här receptet använde jag 2 pund malet kycklingbröst istället för ett hälsosammare alternativ. Även med den “extrema” substitutionen gav min familj chilin en 9/10 i smakkategorin. Vinna! Jag njöt verkligen av att det här receptet gav en utsökt chili trots ersättningarna jag gjorde.

Mina vanliga “go-to” chilirecept har mer chilipulver och kryddor och mindre tomat, så jag undrade om receptet skulle vara balanserat i smak eller överväldigande i tomatsmak men tyckte att chilin var perfekt kryddad. Jag trodde också att tillsatsen av vatten skulle göra chilin vattnig men det gick bra.

Jag lyckades inte hitta de “saltfria” bönorna eller tomatsåsen i mataffären så jag minskade saltet till 3/4 tesked. Jag serverade chilin med alla de rekommenderade påläggen, inklusive riven skarp cheddarost, hackad rå vitlök (jag använde den återstående hälften av den vita löken som blev över från chilin till garnering) och tortillachips. Gräddfilen, även om den var smakrik, kunde ha använt en antydan av limejuice eller till och med lite salt.

Även om jag älskar smakerna av koriander och spiskummin är jag en gräddfilpurist så jag föredrar faktiskt gräddfil vanlig eller med bara en touch av limejuice. Jag är inte säker på om jag skulle göra gräddtoppen igen om det bara var jag men min man älskade det! Chilin är definitivt ett recept för att göra igen.

Mums! Så fort jag rörde i kryddorna visste jag att denna slow cooker-biff-chili skulle bli en vinnare! Doften var fantastisk! Det här är en underbar och mild chili med massor av varierande texturer och smaker. Kikärtorna var ett bra komplement till de vanliga bönorna. Gräddfilsblandningen var ljuvlig och gav en extra smakboost och de krossade tortillachipsen tillade en fin crunch. Hela familjen njöt av måltiden och älskade valet av extra pålägg.

Jag var orolig för att denna nötkiffchili med långsam kokare skulle vara för intetsägande och inte tillräckligt kryddig för min smak, men den färdiga rätten var fylld med smak. Jag älskade särskilt kombinationen av svarta bönor och kikärter! Jag var ovillig att ta med kikärtorna men jag är så glad att jag gjorde det! Kikärtorna gav en annan konsistens och en vacker kontrast i färgen till resten av ingredienserna. Min dotter och jag föredrog chili utan gräddfil, men min son gillade det verkligen. Jag tror att den här rätten skulle vara en 10:a om 1 extra matsked tomatpuré tillsattes för att tjockna den lite.

Som någon som inte har gjort mycket chili kan jag säga att detta slow cooker-biff-chilirecept är ett bra basrecept att arbeta med. Inget för komplicerat och det var lätt att se hur jag kunde blanda ihop saker nästa gång genom att lägga till andra grönsaker, bönor eller kryddor. Dessutom kan du enkelt dubbla receptet.

Jag var glad att mina kryddkänsliga vänner inte var alltför blåsta – det var en liten värme men inget för varmt att hantera. För den som gillar det mer eldig kan lite cayenne eller krossad röd paprika vara på sin plats. Jag puttade chilin på låg spishäll i cirka 2 timmar och var glad över att finna att paprikan och bönorna inte var överdrivna och mosiga. Även efter att ha förvarats i kylen i några dagar och återuppvärmts var bönornas härliga konsistens fortfarande intakt.

Jag tillbringade bara 20 minuter för att få allt för denna slow cooker nötkött chili redo för slow cookern. Början till slut var ca 5 1/2 timme, inklusive 5 timmar i slow cookern på hög. Till bönorna använde jag svarta bönor och pintobönor.

Jag tror inte att den gröna chilin i tomaterna är riktigt ett alternativ eftersom denna chili behöver smaken av den gröna chilin. Det som gör det här receptet för nötkiff chili med långsam kokare är koriandergräddfil. Nästa gång skulle jag göra gräddfilen igen som den är, lägga ytterligare en burk bönor i chilin och förmodligen dubbla mängden kryddor.

Ursprungligen publicerad 28 januari 2017

Source link

Rate this post

Leave a Reply