Denna Slow Cooker Beef Stew görs genom att sjuda nötkött, grönsaker och kryddor tillsammans i en crockpot för att göra en mör och välsmakande soppa. Det är definitionen av komfortmat, perfekt för att värma dig inifrån och ut. Servera detta bredvid Krämig potatismos och middagen är gjord.

En skål med nötköttsgryta med sked och örter runt.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Slow Cooker Beef Stew Recept

Till skillnad från vår klassiska nötgryta är denna nötgryta gjord i en Crockpot. Det är en fantastisk ställ-och-glöm-det-måltid! Grytan är långsamt tillagad i timmar tills nötköttet är mört och fullt av smak. Detta nötköttsgrytarecept består av rejäl nötchuckstek och en mängd olika grönsaker som mjukas till perfektion under matlagning. Smakerna från alla ingredienser smälter samman när grytan puttrar lågt och långsamt, vilket gör grytan precis vad den ska vara – perfekt.

Ingredienser för nötköttsgryta i slowcooker.

Hur man lagar biffgryta i en crockpot

En av de bästa delarna med denna rejäla och tröstande nötköttsgryta är hur lätt den är att göra. Den här rejäla soppan är den perfekta förberedelsen. Ställ in den för gryta på morgonen och gå iväg – den är redo för dig lagom till middag.

  • Bryn nötköttet: Värm en stekpanna på medelhög värme med olja och bryn sedan köttet på alla sidor. När det har fått färg, ta bort köttet och lägg i en separat skål.
  • Fräs löken: Fräs löken i den överblivna oljan och köttsaften i samma stekpanna.
  • Blanda alla ingredienser: Tillsätt soppaingredienser i en crockpot. Koka på hög i 4 timmar eller låg i 7 timmar.
  • Krydda efter smak: Ta bort lagerbladen och smaka av med salt och peppar.
Steg för steg process för att göra crockpot nötköttsgryta.

Byten och variationer

Om du inte har de exakta ingredienserna som receptet kräver till hands, här är några alternativ eller tillägg för att få din nötköttsgryta att bli fantastisk oavsett.

  • Nötkött: Om du inte har chuckstek, ersätt rumpstek, bottenrund eller “nötköttsgryta”. Dessa köttbitar är vanligtvis mer sega och fulla av bindväv, men när de tillagas långsamt blir de helt möra. Leta efter en bra mängd marmorering (fett) i köttet. Mer marmorering betyder att köttet kommer att smälta-i-munnen utsökt.
  • Potatisar: Den bästa potatisen för nötköttsgryta är Yukon guldpotatis. Röd potatis och sötpotatis är också bra alternativ då de har mindre stärkelse och håller sig bra i en slowcooker. Lägg till dem skalade eller oskalade.
  • Tomatpuré: Om du har slut på tomatpuré har du några alternativ. För varje 1 msk tomatpuré, använd 3 msk tomatpuré eller sås. Eller tillsätt lika mycket ketchup (även om ketchup har en något sötare smak)
  • Grönsaker: Tillsätt hackad selleri och vitlök och fräs kort med löken för att mjukna upp och ingjuta smakerna. Gröna bönor, svamp och frysta ärtor är också bra tillägg till denna rejäla gryta.
Slow cooker Biffgryta i crockpot

Tips för den bästa Slow Cooker nötköttsgrytan

Varför nöja sig med en vanlig nötköttsgryta när man kan få en exceptionell nötköttsgryta? Följ dessa tips för att göra din nötköttsgryta rik på smak.

  • Bryn nötköttet och löken: För bästa smak och färg, se till att sautera och bryna nötköttet och löken separat på medelhög värme. Det är okej om köttet inte är helt genomstekt eftersom det blir färdigkokt under stuvningen.
  • Justera kryddor och grönsaker: Lägg gärna till någon av dina favoritkryddor eller grönsaker för att diversifiera grytan. En skvätt Worcestershiresås, ett stänk paprika och sauterad selleri är bra alternativ. Använd det du har i ditt skafferi och kylskåp.
  • Undvik att förhasta matlagningsprocessen: För det mest möra och smakrika köttet, koka grytan tillräckligt länge. Om du skyndar på matlagningsprocessen (hoppa över att bryna köttet eller förkorta tillagningstiden för grytan), kan köttet förbli segt. Ju längre grytan tillagas, desto mjukare blir köttet.
  • Begränsa tillagningstiden: Om grytan kokas för länge (som över natten) kan grönsakerna bli för möra. Överkokta grönsaker kommer att falla isär extremt lätt och förvandla din gryta till mos. Om du planerar att lämna grytan i crockpot, ställ inställningen på “håll varm” efter att grytan är klar.

Hur man tjocknar nötköttsgryta

För att tjockna grytan, gör en majsstärkelseuppslamning (börja med 1 tsk majsstärkelse och 1 msk kallt vatten) och lägg till i crockpot på slutet. Blanda och stuva i cirka 10 minuter eller tills det tjocknat. Alternativt, tillsätt en matsked eller två mjöl när du först bryner köttet.

Till tunna nötköttsgryta – tillsätt mer nötbuljong och smaka av.

Slow cooker med nötköttsgryta.

Vanliga frågor

Behöver jag fräsa nötkött och lök innan jag lägger det i crockpot?

Att steka nötköttet och löken innan det läggs till crockpot kommer att förbättra smaken och konsistensen av grytan; det är dock inte absolut nödvändigt. Om du har ont om tid, lägg till den råa löken och nötköttet direkt i långsamkokaren.

Hur länge lagar jag nötköttsgryta i crockpot?

Med 2-tums tärningar av nötkött är det bäst att tillaga på hög i 4 timmar eller låg i 7 timmar för att få mört kött. Med mindre tärningar nötkött kan tillagningstiden minska. Biffgryta är tillagad och klar när nötköttet är mört och faller lätt isär när det sticks hål med en gaffel.

Vilken storlek crockpot behöver jag?

Detta kommer att passa in i en 6 liter eller större slow cooker. Vi använde en 8 liter långkokare.

Att Servera Slow Cooker Beef Stew

Nötgryta är otroligt lätt att servera eftersom det är en måltid i sig. Den är laddad med protein, grönsaker och kolhydrater i ett. För att toppa det, servera Crusty French Bread eller No-knead Artisan Bread vid sidan av och doppa brödskivorna i den salta grytan. Mums!

Alternativt kan du servera nötgrytan som tillval i en “soppa och sallad”-middag. För en sallad, prova rakad brysselkålssallad, Cobb-sallad eller rostad sötpotatissallad.

Slow Cooker nötköttsgryta serveras i en skål garnerad med persilja

Gör framåt

Crockpot nötköttsgryta är en fantastisk måltid att göra i förväg, lagra och värma upp. Förbered grytan på morgonen och låt långsamkokaren göra allt det hårda arbetet åt dig. Du kan också förbereda den kvällen innan och följa dessa tips för att lagra och värma upp resterna.

  • Kylskåp: För att lagra i upp till tre dagar, kyl kyld nötköttsgryta i en lufttät behållare.
  • Frys: Nötgryta fryser riktigt bra. För att frysa i upp till fyra månader, häll nötköttsgryta i lufttäta behållare, vilket ger ungefär en tum utrymme på toppen för att kompensera för expansion vid frysning.
  • Återuppvärmning: För att värma upp från kylskåpet, häll nötgryta i en gryta och värm på medel-låg värme, rör om ofta tills soppan är genomvärmd. För att återuppvärma från fryst, tina över natten i kylen eller tina på spishällen på låg värme, rör om ofta.

Fler rejäla nötköttsrecept

Slow Cooker Beef Stew Recept

Förberedelsedags: 20 minuter

Tillagningstid: 4 timmar 10 minuter

Total tid: 4 timmar 30 minuter

Slow Cooker nötköttsgryta

Denna Slow Cooker Beef Stew är en sån tröstande soppa gjord av att sjuda nötkött och grönsaker i en crockpot för att göra en mör och välsmakande soppa.

Författare: Natalya Drozhzhin

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$18-$24

Nyckelord:

Crockpot Beef Stew

Kök:

amerikansk

Kurs:

Huvudrätt

Kalorier: 415

Serveringar: 8 serveringar

  • 2
    msk
    extra lätt olivolja, eller högvärme matolja
  • 3
    lb
    nötchuckstek, skär i 2 tums kuber
  • 1
    stor gul lök, tärnad
  • 4
    stora morötter, skär i lagom stora bitar
  • 1
    lb
    Yukon potatis, skär i lagom stora bitar
  • 1/3
    kopp
    äppelcider
  • 3
    msk
    tomatpuré
  • 3
    koppar
    köttbuljong
  • 1
    tsk
    malen svartpeppar
  • 1
    msk
    fint havssalt, eller tillsatt efter smak
  • 2
    lagerblad
  • persilja, finhackad, att servera
  1. Värm en stekpanna med olja. När oljan är varm, tillsätt nötköttet i ett enda lager och fräs tills det är brunt på båda sidor. Träng inte pannan och tillaga nötkött i omgångar om det behövs. Ta bort och ställ åt sidan.

  2. Fräs löken i samma stekpanna tills den är lätt brynt, tillsätt mer olja om det behövs.

  3. Tillsätt alla ingredienserna till långsam spis. Ställ den på hög i 4 timmar eller på låg i 7 timmar.

  4. Ta bort lagerblad, krydda efter smak och servera garnerad med persilja om så önskas.

Näringsinnehåll

Slow Cooker Beef Stew Recept

Belopp per portion

Kalorier 415
Kalorier från Fat 207

% Dagligt värde*

Fett 23g35 %

Mättat fett 9g56 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 2g

Enkelomättat fett 12g

Kolesterol 117mg39 %

Natrium 1248mg54 %

Kalium 1176mg34 %

Kolhydrater 17g6 %

Fiber 3g13 %

Socker 4g4 %

Protein 36g72 %

Vitamin A 5213IU104 %

C-vitamin 15 mg18 %

Kalcium 54mg5 %

Järn 4mg22 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.



Source link

Rate this post

Leave a Reply