Detta hjärtligt Irländsk-inspirerad nötköttsgryta är laddad med mört nötkött, grönsaker och stout och görs bekvämt i slow cookern. Gör det till St. Patrick’s Day eller när du behöver värma upp med en skål med kallväder komfortmat.

Två skålar fyllda med potatismos och toppade med oxgryta.

Anpassad från Jessica Beacom och Stacie Hassing | Det riktiga matbordet | Simon Element 2022

Vår version av denna klassiska rätt är rik och smakrik tack vare kraftig öl, nötbuljong och låg och långsam tillagning. Grytan är fylld med möra bitar av nötkött och grönsaker som bara ber att serveras över fluffig vitlöksmos för den ultimata själsvärmande, budgetvänliga komfortmaten.–Jessica Beacom och Stacie Hassing


Varför våra testare älskade detta

Det finns en hel massa anledningar till att våra recepttestare slukade denna irländska nötköttsgryta. De älskade bekvämligheten att göra den i slow cookernoch blev imponerade av “Otroligt mört nötkött” och “mycket smakrik sås.” Tina Head var nöjd med detta “budgetvänlig komfortmat” och var mycket nöjd med att det var en “verkligen mångsidigt recept.”

Leah Lemoines man förklarade att det var “bättre än Guinness-grytan på hans favoritpub(!!!)”

Anteckningar om ingredienser

Ingredienserna för irländsk nötköttsgryta på en vit bakgrund.
 • Biff chuck stek– Leta efter en stek som har marmorering genomgående. Det kan märkas som bladstek. Om du föredrar en rikare gryta, kan du ersätta benfri nötkött med kort revben, som en av våra testare gjorde.
 • Stoutöl--För att göra detta recept glutenfritt, använd glutenfritt öl. Om du undviker alkohol kan du också ersätta 2 koppar nötbuljong.
 • Morötter och selleri–Om du vill boosta grönsaksinnehållet i grytan, tillsätt gärna extra morötter och/eller selleri.

Hur man gör detta recept

 1. Krydda köttet med salt och peppar. Arbeta i omgångar, bryn nötköttet i olja och överför det till långsamkokaren.
 2. Fräs löken i olja och 1/2 dl nötbuljong tills den mjuknat. Tillsätt vitlöken och koka kort. Blanda löken och vitlöken i nötköttet i långsamkokaren.
 3. Rör ner resterande ingredienser. Täck över och koka på låg i 8 timmar.
 4. Krydda efter smak och servera.

Vanliga frågor om recept

Jag har ingen slow cooker. Kan jag göra detta i ugnen?

Ja. Förbered grytan enligt anvisningarna genom steg 6, kombinera allt i en stor holländsk ugn. Sätt in den i en 225°F ugn och låt den rinna av tills köttet är mört, ca 5 timmar.

Kan jag göra denna gryta i en snabbgryta eller multicooker?

Det kan du säkert, och det eliminerar till och med en disk att diska. Använd sautéfunktionen på din Instant Pot för steg 1 till 6, kombinera sedan allt i grytan och använd slow cooker-funktionen för att tillaga grytan tills köttet är mört, cirka 8 timmar.

Hur skiljer sig detta från traditionell irländsk gryta?

Traditionell irländsk gryta görs vanligtvis på lamm eller fårkött, och innehåller ofta potatis i själva grytan. Båda typerna av irländsk gryta innehåller andra grönsaker som morötter och lök och kan smaksättas med öl, fond eller vin.

Hjälpfulla tips

 • Överfulla inte din stekpanna när du bryner köttet, annars kommer det att ånga istället för att brynas. Om köttet inte passar bekvämt i ett jämnt lager i 2 omgångar, dela upp det i 3 omgångar och använd ytterligare 2 teskedar olja.
 • Om du föredrar en tjockare nötköttsgryta, vispa 2 msk majsstärkelse i 2 msk kallt vatten. När grytan är klar, använd sautéfunktionen (om du använder en multicooker) eller ställ in din slow cooker på hög och vispa i majsstärkelseuppslamningen. Koka tills det tjocknat.
 • Förvara eventuella rester i lufttäta behållare i kylen i upp till 4 dagar eller i frysen i upp till 3 månader.
 • Det här receptet är lämpligt för mejerifri dieter. För att göra den glutenfri, använd glutenfri stout eller ersätt den med nötbuljong.

Fler bra recept på nötköttsgryta

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Slow Cooker Irish Beef Stew

Två skålar fyllda med potatismos och toppade med oxgryta.

Denna rejäla irländsk-inspirerade nötköttsgryta är laddad med mört nötkött, grönsaker, kraftigt öl och görs bekvämt i en långsam kokare. Gör det till St. Patrick’s day eller för att värma upp med en skål med kall vädermat.

Prep 30 min

kock 8 timmar 15 min

Total 8 timmar 45 min

 • Torka nötköttet med hushållspapper, krydda sedan med salt och peppar.

 • Placera en stor tjockbottnad stekpanna eller gryta på medelhög värme. När den är varm, tillsätt 2 teskedar av oljan och snurra runt för att täcka botten. Lägg till hälften av nötköttet i ett enda lager och koka tills det är brunt på alla sidor, cirka 7 minuter.

 • Överför till en 6-quart långkokare. Upprepa med ytterligare 2 teskedar av oljan i stekpannan och det återstående nötköttet.

 • Tillsätt de återstående 2 tsk olja i stekpannan och sänk värmen till medium. Tillsätt löken och 1/2 kopp av nötbuljongen. Koka, skrapa upp eventuella brynta bitar från botten av stekpannan med en träslev tills löken börjar mjukna, 6 till 8 minuter.

 • Tillsätt vitlöken och koka, rör om då och då, i cirka 1 minut.

 • Överför löken och vitlöken till långsamkokaren. Rör ner morötter, selleri, öl, tomatpuré, lagerblad, timjan och återstående 1/2 kopp buljong. Täck över och koka på låg i 8 timmar.

 • Ta bort lagerbladen. Smaka av och smaka av med salt och peppar. Servera över vitlöksmos, om så önskas, och garnera med persilja eller timjan, om du använder.

 1. Bryn köttet –Överfulla inte din stekpanna när du bryner köttet, annars kommer det att ånga istället för att brynas. Om köttet inte passar bekvämt i ett jämnt lager i 2 omgångar, dela upp det i 3 omgångar och använd ytterligare 2 teskedar olja.
 2. Tjocka grytan –Om du föredrar en tjockare nötköttsgryta, vispa 2 msk majsstärkelse i 2 msk kallt vatten. När grytan är klar, använd sautéfunktionen (om du använder en multicooker) eller ställ in din slow cooker på hög och vispa i majsstärkelseuppslamningen. Koka tills det tjocknat.
 3. Lagring-Förvara eventuella rester i lufttäta behållare i kylen i upp till 4 dagar eller i frysen i upp till 3 månader.
 4. Diet-Det här receptet är lämpligt för mejerifri dieter. För att göra den glutenfri, använd glutenfri stout eller ersätt den med nötbuljong.

Servering: 1delKalorier: 411kcal (21 %)Kolhydrater: 12g (4 %)Protein: 35g (70 %)Fett: 24g (37 %)Mättat fett: 9g (56 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 13gTransfett: 1gKolesterol: 117mg (39 %)Natrium: 329mg (14%)Kalium: 938mg (27 %)Fiber: 2g (8%)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 7019IU (140 %)C-vitamin: 8mg (10 %)Kalcium: 62mg (6 %)Järn: 4mg (22 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply