Slow cooker fläsk posole är typ en fuskversion av äkta mexikansk posole, en sorts gryta gjord på fläsk, hominy, lök, vitlök och alla traditionella pålägg. Det enda som saknas är det ständiga behovet av att sköta den på spishällen.

En skål med fläsk, avokado och hominy i en röd buljong på en skärbräda med tortillachips.

Denna slow cooker fläskposole är ett enkelt riff på ett klassiskt mexikanskt uttryck av komfortmat. Den robusta grytan innehåller smältande mört rivet fläsk tillsammans med hominy och lök som försiktigt lockas till sötma. Om du har turen att ha lite överbliven posole, gud så är det oändliga alternativ. Använd den som burrito- eller tacofyllning, lägg den ovanpå lite ris eller slå helt enkelt ett stekt ägg ovanpå och betrakta det som frukost.Angie Zoobkoff

Vad är posole?

Posole är den engelska stavningen av pozole, en mexikansk gryta gjord på fläsk eller kyckling och hominy i en buljong som är nyanserad med chilipeppar och förgylld med valfritt antal ingredienser, oavsett om rädisa, kål, avokado, koriander eller lime.

Slow Cooker Pork Posole

En skål med fläsk, avokado och hominy i en röd buljong på en skärbräda med tortillachips.

Slow cooker fläskposole är typ en fuskversion av äkta mexikansk posole, en gryta av olika slag gjord på fläsk, hominy, lök, vitlök och alla traditionella pålägg. Det enda som saknas är det ständiga behovet av att sköta den på spishällen.

Prep 20 min

kock 4 timmar 20 min

Total 4 timmar 40 min

  • Förvärm en 5- till 6-quart långkokare på hög tills den är varm, cirka 20 minuter. Krydda fläsket med salt.

  • I en stor stekpanna på medelhög värme, värm 1 matsked olja. Tillsätt fläsket i stekpannan och koka, vänd efter behov, tills bitarna är bruna på alla sidor, cirka 8 minuter. Överför till slow cookern.

  • I samma stekpanna, sänk värmen till medel-låg och värm 1 msk olja. Tillsätt löken, vitlöken och Chili pulver och fräs tills det mjuknat, ca 6 minuter.
  • Tillsätt 2 dl buljong och koka, rör om och skrapa upp brynta bitar med en träslev. Överför allt i stekpannan till långsamkokaren tillsammans med 2 dl buljong. Täck över och koka tills köttet är mycket mört, 4 timmar på hög eller 8 timmar på låg.

  • Använd en tång eller en hålslev för över fläsket till en stor skål och strimla fläsket med 2 gafflar. Häll tillbaka fläsket i långsamkokaren och rör ner hominyen. Rör om för att kombinera och värma fläsket. Smaka av med salt efter smak.

  • Servera posolen med avokado, rädisor, tortillaremsor och lime vid sidan om för varje person att lägga till efter önskemål.

Servering: 1delKalorier: 289kcal (14%)Kolhydrater: 25g (8%)Protein: 25g (50 %)Fett: 10g (15 %)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 4gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,05gKolesterol: 60mg (20 %)Natrium: 1166mg (51 %)Kalium: 485mg (14%)Fiber: 5g (21 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 796IU (16 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 44mg (4 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply