Denna sötpotatishummus med långsam kokare är en lätt förrätt eller snacksdipp som är gjord med sötpotatismos, grekisk yoghurt, tahini, vitlök och granatäpplemelass. Hälsosamt har aldrig smakat så gott.

En skål med slow cooker sötpotatishummus toppad med sesamfrön och mikrogrönt med lite bröd och en sked vid sidan av.

Anpassad från Nicola Graimes | Hälsosam Slow Cooker | Ryland Peters & Small, 2022

Se till att du köper sötpotatis med apelsinkött; de bidrar inte bara till det visuella tilltalandet av denna sötpotatisdipp, utan de är också mycket rikare på betakaroten än det vitköttiga alternativet. Det är viktigt att inkludera olja i sötpotatisbaserade rätter eftersom det bidrar till att öka upptaget av betakarotenet, som omvandlas till vitamin A i kroppen.–Nicola Graimes

Slow Cooker sötpotatishummus Vanliga frågor

Kan jag göra min egen granatäpplemelass?

Det kan du ge dig på. Granatäpplemelass kan vara utmanande att hitta i vissa områden, och ibland när vi vill laga mat har vi inte ens tålamodet med Amazon Prime. För att göra granatäpplemelass hemma behöver du bara 4 koppar granatäpplejuice, 1/2 kopp socker och 2 matskedar citronsaft. Kombinera ingredienserna i en kastrull och låt koka på medelhög värme tills sockret löst sig och saften puttrar, sänk sedan värmen till mycket låg och fortsätt att sjuda i ungefär en timme tills blandningen är sirapslik. Häll din hemmagjorda granatäpplemelass i en burk och förvara den i kylen.

Vad ska jag servera till sötpotatishummus?

Allt du vill, egentligen. Skopa upp den med pitabröd, falafel, naan, havssaltkex eller knapriga grönsaker på en cruditbricka. Använd denna hummus som ett pålägg för en smörgås, för det nedersta lagret av din avokadotoast på morgonen (lita på oss på den!), eller släng en skopa i dina djävulska ägg, chili eller soppor. Möjligheterna är oändliga!

Jag har ingen slow cooker. Kan jag göra detta i ugnen?

Definitivt. Rosta bara din sötpotatis i en ugn på 400°F (200°C) tills den är mjuk, 45 till 60 minuter. Låt svalna och fortsätt med receptet i steg 2.

Slow Cooker sötpotatishummus

En skål med slow cooker sötpotatishummus toppad med sesamfrön och mikrogrönt med lite bröd och en sked vid sidan av.

Denna slow cooker sötpotatishummus är ett levande alternativ till traditionell kikärtshummus. Den kan göras i slowcooker eller i ugnen och är en enkel, hälsosam, glutenfri dipp som alla kommer att njuta av.

Nicola Graimes

Prep 15 min

laga mat 4 timmar

Total 4 timmar 15 min

  • Skrubba sötpotatisen, klappa den och lägg den i en långkokare. Täck över och koka tills sötpotatisen är mjuk när den sticks igenom med ett spett, på låg i 6 till 7 timmar, eller hög i 4 till 5 timmar. Ta bort från långsamkokaren och låt svalna.

    För att göra det lättare att städa, fodra din slow cooker med aluminiumfolie.

  • Skär den kylda potatisen på mitten och häll upp köttet i en stor skål. Tillsätt paprika, yoghurt, tahini, citronsaft, vitlök och 1 tsk granatäpplemelass, använd sedan en potatisstöt för att mosa till en hummusliknande konsistens. Om du föredrar en slätare dipp, mixa blandningen i en matberedare.

  • Krydda med salt och peppar och häll upp hummusen i en serveringsskål.

  • Ringla de återstående 1 tsk granatäpplemelass och olivoljan över toppen av hummusen, strö sedan över sesamfröna och färsk koriander. Hummusen kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar.

Servering: 0,66kopparKalorier: 204kcal (10 %)Kolhydrater: 28g (9 %)Protein: 6g (12%)Fett: 9g (14%)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 4gTransfett: 1gKolesterol: 1mgNatrium: 73mg (3%)Kalium: 499mg (14%)Fiber: 4g (17 %)Socker: 6g (7 %)Vitamin A: 16659IU (333 %)C-vitamin: 7mg (8%)Kalcium: 84mg (8%)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 9 maj 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply