Persikor, härliga persikor! Varför kan inte persikosäsongen vara hela året? Jag antar att jag inte skulle längta efter det och älska det lika mycket som jag gör om de var tillgängliga hela tiden. Detta rökt persika crisp på Traeger är vår nya favorit!

Som ni alla vet är peach crisp en stor grej hemma hos mig. Det går absolut inte en enda sommar som jag inte gör en peach crisp för att avsluta vår härliga sommar. Jag vet inte om det är den gyllene nektarn av söt persikojuice med den där kanelknäcken och en kula kall och krämig glass eller om det är nostalgin jag känner för en persikadessert, men jag känner i alla fall alltid att det är officiellt sommar när jag Ät det. Och det bästa av allt är att mina barn gör det också.

ett foto av en holländsk ugn i gjutjärn med en portion saknad och två kulor vaniljglass som smälter ovanpå.

Finns det inte något magiskt med en hel familj som älskar ett specifikt recept? Det är inte bara att det är en tradition, det är inte ens att det äntligen är något som alla gillar, det finns verkligen något sött och minnesvärt med att äta det där receptet tillsammans som alla svimmar över.

Så vänner, må era glödande sommarnätter bli lite längre och lite gladare i år med rökt persika crisp!

Ingredienser för Rökt Peach Crisp

Du behöver lite persikor såklart, och sedan några saker till fyllningen och en hel massa gott till toppingen. Här är ingredienserna du behöver:

För fyllningen:

  • Persikor
  • Smör
  • Kanel
  • Brunt socker
  • Majsstärkelse

För toppingen:

  • Gammaldags havre
  • Brunt socker
  • Smör
  • All-purpose mjöl
  • Kanel
  • Salt

Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av inlägget.

ett foto av en skål med varm persikokrisp med två skedar i skålen och två kulor vaniljglass.

Hur man gör rökt persika Crisp

Touchen av rökig smak som tillsatts från rökaren är inte av denna värld! Här är de grundläggande stegen:

  1. Ställ in din rökare på superrök med locket stängt.
  2. Blanda alla fyllningsingredienser i en skål och vänd försiktigt ihop.
  3. Smörj botten av en holländsk ugn och placera persikoblandningen i den.
  4. I en annan skål, kombinera alla ingredienser utom smöret för toppingen och rör om för att kombinera.
  5. Tillsätt smöret och skär det i blandningen. Använd sedan händerna för att kombinera det till en tjock pasta.
  6. Bred ut toppingen över persikoblandningen.
  7. Sätt rökaren på 350 grader och grädda.
    • PROFFSTIPS: Toppingen ska vara knaprig som en kaka. Om den fortfarande är mjuk, grädda den lite längre.
  8. Låt svalna lite och servera med glass.

Alla dessa instruktioner hittar du mer i detalj i receptkortet i slutet av inlägget.

ett foto av en vit skål full av rökt persikacrisp med två skopor smält vaniljglass.

Hur man skalar persikor

En perfekt mogen persika ska vara lätt att skala med en skalkniv genom att ta tag i en liten bit av skalet mellan tummen och kniven och sedan dra bort skalet från frukten.

Om persikan inte är riktigt mogen måste du pochera dem genom att lägga dem i kokande vatten i några sekunder och snabbt överföra dem till isvatten för att lossa skalet. Då ska huden lätt dras av.

Vilka persikor är bäst att baka?

Först och främst vill du leta efter freestone persikor. Det är sådana där gropen lätt hoppar ut. De kan vara gula eller vita och är söta och lite syrliga. Några av mina favorittyper av freestone persikor är:

  • Tidig bärnsten
  • guld jubileum
  • Tur 13
  • Nektar
  • September snö
  • Juli Prins.

Kan jag använda konserverade eller frysta persikor?

Det korta svaret är ja, det längre svaret är färskt är ALLTID bättre, men konserverad och fryst kommer att få jobbet gjort om det är ditt enda alternativ. Var försiktig med sockret på dem. Konserverade persikor tenderar att vara för söta eftersom de är konserverade i sirap eller extra socker. Frysta persikor är vanligtvis inte tillräckligt söta.

Om du använder frysta persikor, lägg till några extra minuter till baktiden eller låt dem tina först. Då skulle gräddningstiden vara densamma.

ett foto av en portion rökt persikacrisp i en vit skål med två skedar i skålen och en liten skål med skivade persikor bredvid.

Vilket trä är bäst för rökt persikakrisp?

Vårt favoritved att använda för denna rökta persikokrisp är äpple, men du kan använda vilken pellets du än har till hands. Äpplet ger bara persikokrisp en utsökt söt rökig smak.

Hur man förvarar Peach Crisp

Om du har rester av persikacrisp, överför den till en lufttät behållare. Den kan förvaras i rumstemperatur i ett dygn eller så. Längre, och den bör förvaras i kylen. Den håller sig i kylen i 4-5 dagar.

Jag älskar att slänga denna persikokrisp i rökaren efter att vår rökta bringa har kokat klart eller medan pulled pork vilar. Med en sida av makaronsallad eller tomatsallad med 3 ostar, och du kommer att ha den perfekta sommarmåltiden!

Rökta desserter börjar bli min favoritgrej, speciellt under sommaren! Inte bara är smaken upprörande, men du behöver inte äta upp ditt hus! Rökt persika crisp är vår nya sommartradition!

Fler persikadesserter:

ett foto av en portion rökt persikacrisp i en vit skål med två skedar i skålen och en liten skål med skivade persikor bredvid.

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Total tid: 40 minuter

Serveringar: 8

För fyllningen:

  • 6-8 Persikor skalade och skivade
  • 2 Matskedar Osaltat smör smält
  • 1 tesked Kanel
  • 1/4 Kopp Brunt socker
  • 2 Matskedar Majsstärkelse

För toppingen:

  • 1 1/2 Koppar Gammaldags havre
  • 3/4 Kopp Brunt socker
  • 3/4 Kopp Smör kallt
  • 1 Kopp All-purpose mjöl
  • 1/2 tesked Kanel
  • 1 Nypa Salt
  • Ställ in din rökare på superrök i 15 minuter med locket stängt.

  • I en skål, kombinera alla fyllningsingredienser, vik försiktigt med en spatel för att kombinera.

  • Placera fruktblandningen i botten av en smord holländsk ugn.

  • I en separat skål, tillsätt mjöl, havre, kryddor och socker. Rör om för att kombinera.

  • Tillsätt smöret och skär i smöret med en gaffel eller konditor. På slutet, använd händerna för att kombinera allt till en tjock pasta.

  • Fördela toppingblandningen över frukten.

  • Byt rökare till 350 grader.

  • Grädda i 30 minuter med röklocket stängt eller tills det är klart. Låt svalna i ca 10-15 minuter och servera med glass!

  • För att skala persikor, börja med perfekt mogna persikor. Om de är under mogna alls, är det enda sättet att skala dem genom att pochera dem i varmt vatten och kyla i kallt vatten. Använd sedan en parkniv för att dra bort skalet från frukten. Om frukten är mogen, dra försiktigt av skalet från frukten med en parkniv genom att börja skära och sedan när skalet lossnar, ta tag i det med tummen mot kniven och skala försiktigt.
  • Toppen ska vara knaprig som en kaka när den är klar. Om den fortfarande är mjuk. du måste fortsätta baka.
  • Peach crisp kan förvaras i skafferiet i 1 dag, efter det ska det kylas.

Näringsinnehåll

Rökt Peach Crisp

Mängd per portion (1 kopp)

Kalorier 449
Kalorier från Fat 198

% Dagligt värde*

Fett 22g34 %

Mättat fett 13g81 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 6g

Kolesterol 53mg18 %

Natrium 166mg7 %

Kalium 329mg9 %

Kolhydrater 62g21 %

Fiber 4g17 %

Socker 36 g40 %

Protein 5g10 %

Vitamin A 987IU20 %

C-vitamin 7mg8 %

Kalcium 48mg5 %

Järn 2 mg11 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.

En skål med den bästa rökta persikan crisp dessert





Source link

Rate this post

Leave a Reply