Rökig chipotle vegetarisk chili är så packad med smakrika, läckra och rökiga grönsaker att du inte ens kommer att sakna köttet. Toppad med allt du gillar – ost, avokado, tortillachips, salladslök – det är en fest i en skål.

Följ några enkla steg för att förvandla denna chili till en full bufféfest. Baka en panna eller två majsbröd. Ställ upp skålar med garnering (avokado, ost, gräddfil, koriander och limeklyftor) på en bänkskiva, gärna nära spisen. Tortillachips. Ångkokande varm bakad potatis. Ris. Polenta. Färska tortillas. För att inte säga något om en kall öl vid sidan av. Saknar vi något? Placera skålar, skedar och servetter bredvid grytan med chili. Låt folk ladda upp.–Cara Eisenpress och Phoebe Lapine

KAN JAG GÖRA CHILI I EN Omedelbar GRYTA?

Kan vi göra denna vegetariska chili enklare? Det kan du ge dig på. Följ steg 1 enligt anvisningarna och häll sedan i den långsamma kokaren. Upprepa med zucchinin och gul squash. Tillsätt sedan chiliblandningen, tomater, bönor, salt, chilipulver, spiskummin, oregano, öl och fond i grytan, med bara hälften av den mängd öl och fond som krävs i originalreceptet. Koka på medium, täckt, i 1 timme och 30 minuter. Koka sedan på hög, utan lock, i ytterligare 1 timme och 30 minuter.

Tänk på att ingen långsam kokare är exakt den andra, precis som ingen kokare är exakt den andra. Det här tillvägagångssättet för långsam tillagning fungerade riktigt, riktigt bra för oss, men om du har en annan tillagningsteknik för långsam tillagning, så vill du absolut prova det. Och, natch, vi skulle älska det om du delar det med oss ​​i en kommentar nedan. Nyfiken på att höra mer om att arbeta magi med din slowcooker? Läs hela vårt urval av slow cooker-recept.

Servera chilin

  • Ta bort grytan med chili från värmen och lägg den på en annan brännare, bänkskivan eller bordet. Lägg varje garnering i en skål och ring dina gäster. (Chilin är godast om den görs kvällen innan och värms upp försiktigt på låg värme. Den kan hålla sig i kylen i upp till en vecka.)

Kan jag göra vegetarisk chili i förväg?

Egentligen är den här chilin godast om den görs kvällen innan. Värm bara upp nästa dag och njut. Den håller även i kylen i upp till en vecka.

Servering: 1 delKalorier: 297 kcalKolhydrater: 30 gProtein: 9 gFett: 16 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 7 gKolesterol: 22 mgNatrium: 1042 mgKalium: 736 mgFiber: 10 gSocker: 10 gVitamin A: 2553 IUC-vitamin: 80 mgKalcium: 208 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2011 Cara Eisenpress | Phoebe Lapine. Foto © 2011 Josh Shaub. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Allt jag kan säga är…låt fotbollssäsongen – och festerna som följer med matcherna – börja! Jag ser fram emot att replikera detta recept för ett gäng vänner under fotbollssäsongen, eftersom det här kommer att bli en hit. Kryddig nog att njuta av en god öl med den, men ändå inte så galet kryddig att barn (åtminstone mina) inte kommer att kunna äta den.

Doften var helt gudomlig – hela huset doftade lika gott som chilin smakade. Dessutom ett bra sätt att få barn och vuxna som brukar undvika grönsaker att fylla magen med underbara höstgrönsaker.

Wow. Du missar definitivt INTE köttet i denna smakrika chili! Jag var lite osäker på det först, men med kombinationen av tre olika bönor och squashen, i lager med djupet av chipotles, kryddorna och ölet, är detta en rejäl, utsökt måltid. Definitivt en keeper, och gör att lägga till vegetariska måltider (Meatless Monday, någon?) i mixen en bris.

Jag serverade detta med majskakor (inget fancy, precis vid sidan av Jiffy-lådan, men med lite tillsatt ost), tillsammans med den överblivna Negro Modelo, och det var en stor hit till middag.

Detta är ett bra recept på grönsaks chili. Alla ingredienser fungerar bra tillsammans och skapar underbar konsistens och smak i rätten. Chipotlesna tillför en dimension av rökighet som inte vanligtvis finns i chilirecept.

Till garnering kokade jag lite ris och lade ut skålar med Cheddar Jack-ost, tärnad salladslök, tomater, oliver, strimlad sallad, korianderblad, guacamole och gräddfil.

En perfekt sommar chili. De säsongsbetonade grönsakerna smakar fräscht och den korta tillagningstiden är alltid välkommen under varma månader. Bönorna ger chilisubstansen, vilket gör den till en rejäl måltid även för personer som normalt dras åt kötträtter. Jag serverade min chili med tärnad avokado slängd med limejuice och lite honungsmajsbröd.

Med den rökiga hettan från chipotle-chilierna hade vår middag yin, yang och lite till! Receptet kräver bara 1 matsked olja för hela grytan, så om ditt hjärta vill, bli galen med ost och gräddfil utan skuld.

Jag älskar denna chili. Smaken är enastående och åldras mycket bra. Den är väldigt rejäl, med en rik, rökig smak och hälsosam att starta upp. Jag saknar inte köttet i den alls. Jag var tvungen att göra några ändringar. Brandrostade tomater är svåra att få tag på i Kanada, och jag hade två 14-ounce burkar med grön chili i mitt skafferi från min senaste resa söder om gränsen, så jag använde dem och valde att inte lägga till en extra 14-ounce burk av vanliga tomater. Det här gick bra. Dessutom kunde jag inte hitta en gul squash, så jag ökade bara mängden zucchini; igen, bra.

Jag utelämnade vegobuljongen, eftersom jag hade tillsatt ölen först, och chilin var redan ganska flytande. Det skulle ha blivit chilisoppa om jag hade tillsatt de två kopparna buljong, och det hade inte varit i min eller min familjs smak. Jag puttrade det med locket snett, och det fanns gott om juice att soppa upp med antingen majsbröd eller ris.

Jag kommer säkert att göra det här igen, men jag lägger till lite svamp nästa gång, eftersom de ger en fin, tät, jordig köttighet. Det är min egen fördom att en vegetabilisk rätt av den här sorten behöver svamp, även om jag älskade denna perfekt som den är. Jag skulle lägga till paprikan under de sista 10 till 15 minuterna av tillagningen istället för att sautera dem med löken, eftersom jag skulle ha velat ha lite mer fasthet i dem.

Det här är en fantastisk variant på vegetarisk chili, med massor av färska grönsaker för att bulka ihop allt och få dig att känna dig mindre skyldig över lagret med ost du lägger på toppen. Chipotlesna i adobo gör den varm och rökig, och ölet ger mycket smak. Det är en super rejäl måltid med ett oändligt antal sätt att ändra den för en hel veckas luncher!

Mina chipotles måste ha varit exceptionellt kryddiga eftersom den resulterande chilin var lite varmare än jag skulle ha velat. Jag tror att nästa gång ska jag börja med 1 och gå därifrån. Min pojkvän och jag har ätit detta i flera dagar på ett antal sätt, allt gott: På tostadas med en smula queso fresco och hackad avokado; över ägg med lite strimlad cheddar; hälls över bakad sötpotatis (en favorit); och slutligen, precis som det är — med massor av ostronkex och ost. Mums.

PS Jag har aldrig plockat bort korianderbladen från stjälkarna för att bara använda stjälkarna tidigare. Det var intressant!

Grönsakerna tog en hel del tid att hacka. Jag undrade om den resulterande chilin skulle vara värd ansträngningen. Det var verkligen värt det. Chilin var chunky, rejäl och tillfredsställande. Smaken hade djup, värme och en touch av sötma.

Min man insåg inte att han åt en vegetarisk rätt förrän jag nämnde det. Jag serverade den med ost och färskt majsbröd. Det var en publik-behaglig, och det räcker för en ganska stor grupp; bra speldagspris.

Jag bestämde mig för att göra det här receptet i slow cookern. Jag började med att följa steg 1 exakt: Jag stekte löken och paprikan och la dem sedan i långsamkokaren. Sedan tillsatte jag zucchinin och squashen. Efter det tillsatte jag tomaterna och pastan.

Jag använde bara hälften av ölen, samt hälften av fonden. Jag täckte den först de första 1,5 timmarna på medium, sedan avtäckte jag den i ytterligare 1,5 timmar på hög. Även om det blev mjukare än att tillaga det på spishällen, var smakerna fortfarande där.

Jag följde anvisningarna för att göra denna chili i slow cookern men förlitade mig också på en av kommentatorns tankar om att minska vätskan. Chilin är underbar med alla grönsakers pepparfärger och texturer.

Sammantaget tyckte jag att receptet var jättegott, men det är inte ett bra recept för den långsamma kokaren eftersom man måste smutsa ner en gryta för att förkoka lök/peppar, zucchini etc. Jag ersatte majs sommarsquash, som jag lade till i slutet , och det var jättegott. Jag skulle prova det igen på spisen men skulle inte göra det i slow cookern igen.

Ursprungligen publicerad 1 oktober 2011



Source link

Rate this post

Leave a Reply