För denna rökiga pulled chicken bucatini rostas kycklinglåren med lök, tomater, socker, Worcestershiresås och balsamvinäger och blandas sedan med pasta. Kombinationen kan verka lite okonventionell, men folk kallar det en “läcker överraskning”. Smaka själv.

En rund pastaskål fylld med rökig pulled chicken bucatini med serveringstång vilande på skålen

Anpassad från Philippa Spence | Posh Pasta | Quadrille Publishing, 2020

Bucatini är en lång, tunn pasta med ett hål som löper rakt igenom mitten, lite som ett sugrör; det fungerar perfekt när det kastas genom såser. Rökiga halvtorkade tomater finns i vissa stormarknader och delikatesser.–Philippa Spence

Vanliga frågor om Pulled Chicken Bucatini

Kan jag ersätta lår med kycklingbröst?

Absolut. En bra generell regel att komma ihåg är att två lår är ungefär lika med ett bröst, sett till vikt. I ett recept som förlitar sig på saftig, läcker kyckling, som det här, se till att använda ben med ben. De kommer att ge mer smak och fukt till rätten än benfria.

Vad är skillnaden mellan soltorkade tomater och halvtorkade tomater?

Soltorkade tomater är helt torkade innan de förpackas och de har lång hållbarhet. De kan hittas torkade i påsar eller förpackade i olja och förvaras i burkar. Halvtorkade tomater är tomater som har torkats bara ungefär halvvägs och behållit en del av sin naturliga fukt. Halvtorkade tomater håller inte alls lika länge som soltorkade, men deras konsistens är mjukare och vissa tycker att smaken är mer tilltalande. Du kan hitta halvtorkade tomater i burkar och burkar i din mataffär, online, eller så kan du göra dina egna ganska enkelt.

Smoky Pulled Chicken Bucatini

En rund pastaskål fylld med rökig pulled chicken bucatini med serveringstång vilande på skålen

Bucatini är en lång, tunn pasta med ett hål som löper rakt igenom mitten, lite som ett sugrör; det fungerar perfekt när det kastas genom såser. Rökiga halvtorkade tomater kan hittas i vissa stormarknader och delikatessbutiker.

Prep 15 minuter

kock 1 timme 30 minuter

Total 1 timme 45 minuter

  • Värm ugnen till 350°F (180°C).

  • Lägg kycklinglåren med skinnsidan uppåt i en långpanna eller stor kantad bakplåt. Ringla över oljan och strö över rökt paprika, oregano och 1 tsk vardera salt och peppar.

  • Lägg i löken, körsbärstomaterna och de halvtorkade tomaterna i pannan, täck med folie och stek tills kycklingen är brynt och tomaterna börjar spricka, ca 1 timme.

  • Ta bort folien och rör ner socker, worcestershiresås, vinäger, tomatpuré och kycklingfond. Sätt tillbaka pannan i ugnen och tillaga tills kycklingen är mjuk och genomstekt till en innertemperatur på minst 165°F (74°C), cirka 30 minuter till.

  • Mot slutet av kycklingens koktid kokar du bucatini i en stor kastrull med kokande, saltat vatten, enligt anvisningarna på förpackningen.

  • Ta ut pannan från ugnen och använd 2 gafflar för att försiktigt strimla köttet, kassera benen och skinnet. Rör om och mosa ihop allt till en tjock sås.

  • Häll av pastan i ett durkslag, spara en kopp kokvatten. Häll ner pastan i långpannan, med en rejäl skvätt pastavatten. Rör ihop allt och servera.

Servering: 1delKalorier: 946kcal (47 %)Kolhydrater: 111g (37 %)Protein: 49g (98 %)Fett: 35g (54 %)Mättat fett: 9g (56 %)Fleromättat fett: 7gEnkelomättat fett: 15gTransfett: 1gKolesterol: 165mg (55 %)Natrium: 316mg (14%)Kalium: 1898mg (54 %)Fiber: 9g (38 %)Socker: 19g (21 %)Vitamin A: 1212IU (24%)C-vitamin: 36mg (44 %)Kalcium: 101mg (10 %)Järn: 6mg (33 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 6 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply