Detta smörbakad fisk är en otroligt enkel men ändå fullkomligt tillfredsställande middag klar på 15 minuter. Bara tre ingredienser gör det enkelt att servera när som helst.

En bit bakad fisk på en tallrik med smörsås, en citronklyfta och några sparrisspjut.

När enkelhet, snabbhet och rättfram godhet är vad du behöver på ditt middagsbord, är detta möra, smöriga ugnsbakade fiskrecept en exceptionell lösning. Använd de färskaste filéerna du kan hitta och njut av den eleganta men anspråkslösa glasyren. (Vi pratar trots allt om smör!)


Varför våra testare älskade detta

Våra testare slurpade ner smöriga fiskfiléer. Och av goda skäl. Förutom att fisken är “perfekt rostad” de älskade enkelheten i receptet och att det var det klar på bara 15 minuter.

Sarah H. var särskilt imponerad: ”Jag blev imponerad av hur lätt det var att göra en elegant och annorlunda middag.”

Anteckningar om ingredienser

Ingredienserna för smörbakad fisk i glasskålar - smör, peppar, fiskfiléer och salt.
 • Fiskfiléer–All fast vit fisk fungerar för detta recept. Torsk, sej, kolja och hälleflundra är alla bra val. När du köper fisken, leta efter filéer av liknande storlek och jämn tjocklek så att de blir jämnt tillagade.
 • Smör-Använd det bästa smöret du kan hitta. Osaltat smör är bäst här, men om du behöver ersätta saltat smör, var försiktig när du kryddar fisken för att undvika översaltning.

Hur man gör detta recept

En bakplåt med fyra vita fiskfiléer på, och en bakplåt med samma fiskfiléer toppad med salt, peppar och smörtärningar.
 1. Värm ugnen till 400°F. Lägg fisken, med skinnsidan nedåt, i ett enda lager på en plåt.
 2. Strö ut smörtärningarna över fisken och smaka av med salt och peppar. Grädda tills den är ogenomskinlig.
 1. Servera fisken ringlade med en sked smält smör från bakplåten.

Vanliga frågor om recept

Behöver jag vända fisken medan den gräddas?

Nej. Det finns ingen anledning att vända fisken medan den tillagas. Fiskfiléer är ofta ömtåliga och vändning kan få dem att gå sönder.

Hur vet jag när fisken är färdig?

Även om du följer tidpunkten i ett recept, kanske du fortfarande tvivlar på hur du vet om din bakade vita fisk är redo att sluka. Färsk torsk har ett lite transparent utseende när den är rå. När den är tillagad blir den vit och ogenomskinlig.

Det bästa sättet att veta när den är genomstekt är att sticka in en gaffel eller spetsen på en bordskniv i vinkel i den tjockaste delen av filén och vrida försiktigt. Om den flagnar och ser ogenomskinlig ut hela tiden är den redo att ätas. Om du föredrar att kontrollera den inre temperaturen, rekommenderar USDA att fisken tillagas till en innertemperatur på 145°F.

Hjälpfulla tips

 • Om du börjar med frysta fiskfiléer, tina upp dem ordentligt i kylen eller i kallt vatten och klappa dem sedan fullständigt torka innan bakning.
 • Överbliven ugnsbakad fisk kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar. Värm på en bakplåt i en 300°F ugn tills den är genomvärmd.
 • Detta recept är lämpligt för en glutenfri diet.

Fler bra recept på bakad fisk

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Smörbakad fisk

En bit bakad fisk på en tallrik med smörsås, en citronklyfta och några sparrisspjut.

Vår smörbakade fisk är en otroligt enkel men ändå fullkomligt tillfredsställande middag. Bara 3 ingredienser gör det enkelt att servera när som helst.

Prep 5 minuter

kock 10 minuter

Total 15 minuter

 • Värm ugnen till 400°F (204°C).

 • I en stekpanna eller kantad bakplåtarrangera fiskfiléerna med skinnsidan nedåt.
 • Strö ut smöret ovanpå fisken. Krydda väl med salt och peppar.

 • Rosta tills fisken är genomstekt och en kniv som sticks in i den tjockaste delen av filén visar helt ogenomskinligt kött, cirka 10 minuter.

 • Servera varje fiskbit med en liten klick smör från långpannan.

  1. Använda fryst fisk –Om du börjar med frysta fiskfiléer, tina upp dem ordentligt i kylen eller i kallt vatten och klappa dem sedan helt torra innan de gräddas.
  1. Förvaring och återuppvärmning –Överbliven ugnsbakad fisk kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar. Värm på en bakplåt i en 300°F ugn tills den är genomvärmd.
  1. Diet-Detta recept är lämpligt för en glutenfri diet.

Servering: 1delKalorier: 219kcal (11 %)Kolhydrater: 0,01gProtein: 30g (60 %)Fett: 10g (15 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 0,4gKolesterol: 97mg (32 %)Natrium: 93mg (4 %)Kalium: 705mg (20 %)Socker: 0,01gVitamin A: 345IU (7 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 30mg (3%)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Recept © 2015 Lorraine Pascale. Foton © 2015 Angie Zoobkoff. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.


Source link
Rate this post

Leave a Reply